Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    А од јогурт за пиење и кисело млеко какви?:D

2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    8.605
    И ние бевме на детска клиника. Скроз истово ми го напишаа.
    Ама ќерка ми немаше денес температура и вчера само осипот се прошири. А сега пак ми крена темп.
    Не ми кажаа точно кој вирус е пошто ни тие сами не знаеја кој е.
    Колку денови бевте со тт вие, и дали даде нешто антибиотик?
    Пошто јас само еднаш дадов(цефалексин)и ми го прекинаа.

Лудило ни е здравствово.

На Rtulka и Hijabigurll им се допаѓа ова.
  3. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    1.413
    Незнаат? (facepalm) Оф мори мајко и ние имаме саглам педијатри.. Ние немавме тт ми пишаа во случај ако крене зашто е со црвено грло покрај примен Алмацин 7 дена пиеше и уште не му е излечено вчера го однесов пак на контрола зашто на брис од нос излезе стреп.пнеумониае и уште му е црвено грлото леукоцити покачени а ништо не му даде матичната.. Хаос е хаос сварно.. зашто ви го прекинаа цефалексинот?

4. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    8.605
    Цефалексин ни даде матичната. Ама јас само еднаш и дадов. И денес гледам многу проширен осипот.
    Па на детска ми рекоа не требало антибиотик за овој вирус а и можело и да го испровоцира осипот.
    Па ајде де и јас се чудам како може да не знаат колку мислења побарав никој не знае ништо со сигурност.
    Цел ден се акаме по доктори.
    Господ на помош нека ни е со вакво здраството.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Erika.greeneyes напиши на гугл розеола, дали е таков осипот? Три дена трае обично, предизвикан е од вирус и само поминува. Висока температура и осип со црвени точки се симптомите. Многу често е кај бебиња, особено оваа возраст.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    1.413
    Ќути и ние не сме ништо подобри матичната ни даде на 20ти Алмацин примаше до 27ми уште црвено црло на 31ви го носам ми одбива храна млеко плаче го прегледува уште вика црвено е грлото ај вика да го фатам и кај ушињата да не го болат па што е толку плачлив и баш у тој момент се стресе малце.. Одма упат орл на клиника го прегледуваат таму ушите се добри одете на педијатрија , за пак на крај да остане без терапија со црвено грло и бактерија во нос. Страшно незнам што да кажам..
    Искрено ние осип до сега сме имале од реакција на антибиотик и тоа трицеф беше лом се направи исто и од амоксиклав му се појави осип на газето

7. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    1.413
    20230616_203109.jpg
    Кај нас вака беше од трицефот па почна и нагоре да му се проширува

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.589
    Допаѓања:
    8.605
    Ситен е кај нас како сипаница.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.218
    Допаѓања:
    111.441
    Не сум дома, на планина сум, во скоро сите маркети го има, на Имлек е, темно сино пакување. Грчки тип јогурт пишува.
    Па реков само тоа имам дадено, немам сеуште дадено нит кисело нит јогурт. Не знам не ми е ништо доволно добро. Бучен козјак беше ок, ама и тоа го зезнаа, ми мириса на прашок и ми нема квалитет постојан.

Го испробавме квалитетот на креветот, ја ѕвекнавме главата, на две три места точки има ко за да прсне веќе, до толку, ама не потече крв, само модро и црвенило. И не знам што не му е јасно од прв пат, уште 3 пати пак на исто место оди да се ѕвекне. Денес е ден за се по прв пат, за прв пат и се удави од храна... едвај чекам утре дома да си одиме, едвај! Станато е како ѓаволско топче, само скока нешто. Па овде не ми е и доволно чисто и безбедно да го оставам на земја и само во раце ми е, малку е да кажам дека ми се отрнати рацете. Овој скок после скокот или бис од скокот, ме уништи...

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Пластичните што трпат вода, одвреме навреме само со вода и фрош. Плишани во машина. Ама не се преоптеретувам со чистење. Сега како што почна и да фрла по земја ќе треба по 100 пати да ги мијам на ден |(

На Rtulka, Tiny Love, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    13.255
    На прсти се брои колку пати сум ги чистела :$ Маж ми како што е педантерија, он така ако ги зачисти и на секое разболување ми вика Ете ти реков да ги измиеме (facepalm)

На shz, see.emily.play, Rtulka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    2.758
    Со ништо.
    Џабе е кога се живо става во уста. И ламинатот почна да го јаде, папучите за по дома што одам омилени му се.

