Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.510
    Да да, тоа е. Дефинитивно. И ме бара со поглед ако не му се појавам во видик и почна да крева рачиња да го земам.

Иииии официјално мајка и син се скараа денес за прв пат. Многу го навредив, му дадов да јаде ориз, замислете каква мајка сум јас. Ццццц... ориз да дадам на дете, па и без месо, па не мелен туку интегрален во зрно, па блендиран, срам да ми е. Полоша мајка од мене нема значи. Љут и навреден, заспа на цице. Слободно прогласите ме денес за немајка на денот :rofl:

Ај сеа озбилно. Се плашам дека детево не ми цица доволно откако почна да јаде. Не ми тече веќе ни млеко како претходно, имам кога ќе стиснам, се тоа ок, ама цица помалку, помалку и време и помалку подои, некогаш го молам да цица. Сеуште заспива исклучиво на цице, и си бара да цица ама не како порано, порано се тресеше кога ќе легнавме да цица.

2. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    997
    Ние ја поминавме сепарациската анксиозност по апликација ама у реалност уште ни трае, тоа се плачки ако види дека не сум до него или ако отидам до кујна лази со брзина на светлината накај мене и плаче како да се плаши, многу е жален ама се надевам скоро ќе помине ова...

Да се надоврзам на твоето пишано, и мојот мноооогу малку цица и малку ми јаде од кашите, значи буквално цица 1 минута и се после тоа е пушти фати по две секунди и колку и да го молам неќе и неќе да цица. Освен кога е ептен поспиен тогаш си цица усветно. Мн се секирам и јас не знам шо да праам :(

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.510
    А не е до толку, цица повеќе од 1мин ама не како порано. А цицање со луѓе околу нас, шанса нема, се го интересира.

4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.374
    Допаѓања:
    119.553
    Да ги поздравам сите друшки тука. Се читаме во "поголемата" тема :inlove:

На JuLleE, see.emily.play, Ano и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Еве каде се лепат лепенки за температура и многу ефикасно и брзо паѓа. Никако на чело. Screenshot_20230730-144520_Google.jpg

На Anturium, Leanne, najjacha и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Ај и тука да си кажам

Давам на бебе пасиран компир . Одеднаш почна да кашла ,црвенее, се гуши,мајка ми тука ја превраќаме на стомак ја тапкам по грб ,луѓе детево се изгуби за секунда снема воздух ,мислам дека секунда две беа......ви пишувам со тресење...не можам да си дојдам на себе.
    Оваа мајка го помина и тој момент.
    Живот Скратен за две години.
    Уште 50 бели влакна на косата.

Ве молам дајте совет за другпат како да реагирам.....;(:sweat::sweat::sweat::sweat:

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Првпат даваше компир?

8. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Не...

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.510
    Сув бил? Додавај или водичка кај што се варело или млеко ад. Мада јас чисто компир не давал, уствари чисто од воведување намирници кога давав не сум дала. Дави компирот, особено сварен и печен.

10. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    Сигурна си дека не беше gag reflex? Штом кашла добро е. компирот е леплив и се лепи за непце и може да ненго сака. Секако пасиран бил, не можело парче да залетне. Мој совет со парче тиквица да и пасираш.

@AngelOfArh па добро, ќе јаде цврста храна и ќе намалува со цицање. Нели тоа е поентата, полека да ги припремаме за цврста храна.
    Се дури си полни пелени си цица доволно.

11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Или и залетнало или и се залепило затоа што компирот е сув и леплив. Не го давај чист.

12. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Ке знам за другпат....битно помина ,се потсмирив...и она заспа....

На Freckles. и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.234
    Допаѓања:
    111.510
    Абе да ама мене ми е стресно, рано некако, нагло... шо знам... а дали полни пелени не знам оти се поти многу, ама премногу и многу пие вода, па не ми е баш релевантно.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    Ако е гладен ќе плаче. Топло е, јаде цврста храна, ќе намали со цицање

На Doktor F и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  15. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.164
    Многу од вас пишувате дека лазат до вас бебињата. Само што го поминавме 5ти скок, уште не сме до сепарациската анксиозност (yes да си плаче кога ќе ме снема од видик)...ама лазење?!? Мајки, утре прави 7 месеци, се нема подигнато на дланки и да дигне газе кога е на меше. Не седи уште сам, одма паѓа ако не е потпрен со перници. Какви бебиња имате вие :) или да реагирам кај ортопед? Да не ми касни со развојот?

16. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    997
    Мајка секое бебе си се развива по сопствен тек, некое покасно седнува некое покасно пролазува некое порано. Моево направи 7 месеци пред три дена и исто уште не седи ама се исправува на дланките и не лази на колена туку ползи, ама е ептен жив не седи ни минутка мирен. На другарка бебе е една недела помало од моево исто уште не ползи не лази ама не го остава ич на земја. Мислам дека немаш простор за грижа види вежби на интернет ако ти е шубе и оставај го на земја и на меше повеќе.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Една мајка ми пиша “чекај да направи 9 месеци”. Е тоа ти го кажувам и јас тебе. До 8ми ништо од тоа не правеше освен што се вртеше многу, беше активен и ползеше на стомак влечејќи се. Од 9ти оди стигни го. Се си е океј мајка ќе почне се да прави

На strelec231992 и Secret-Angel7 им се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Мојата е 11 месеци и не лази.

На Srcka28, Secret-Angel7 и jelo им се допаѓа ова.
  19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.722
    Допаѓања:
    7.720
    Исто и кај нас. Тек сега издржува по 4-5 минути без прекин лежење на меше. Ни лазење, ни ништо.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    @Secret-Angel7 isto I nie. Ni lazi nitu polzenje. Se vrti kako casovnik,gazot na edno mesto a race I noze vo krug. Isto kako Miss S , tek Sega po 5 minuti lezi na mese. Za sedenje znae da se zanese so nekoja igracka I stabilno da sedi po 20min,ama ako mrda mnogu togas I megu pernici se pika I paga.

На Secret-Angel7 и Miss_S им се допаѓа ова.