Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    И јас пиев увин чај за проблеми со бешиката.
    А исто и во бременоста по совет на гинеколог пиев. И тоа само ако осетев болки, иако докторот ми рече почесто.
    А матичната ми рече дека ако ептен имам јаки болки дека можам да се напијам и спазмекс.
    ама фала богу немав потреба.
    Ти секако отиди си на лекар И да ти престанат болките оди. Барем ќе знаеш друг пат ако ти се случи истово што да се напиеш.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Сменивме клима и еве бебе пак има проблем со запек. 5 дена не е какана и од вчера ја фаќаат периодични грчеви. Плаче, се стега. Почнавме денес на диета, лесна течна храна. Компот од слива пие секој ден, слива јаде исто така. Масажа и правам. Не помага. Во аптека прашавме рекоа ако е можно да почекаме 7-8 дена. Е како да почекам кога бебето има болки и плаче. Ќе земам чепови и вечер пред спиење ќе и ставам.

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.948
    А зошто пред спиење?Ке се искака можеби во сон и ке ти се разбуди.Ако си решена со чепче стави и сега.

4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Божем да почекам природно, што знам и јас немам памет. Еве сега малку се покака со триста маки. И ги кренав нозете кога и дојде грч и тоа и помогна. Но не е доволно. Ќе видам како ќе биде, па добро викаш ако не се покака до 4-5 часот ќе и ставам да не трпи болки.

5. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Мене секогаш ми викале брусница да пијам, 60% чај од брусница од зегин, ама не е штетно и увин само умерено. Појди и на лекар, бубрези се не е шала.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    vi blagodaram mnogu, kje pojdam utre ako ne pominuva deneska nedela ne moze da se napravat i analizi, mada znam sto imam pred tri meseci gi napraviv site i na eho izleze deka imam pesok i eden mal kamen i otecen malku bubregot.zasto dojam ne mozam da primam druga terapija pojaka osven metafen i uvin mi rekoa. i na spazmex sum alergicna ne mozam da zemam. deneska malku podobro ama pak imam bolki.
    a imam i takva brusnica ama veruvaj mi nisto ne pomaga toa,pak uvinot e poefikasen.

pozdrav

На green.eyes, TIGARCE86 и НаталиЛили им се допаѓа ова.
  7. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Mamicki malata na vratot e cela crvena i od sto se cesa non stop i izlegoa brunki,ima kuso vratce i mislam deka e od zeskoto a ne ja oblekuvam mnogu.Ja mijam poveke pati so topla voda no so što da ja mackam samo se češka i plače nemoze da zaspie :(

8. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Со бебешка пудра.

9. Kaffe

Kaffe Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    663
    Син ми никако да престане да хрчи и кашла и денес пак го однесов кај докторката и таа одма пак антибиотик како самп тоа да го знае.
    Побарав прво крвна слика да направиме и да земеме бриз од нос и грло па после ако има потреба антибиотик. Крвната слика е добра хемоглобинот е 115, а леукоцитите 10, сега ќе чекам резултати од бриз а се мислам во мегувреме да му давам некој билен сируп.

10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Sega sto ke pisam,mestovo ne mu e tuka,ama da si olesnam,razberete me...Kako sto mi se doblizuva denot za vrakjanje na rabota,se ponervozna sum,deneska duri na dva-tri pati placev.Tesko mi pagja "razdelbata" so sinko,iako nemam potreba za grizi,naizmenicno ke go cuvaat majkami i svekrvami.Nekoj ke rece,azdisuvam,nepotrebno pravam drami ama nekoja majka mozebi i ke me razbere.Znam,ne sum edinstvena,site minale niz ova ama...

На victoria, heppymom, green.eyes и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    http://forum.femina.mk/members/pupica.97381/ јас не требе да почнам на раб. пошто сум невработена, ама не ми се остава малата ни до продавница кога одам.Те сваќам како ти е се надевам дека ќе ти помине и ќе се навикнеш.Прво дете ти е така?

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Mamicki mozebi sum dosadna no samo vie možete da pomognete IMAG3356.jpg Veke dva dena gi ima nova hrana nemame vovedeno,oblekata posebno i ja peram sekogas peglam.Ja mijam nekolku pati vo denot i i stavam bebeska pudra no se poveke i izleguvaat.Zar od zeskoto tolku da se nafrli :wasntme:

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.001
    Допаѓања:
    327.948
    А да не е од портокалот? :/

14. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    Nee so sigurnost ne e od portokalot i dadov da lizne em toa otprilika pred dve nedeli,beše čista pred dva dena i izlegoa.

15. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Ова не е од топлото, има и на лицето. Од топло и потење се многу поситни, најдобро е на доктор да идете.

16. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    I nie go imavme istiot problem..osven poveke ovoshje shto konzumirame radi stolicata...isto taka mnogu ni pomaga koga pelenata ke se trgne od gazeto i nodzinjata koga ke i gi svitkam nakaj mesheto i taka ja drzam za malce,pa i gi spushtam,i povtoruvam se dodeka ne se iskaka..mnogu pomaga ovoj metod..
    Ako seushte nema nikakvi rezultati so trganjeto na pelenata..vidi po aptekive za adaptirano mleko protiv zapek i toa kade kade pomaga(ja omeknuva stolicata).

17. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Така и направив, и ги кренав ноџињата. Млеко пиеше аптамил па и сменив од таа причина што ни правеше запек. Сега пие Хипп комбиотик, ни рекоа дека тоа не прави запек. ЈАде овошје полесна храна. Таман почна убаво да си јаде и качува на тежина сега пак на диета :/

18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мамички мн сум загрижена и нервозна. Кај свекрва ми сме 1 недела и малата мн ми се смени. Од бебе што спие на секоиб2-3 часа стана бебе што неспие ич преку ден. И се спие од очите ја приметувам ама штом ка спуштамм во креветче почнува да плаче и да се буни :( што мислите дали кога ке синодам дома ке се врати во нормала?

19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Ќе се врати во нормала, не се секирај :* И малиот мој буквално исто реагираше додека бевме во Скопје, ни спиеше, ни јадеше, ништо.......А беше многу расположен цело време, освен кога требаше да се успива, тоа драми беа. Дома го успивам за 10 минути максимум, таму по саат време го успивавме јас и сопругот на смени, со судни маки заспиваше. Пореметено и е се, знае дека не е дома, може и е интересно се дека ново, плус нови луѓе постојано гледа, па затоа не сака да спие и се буди ако евентуално заспие. Ќе се среди дома за некој ден од кога ќе си дојде на своето, ние кога дојдовме, кога си го виде креветето му се израдува ептен, воскликна од радост, удираше со рачињата :) Наредниот ден веќе беше во нормала со спиењето. :)

Убав помин :* :hug:

20. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Дај боже да е така. Ме смири малку фала ти многу. И мојава не јаде, се буни на се. Јас и татко и не сме и интересни. Со другите е ептен расположена, се смее до солзи. Заспива навечер кога е ептен уморна. Преку ден ако ја оставам плаче со икање мислиш ја истепал некој. Едвај чекам да одам дома да видам дали ке се среди. :|

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.