Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.040
    Допаѓања:
    13.273
    Мене ова на алергија од сонце ми личи. Некоја крема со фактор да не ја имаш мачкано и да била на сонце? Со млака вода туширај, немој со многу топла.

2. Rtulka

Rtulka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2020
    Пораки:
    1.507
    Допаѓања:
    2.918
    Фала мила:l::hug:

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.539
    Ова забите како почнаа одлично, никаква мака, мераци, еве го сега второто да доизлезе душа негова многу се мачи. Само сака да цица, не сака да јаде, уствари сака само лубеница и диња во цуцла, она за смукање. За 15 дена нема ни 1 грам качено, за месеципол 400 грама. Докторката вика не е идеално, не е ниту лошо, може и повеќе. Ни воведоа доручек, ручек, месо, житарки, млечни, се да дадеме додека одиме на одмор за да не даваме таму, имаме 1 месец. Мислев да брзам малку, да дадам се набрзина ама решителноста од сабајле ми ја снема. Нон стоп е на цице, пие течности, мака му е, ама што да правам. Докторката вика лади ја храната, да биде ладна, така може ќе ја сака. Ќе пробам и тоа. Доручекот некако и ќе го изеде, ама ручекот... 7200 на скоро 7м, малку ми е некако, понапреден е од брат му ама тој помал се роди, помал беше, и не стагнираше ич, овој ми стагнира поштено. Вака е здрав освен што е многу светол и се му се познава затоа, ко проѕирен е.

4. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    2.263
    Мама за запчињата... во шмукалце му ставав и му ставам сеуште кога вади запчиња овошје ама замрзнато. На пример вишни му ставам две во шмукалцето и ем се засладува ем си ги лади непцињата и не го болат толку. Тоа многу му помага да му олесни на непцињата. Исто и банана ставив да замрзне и му дадов во тоа. А за килажата сега е и лето малку потешко јадат сите. Мојот јаде со сласт ама кога му е топло не јаде иако е гладен. Не се секирај секое си е приказна за себе.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.539
    Добри идеи ми даваш, рече и докторката, напрај ја кашата и во фрижидер одма, дај ја ладна. Ќе ставам сега и праска и банана и кајсија да се смрзнат парченца да имам на лагер за непце. Шмукалцето ни е спас и на нас.

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    На ова жешково зар тебе ти се јаде. Јас незнам како издржуваат и они на пеколов.Еве јас се мачам уште и со доручекот, а за ручек не ни помислувам уште. Кај нас двата заба се до пола пат така да не препишувам на нив, освен ако не се брза и некое друго да излезе. Ама еве го се затна во носот и се наполни со секрет и сега ми е жал да му давам, форсирам цицање да пројде побрзо. Ќе залади уште малку па подруго ќе е. И анку и мојов за два месеца едвај 650 грама качил, ама матичната не се притресе, па и јас по неа не се замарам.

На H.VAGA и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  7. Bebetoo

Bebetoo Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    3.121
    Син ми не јаде топло никогаш, директно од фрижидер јаде или купечките каши незагреани, и кога беше ладно зимото и сега. Сите ми викаат од тоа го настинуваш, ахам важи, тогаш да го оставам гладен:?:

На JuLleE и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.539
    Значи не е до моето само. Секрет има и моето, на 2 дена чистам носе а секој ден ако не и 2 пати на ден прскам физиолошки. И големиот ми е со секрет. Кај големиот кс одлична, брисеви чисти, а секрет ужасен огромни топки во носот. Ми се темни искрено.
    Така беше големиот, ладно млеко од фрижидер, ладни каши, ладна вода, сладолед уште во мај... грло не фати никогаш во негов живот.

На Bebetoo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Мојава ни еден нема извадено а се мачи од 4ти месец...ке прави 8 сега..
    Па замисли....

10. Jana7

Jana7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    177
    Мајки и моево е исто слабо јаде бара да цица само, вода малку пие, нервозно е и од жешково и од заби.. ама поаѓам на работа за некој ден, дајте ми совет дали да и нудат млеко почесто (воведов ад заради тоа) или да форсираат оброци и вода макар со лажичка. Страв ми е да не дехидрира на температуриве.

11. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.192
    Леле само моево ли јаде многу и цица многу а пак е слабичко;(

На TheGoldenPeach му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.539
    Може е долгичко. Моето е 68 сантими, конечно убаво го измерија, вака не е слабичко, ок е. Мене ми е да си почне да јаде убаво зошто баба му ќе го рани од септември и ќе биде малце трудно тоа. Еве го сега за ручек точно 1 час јадеше. Проба маж од кашата, вика супер е, многу е вкусна, морков, ориз, карфиол, крушка и малку маслиново. Вкусна стварно. Ај беше грубо блендирана изблендирав поубаво, јок бре, плачење... на крај го земав во раце, го тинтарев малку и си легна на брашното изеде цела голема тегличка.

На LizzyGrant му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.192
    Да долгичко е, на 6 месеци беше 68 и на онаа апликацијата бебо ми пишуваше блага неухранетост дека има, а матичната и на вакцина Др не рекоа ништо.. ама јаде многу, од големите теглички речиси цела за доручек и ручек и цица убаво.. кога не сакаше едно време да јаде го преместував со хранилката на пример кај маса трпезариска не јадеше и ќе го однесам во кујна и дали интересно му е таму да гледа што има и јадеше така

14. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    188
    Малиот вчера попладне почна обилно да повраќа, се исплашив многу и трк кај матичната..ми рече ништо не му е сигурно од храна а може и вирус.Ми рече да давам полесна храна,компир,ориз,к.млеко и АД..Ама денес само к.млеко јаде и лепче и млеко пие.Ориз и компир не сака да види.Дали може само к.млеко да јаде денес, памет немам..првпат вака ми се случува..давам вода и електролити.

15. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.158
    Според апликацијата син ми е џин и да разговарам со педијатар требало. И ја избришав.
    Не може сите бебиња исти да се. Нормално е некое да е послабичко, некое покрупно, повисоко и пониско. Штом бебе си јаде, весело е, има добра кс, не гледам причина за грижа. И гените си имаат улога. Маж ми е висок (2м) и крупен, детето какво да ни биде :).Кога ќе кажам дека има 8 месеци, одма чудно ме гледаат, ама кога ќе го видат маж ми јасно им станува. Ист е како него во градбата.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.192
    Машалааа:D
    Јас како што сум 150цм, мм вика детето личи како пола од тебе

На Freckles. и Mandela им се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Не не, на жешково сите се терсене, па наопачки. Штом и мене ми падна апетитот :D. Мојов ај секрет некој глупав густ, па и блага температура имаше вчера. Раат да не е човек, па денес спакува и го однесов кај матичната да го чуе вика добар е нема ништо терајте за Охрид освен ако нормално нешто не почне да се влошува. КС скоро па идеална, вика блага вироза го има закачено.
    И така два дена ми пропаднаа од пробување, а богами и не нудев воопшто јадење, само на цивање и вода е. Сега има да седнам да направам еден план и да тргне работава. И уште да пројаде, да не е поинтересно лигавчето, лажицата, нозе да се креваат :rofl:. Пред некој ден го соблеков по пелена за да нема дистракција и пак ќе смисли нешто друго да прави:@.
    Ај може промена на клима ќе му прија, па ќе видиме.

На elenaklasik и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.539
    Не е проблем и за тоа, мојот си ја одлепува пелената на пример... Или си брца со прстот во папок...

19. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.852
    Како ги занимававте во 7ми скок? По цел ден кенка ништо не му е интересно, а шоубаво си се заигруваше

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.162
    Бебуш го отвори осмиот месец.
    Четири забчиња никнаа, отечени се и две двојки.
    Поим немам ниту крвна слика, никогаш не му направиле, ниту тежина, вака арен делува. Деновиве и стомачениот вирус од дадите го префати, денес без течна столица.

Два оброци јаде, таман му делува за сега.

На see.emily.play, strelec231992, Ano и 2 други им се допаѓа ова.