Ќе се среди сигурно, иста реакција значи Мене и татко му не не погледнуваше преку ден, навечер кога стануваше ептен се гушкаше со нас Ако спие барем навечер добро е, ова моево црвче секоја ноќ на секој саат се будеше Мртви уморни и живи ненаспани бевме сите тројца. И ние едвај чекавме да си дојдеме, а он уште повеќе од нас Ќе биде добро кога ќе се вратите, ќе видиш
А нас тоа будење на секој саат ни е секојдневие. И дома се будиме 7-8 пати така да навикната сум да сум ненаспана. Планирам кога ќе се вратам дома да ја одвикнам од млеко навечер. Фала ти многу
Мами споделете искуство и совет, добредојдени ќе ми се. Принцезата е 9,5 месеци и последниве две недели ужасно се поти додека спие или додека цица, но само на главата, косичето и е како со туш да сум ја поминала, дури и по 4 пати навечер ја пресоблекувам и менувам чаршавчиња. Не е од топлото време, бидејки дома е ладничко, а бевме и на планина и таму се поти. Значи само додека спие Читав дека можеби е недостаток на Д витамин, но јас сеуште и давам вигантол капки. Ве молам доколку некоја мама има слицен проблем и решение за истиот да пише, ова веќе не се издржува. Имајте убав ден
И кај нас е исто син ми откако полнил 7 месеци така се поти и кога го прашав матичната ме праша колку капки вит д му давам и реков 5 доволно е рече.Такво е детето, ич не поднесува да биде облечен многу и се поти кога цица секогаш зашто дава напор и се поти, барем мене така ми рекоа.Кога станува од спиење секогаш треба да се пресоблекува. Ако има некоја мајка некој пологичен одговор од овој на нашата матична и јас сум многу лубопитна да слушам. Поздрав
@Chupe isti problem da go narecam problem i nie,utre polni 7 meseci ama poslednive 10 dena se lligavi mnoguuu i non stop e ispoten,tece voda od nego,kosata non stop mokra,a koga spie da ne ti kazuam oblekata kolku mu e vodena mislis 50 stepeni ima doma,ama ete od zabite bilo,se nadevam pobrzo ke izlezat i ke pomine ovoj period. Da se pozalam i jas malku,sinko moj saka se da vidi,se da fane,sekade da se kaci,se isparavuva na noze sekade kaj sto ke moze ,iako imame golemaa dnevna i se trgnavme samo da ima mesto da se igra i park mu napravivme so igracki ama ne i ne toj odi kaj sto ne treba i se saka da stavi vo usta, vcera za sekudna otisol do kolickata i pocnal da go lize trkaloto lele koga vidov ufff me gleda pa se smee i sto da pravam se nasmeav i jas ama denovive e epten nemiren ne saka da spie,so placki mora da spieme i posle 30 min opp stanal,se nadevaam e skok vo razvoj oti mama bajgi se izmoruva vaka a preku nok sme ziva istorija,zaspiva vo 8 ipol 9 dokaj 12 max ke spie vo negovoto krevetce i posle kako bocki da ima tamu,nejke,mora da e so nas vo krevet oti i toj neznae vo koja pozicija mu e komotno za da spie pa se vrti prevrtuva i ke mi zaspie na raka ili na noga ii na stomak i cela nok taka i vo 5 sabajle toj e veke stanat,saka da se igra,me tegne za kosame cepka po lice i stanuvam sto ke pravam,nosam igracki vo krevet i se igrame . za jadenje da ne go urocam si jade se sto ke mama ke mu napravi i vodicka pocnavme da pieme po 30-40ml voda i si cica kolku saka.
