Да му воведеш играчка/ќебе да гушка, кое ти претходно ќе го носиш со тебе да поприми твој мирис. Ќе си го заспиеш и ќе ја ставиш играчката покрај него. Ќе му мириса и нема да знае дека си излегла.
Мајки на тие што ви цицаат бебињата, на 6 месеци колку оброци дневно имаат? Колку пати и по колку количина давате кашички?
Majki od koga gi stavate bebinjata da spijat na povisoka pernica? Nie sme 6++ I seuste spie na ramno.
Од 2ипол години, тогаш се разболе многу и го ставив големото на перница, иначе ќе спиеше уште на рамно. Нема штета од спиење без перница, напротив, камо да можам јас без перница.
Spie samo na ramno ama denovive e so inhalacii kako sto pisav prethodno, I ja stavam na mojata pernica do polovinata e potkrenata,kako vo relaksator mu ide otprilika. Ama nejke I se spusta nadolu dodeka ne si dojde na ramno,zatoa prasav
Мојата е 1 година и уште спие на рамно, и иам ставано перница но не ја сака ја бутка. Добро им е и вака, немај гајле.
Ова превртување во сон во петти скок има крај? Или цело време ќе се движи ко топче, па ќе се заглави на меше и ќе заплаче? Се собира се витка ко еже па неудобно му е, аман. Е овие акробации не ми даваат да спијам. Кога почнуваат слободно странично да се вртат и местат за спиење?
Ортопедите препорачуваат после 2 годишна возраст да се користат перници, пред тоа не. И нормално детето треба да покаже желба дека сака перница. Едит: сега прочитав дека поради исфрлање на секрет сакаш на повисоко, пробај душечето да го поткренеш под агол ако не сака перница.
Кристина извини упаѓам но би сакала да прашам во врска со мачето. Имаме и ние маче, вакцинирано, прочистено редовно, од дома не е искочено, во стан сме. Многу ми е страв од влакната, колку и да чистам пак се наоѓа по некое. Бебе ќе почне да лази, сигурно ќе му се најде некое по рачињата. Дали знаеш или имаш прашано ветеринар постои ли ризик од голтање? Ние сме 4 месеци затоа не сум прашала, на мисла ми е, но еве ме интересира и друго мислење, како вас ви рекле? Имаче и наше маче, одкако бебе дојде дома се смени многу, 4 месеци уште го нема прифатено .
@Iris-1234 ne mi tekna na toa. Denes ke probam taka,ne bi trebalo da se buni. Inace ja naogam dolu svleckana ic da ne ja dopira pernicata.