Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Gi poznav rezultatite zatoa te prasav. Najdobro da odi do malaricna I tamu vo nivnata laboratorija da zemat krv. Za mene licno nivnite (daron) rezultati ne mi se verodostojni.

На ija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Ај и тука ќе прашам. Се јавија за третите вакцини да ги прими беба, а другиот ден полни 6 месеци. Може така, или подобро е да има полни 6?

3. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.190
    Моето ги прими точно дента кога наполни 6

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Извини покасно ти враќам, немав телефон.
    Јас прашав уште ко бев трудна кај ветеринарот што ја вакцинираме, ми рече штом е домашна и редовно прочистена нема никаков проблем за чување со мали деца и бебиња.
    Нашата е со долго влакно и моментално го менува, можеш да замислиш колку има дома. Се трудиме да чистиме секој ден, ама тоа е. Долу на подлогата кај што седи малата бришам секоја вечер, дезинфицирам со алкохол и се надевам ќе нема проблем и понатаму.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.198
    На муабетот за мачките, другарка моја има три мачки, две близначиња ги порасна заедно сите на куп. Мачињата се домашни, прочистени, вакцинирани, се' што треба, и не шетаат надвор нормално.
    Влакна бебињата јадат, тоа да сте сигурни... ако се чисти вакцинирани мачињата, нема гајле.
    Значи буквално ми кажа ситуација која едно од бебињата ја лапнало играчката од мачињата. Гадно е, ама ништо не му се деси.

На Nala37 и kristina.k им се допаѓа ова.
  6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    И јас го доживеав ова прв пат и не можам да престанам да плачам. Знам дека имате пишувано веќе ама немам трпение да тражам цела се тресам. Бебе падна од спална ;(
    Висока е многу француски лежај е, има и натказна до неа не знам дали се удрил. Тој спиеше јас станав цуцла да измијам, кога чув “бум” се стаписав. Почна веднаш да плаче хистерично и едвај го смирив, дека спиеше изгледа се исплашил. Сега е добар си игра, на чело само ми поцрвене местото. Кажете што да пазам, колку време да пратам и колку време да не давам да заспие? Што да мачкам на црвенилото, претпоставувам ќе помодри

7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.521
    Допаѓања:
    33.103
    Охохо не да јадат. И нашава се митари сега, ние јадеме влакна а не па детево. Само да е чисто, вакцинирано и да не оди по надвор :)

Се дешава, тоа е. Гледај дали ќе поврати, да не е дезиорентиран, да те прати со поглед. Не знам за спиењето, ми се врти во глава 1-2 саати ама ако му е време за спиење реално тешко ќе доседи буден. Ќерче ко падна прв пат, падна директно на глава од метро висина. Плачеше едно 15-20 минути, и и беше време за спиење после пола саат заспа

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  8. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    997
    Прати го 48 саати дали ќе повраќа, да не е дезориентиран пробај со блиц дали го прати, размрдај му рачиња ножиња да не го боли нешто. Потполно те разбирам јас уште имам трауми од падот и уплав имам дури... На местото мачкај маргарин ќе помине. Моето кога падна беше мн поспан дента и го носев кај докторката ама добар беше, исто имаше џумка и на носето и на главата...

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mart3

Mart3 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    155
    Zdravo majki, da ve prasam edno brzo prasanje dokolku mozi da mi odgovorite dali e toa normalno. Bebuso mi e 9m i sega od koga pocna da si igra znaci so igracki so ova ona imame so trkalca edna igracka i koga i da ja zemi ja nabljuduva i mu gi vrti trkalata interesni mu se. Dali e toa normalno?

10. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Нормално.

На Mart3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Фала ви мајки не знам кај се наоѓам, сликата не ми излегува од глава и плачам штом ќе помислам. Добар е весел, го држев 2 саати буден не е повраќал. Белки само со една модрица ќе помина оф душа ќе немам овие два дена

На strelec231992 и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.840
    Допаѓања:
    9.314
    Мајки ја бањав малава со едно ново шампонче. Ми појави на очните капаци како лупење на кожата .
    Немам тобрекс маст.
    Дали да дадам Зиртек сируп имам за алергија? Или да оставам така....

13. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.282
    Мајки, 'ржат пред заспивање малите?
    Којзнае дали се должи на скок фаза ил што знам, пред спиење особено ноќе ем мрда со нозе а во раце го заспивам на скут легнато ем м'мка, мммм праи мрчи итн

И кажете имам шанси за успех да го научам во креветче сега или дс почекам? Како? Како да почне да спие во креветче? Под тоа подразбирам сам да се успива, дс знае каде заспива и дс спие бар пет шест часа без будење

14. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    И мене пред некој ден ми се случи истото, да ти кажам повеќе плачев јас него тој, ништо не му беше, а јас си вртев филмови во глава можеше ова да биде, можеше она да биде, едвај се смирив. И сега не мрдам од него, и сам оставање никако

На Anturium и strelec231992 им се допаѓа ова.
  15. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.198
    Јас на 6 ипол месеци почнав со тренинг за спиење за заспивање навечер, а околу 9 месеци и за дремки.
    Почна веднаш да врзува по 5-6 сати навечер, а и подолго. Пред тоа ми се будеше по 8-10 пати и морав да ја презаспивам :tmi:
    Дремките од очајни дремки од половина час сега траат околу сат ипол.

А како - легнување во исто време, доволно време да е буден пред спиење за да е уморен и да заспие полесно, рутина пред спиење помага, спиење на исто место секој ден (исто креветче во иста соба, затемнета). Читни ја precious little sleep, јас оттаму се водев.

На elenaklasik, Lavica2602, Pocahontas.93 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.164
    Има нешто после 5ти скок што се вика "вриштење хистерично одма штом ме пуштите од раце"? Ауууу мајки не знам што е ова, каков глас вади, не можам соговорникот да го слушнам. Не е плачење за нешто конкретно, туку баш е вриштење (како тантрум кај тодлер). Дали е нешто кај сите или да се помирам дека вака ќе ми расте бебево? Денес во ДМ во количка од нигде никаде фати да пишти....обезбедувањето ми пријде да ме праша да не ми треба помош. Е до толку!

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    После 5ти скок има сепарациска анксиозност.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.223
    Допаѓања:
    111.466
    Пишував, мислев скокот завршил, а тоа идело бис од скокот, кога учат дека родителите може да заминат, сепарациска анксиозност, не знам ти што... Дури не ме гледа супер е, ме види ли леле мале. И во количка исто не сака сега, да ми е да знам зошто... Ама ко што видов кратко трае, 2 недели само.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.164
    Ау две недели ќе се издржат! Таман реков ќе здивнам, заврши душовадничкиот 5ти скок...бам ова како сите скокови наеднаш! Се уплашив да не ми расте така со хистерија бебево. Немам срце кога кенка, а не вакво рикање

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Не знам колкаво ти е малото.
    Кај мене е од прв ден во вреќа и во креветче. Првично имаше од тие креветчиња кои се нишаат сами, па така го успиваше, сега некој месец веќе (осми тера) го ставам во обично креветче и испаѓам од соба, сам си заспива. Од 2-3 месеци ги преспива ноќите.
    Не правам ништо посебно.
    Иста рутина со сите деца, од старт со вреќа и во креветче, исто време легнување, пригушено светло.

На elenaklasik, Leanne, see.emily.play и 1 друга личност им се допаѓа ова.