Fala mami na odgovorite, no taa ima veke 8 zabi, spie samo po bodi na kratki i pokriena e so tetra pelena. Racinjata nad laktot duri i se ladni, strav mi e da ne ja nastinam, a glavata ziva voda. Stvarno ne znam sto cudo e ova
Мајки, кажете ми како се справувате со хигиената (нехигиената) на подовите во домот? Малава почна да лази пред 2-3 недели, ама мајка и нервно попушти од грижа дали е чисто или не? Се си мислам дека е недоволно исчистено и постојано сум со џогерот во рака. Кажете ми дали и вие вака се грижевте или мене ми треба психијатар Абре забегав! Не сакам да ја спречувам, таман работа, ама се си мислам дека не е доволно чисто т.е стерилно чисто. Некој совет? Утеха? Како вие ја одржувате хигиената на подовите?
haha kako jas da sum go pisuvala postov,lele prvite pati koga pocna da lazi na pod bea potresuvacki lele ne e ciso,lele ne e dezinfekcirano,ama posle se naviknuvas.sega ke iscitas po 2-3 pati na den ama na pocetokot bese vaka: sabajle iscisti,svekrvami kaci se iscisti,se gotvi i posle se cisti,ako nekoj dojde,se cisti ahaha tetka mu na mm rab vo bolnica i imase donesedo onakvi kesi za na noze za tie sto ke ni doagaat na gosti ahaha samo da e cisto abe ludnica. nekoj da ne vidi ke rece abe samo vie li dete i vnuce imate. posle svativ deka nema potreba od tolku cistenje i opteretuvanje mozok,ke iscistam dva tri pati max,prvo stavam vo vodata sretstvo za dez a posle pominuvam normalno so cista voda i sretstvo za plocki,sekogas gledam da ne ima vlakna od kosa ili sitni rab sto moze da gi picne v usta i gotovo ne e tolku tragicno kako sto nie go zamisluvavme. sin mi vcera za sekudna mi izbega do kolickata i pocna da go lize trkaloto prvo ispaniciv posle nisto mu ja izmiv ustata i gotovo vikam ajdee sega pootporen ke si ) toa e anna,normalno e osobeno ako e prvo dete ama posle se naviknuvas i ne se potresuvas dali e dezinfekcirano ili ne,tuku dali e iscisteno ili ne oti sepak racete gi pikaat v usta pa mora da e cisto
@An-na јас користам Дезинтал, многу сум задоволна, и за плочки и за паркет. Претходно користев Ајакс ама некако шубе ми беше дека бебе лази и после ги става рацете( и нозете ) во уста. Сега многу не пазам, исто и со стерилизаторот, се му стерилизирав, додека јас го полнам стерилизаторот он го фатил крајчето од тепихот и го гризе http://www.alkaloid.com.mk/dezintal.nspx
Не се потресувајте многу. Чистете, ама не претерувајте... дете мора да јача имунитет, да дојде во контакт со микросветот јас ништо не користев, си чистев онака нормално.
Веќе сме две недели во оваа категорија , давајте совет за какање на 5 дена, збудалев! Ниту круша ниту слива, ниту прашок од аптека што педијатарот ми порача не помага. На доење е бебуш и чај од бекутан дадов. Пробано и со сок од круша и јаболко свежо.
Ние уште некој ден и ќе ви се приклучиме официјално во оваа категорија.Сакам само да прашам мали ситни брунчиња со белко на газето од што може да се јават,може ли од топло? Пелени не сме смениле,памперс користиме,ја одмивам почесто и мачкам со бекутан со цинк засега.И уште нешто ако може да ми кажете какви блендери користите,ќе купувам деновиве,па ако може да ми предложете,само да не е рачен,имам еден таков. Фала ви, поздрав до сите и гушки за бебушите
Во 200 мл.зовриена вода ставаш две големи лажици,и мешаш додека убаво да згусне 5-7 мин. готова е можеш да ја комбинираш и со овошје,и со зеленчук
Јас имам рачен, и како сецко ама јак е 600 вати каша прави. Сепак јас со лажиче давам и јаболко и круша онака старински со гребење некако знам дека не е оксидирано и самиот сок му доаѓа директ.
Еве не и нас во оваа катагорија Мамички смееам ли да му дадам на бебуш бисквоти попара?? И ако смеам со какво млеко??