На oblace1, MyMala, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Само кога се нови мијам/перам во машина/бришам со влажна крпа, зависи до материјалот. После не ги чистам никако, секако ламинатот му е најсладок за лижење, па нема поента :rofl:

На Doktor F, oblace1, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Мојот и тепихот почна да го јаде(facepalm)

На Tess36 и Anturium им се допаѓа ова.
  15. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    2.262
    Момс по колку ви спијат бебчињата навечер и денски? Моето е 11 м и навечер спие од кај 20 и 30 до 06 и 30 отприлика а денски некогаш има две дремки некогаш три ако стане малку порано од 06 и 30. Дневните дремки му траат од 40 минути до еден ипол час. И после последната дремка е мноооогу кренки :D, нерасположен и наљутен ама добро тоа дека е во скок можда :^)

На Rtulka и Panovic им се допаѓа ова.
  16. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    Што е ова што иѓ се случува на 11 месеци? Така не здрма сите по дома. Нон стоп плаче и е кенкав, ништо не му се погодува. Ни 4ти ни 5ти скок не сме осетиле, како ова..

17. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    2.262
    Пред некоја ден прашував исто ... скок пред први роденден :D :whew:

18. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    7.707
    Wonder weeks вика сме дошле до 3C . Е тоа сабајлево ни донесе 2 часа плачки за ништо. Ако потрае ова две недели ај што јас ќе полудам туку и сите домашни за гуша ќе се фатиме.

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.218
    Допаѓања:
    111.441
    Аууууу си дојдовме од планина за детево да се изнаспие дома, од синоќа од 8 како заспа во кола, еве го уште спие. Станува цицнува и презаспива. Стана додуша синоќа го истуширав, го преоблеков и за 5мин кома. Се умори изгледа. Ако да ми одморат рацете оти 5 дена од раце не го пуштив.

Иначе да јадам што не е за јадење, да не речам ај сеа, сите зборови си ги имам повлечено досега совети што сум давала после првото.... Овој ми наплати и за бато. Не дека го оставам да биде по негово, таман работа, ама така фино ми побива теорија дека не е баш јас како сакам, ќе ме нервира и крај. Тргнавме вчера од село почна да ќенка, океј, ќенка ќенка, застанавме го земав малку заспа, продолживме, застанавме да јадеме во една кафана и одма ококорени очи. Ај се свртев на страна цицаше, ама таму да пушта раце, да фаќа, да чепка, да ќенка... ајде помина и тоа, малку седеше мирен, малку шеташе, малку плачеше, ама продолживме кај едни баба и дедо во следното село на кафе. Таму весел, расположен, иде у раце, се радува, вика... ама поседовме па пак му дојде време за цицање, цицна и заспа пак, вечера скокнавме. Добро ама дојде време и за дома, бато по пат јадеше сладолед, господинот мал стана од транспортер за сладоледот на бато, да можеше ќе се откопчаше мислам, да стане да му го земе од раце. Од кај му е таа сила да се тегне толку, да се џапа. Пинцур од 8 кила. На автопат кај да застанеш, ко за беља таа сервисна лента заградена се поправа и за прв пат земав бебе во раце у возење, почна да се дави да плаче, се смири на цице и заспа. Како заспа така еве го уште спие. Фино, се одморив и јас поштено, ама багажот нема да се распакува сам магично, а ако станам јас одма ќе стане и он. Ај бар да искористам прилика да одморам малку, оти сега у село со него и здравје кога ќе почне да разбира, ова не го правам веќе за ништо на свет. Демек мини скок овој после 5тиот, ама галиба појак кај нас излезе и од 5тиот, урла, вришти, се дере... па едни солзи наааа крокодилски, очи ќе вцрви, ќе отече од што е бел сиренце, дури и темето на главата му се вцрвува од напор.

Проаѓа ли овој скок после скокот дел од 5тиот скок стварно за 2 недели, да стиснам ли заби или тоа е тоа, да полудам?

На MeowMeow, Rtulka, tanjaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.716
    Допаѓања:
    7.707
    @AngelOfArh ,само што пишав, случајно или не, прв ден вика Wonder weeks и плачки еден тон.
    Па тоа нагаѓање од домашните. Да не и е неубава кашата за појадок од тоа да плачи. Истата пред 3 дена ја изеде без проблем.

Следно сигурно нешто алиштата и сметаат не и се погодени, истите пред некој ден ги носеше без мака и плачки. Ниту се дебели, ниту по долги, ни ништо.

И така ако ова две недели го слушам, ќе е јако.

На Rtulka, Ano и Secret-Angel7 им се допаѓа ова.