1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    228
    И ние сме со антибиотик :(
    Дали пробиотик можам да давам капки Линех отворени пред 3 месеци?

2. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.425
    Допаѓања:
    8.600
    Сите делови ,освен делот кој се става на лицето, можеш да ги стерилизираш. А делот за нос со алкохол пребриши го. Јас така го чистам.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @oblace1 фала :)

Да прашам за болка во грло нешто дали има за оваа возраст?
    Големиот имаше 2 дена болка при голтање минатата недела и ништо друго, ама малово од вчера со температура и црвено грло, цел ден плаче и цица, ништо друго не сака :( Далерон и давам за температурата ама не помага со болката, многу се мачи. Амоксиклав почнавме и инхалација со физиолошки треба. Колку време треба да почне да делува сирупот? Плус и непцата се потечени сите четворки се со едно ќоше излезени, ја мачкам со генгигел.
    В недела правиме крштевка и роденден, матичната вели до тогаш ќе е супер, се надевам дека ќе е така. :(

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.218
    Допаѓања:
    111.437
    Кога почнаа да ви прават браво, тапшин тапшин, да играат на музика... Не знам дали е случајност или не, ама вечерва плескаше рачиња на тапшин тапшин и играше на музиче. Дали случајност или не не знам. 7ипол месеци е.

На BambyLove и Ano им се допаѓа ова.
  5. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    13.255
    Може не е случајност, поголемиот така многу играше од 8 месеци тверкаше со газот :D За плескање не се сеќавам ама за играње да зашто атракција беше. Ова малото плеска од 9 месеци ама не игра, ни р од ритам.

На Cloverrrr и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  6. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.189
    За играње не, ама многу сака песнички (да му пеам и да му пуштам на yt) и на некои делови си ги знае и се смее

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.710
    Допаѓања:
    6.003
    Јас се прашував дали на бебињата играњето им доаѓа природно или треба да се учат, некаде пред да наполнат годинка бевме на свадба и почнаа со раце у вис и цупкање со ноџињата божем елено моме ситнат :D
    Тверкањето им дојде покасно, природно :D

На Cloverrrr и Skyler им се допаѓа ова.
  8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.028
    Допаѓања:
    13.255
    И јас се чудев :D Кој како ни доаѓаше на гости сите го снимаа :D

На Ano и le.soleil им се допаѓа ова.
  9. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    2.627
    Мојата од 8 почна на тапшин тапшин така да може да е то :music:

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.218
    Допаѓања:
    111.437
    Тетовци ми викаат Очаклен е, од нив прв пат го слушнав овој збор, ама стварно е. На камера, телефон, како се смее мислиш разбира се. Мајмун еден. Седи во сите, ама осеќа дека баба му му е мелемче и во неа се топи. А таа пуста бабичка, абе не дава на внуците прашинче да падне. Големото веќе пишував, ја обожава, животот за неа го дава. Малово ја осеќа дека е лесен плен и ја гмечи и оно, со мене седи во количка гајле нема, она а е со нас толку, ништо не важи повеќе, плаче се корне.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Моево ќе полни 8м за некој ден, ниту лази, ниту зборува, ниту браво/тапшин прави со рацете :D.
    Пак страшно ги тегне ушите, има веќе 6 заби, дали нови ќе испаѓаат:(.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Игра од 6 месеци со газот, тверка, пресмешен е. Беше центар пажна на сестра ми на свадбата :D Тапшин почна сега пред некој ден, на неполни 10 месеци. Не е случајност мислам, вака што те читам и за се друго напредно бебче имаш :inlove:

На oblace1, AngelOfArh и Skyler им се допаѓа ова.
  13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Тука сме и ние. 7+ дури сега усовршува вртење грб стомак, стомак грб. Подседнува онака срамежливо, а лазење абер нема. 3 заб на повидок, а кај и да е и 4 ќе го следи :drunk:

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Кај мене едната не научи да лази а прооди на година. Некако чудно се влечеше, ама не беше лазење:D.
    Овој се врти во круг, со рацете прави круг околу себе и доколку нешто пикира успева со вртење неколку метри да се помести. Тркалање има усовршено :tmi::rofl:.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    998
    Допаѓања:
    1.413
    Дали има скок во развој на 9 месеци? Детево скроз се поремети по 15-20 минути спие во текот на денот и само кенка.. Исто и навечер ми ја преспиваше цела ноќ сега се буди на неколку саати и плаче. Млекото ми го одбива а апетитот му се зголеми многу каши си јаде а млекото не го сака за жива глава..Плус вади и кецови горни ако е скок+заби :drunk:

16. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Nie utre 7 ke polnime, kaj nisto od ova sto si pisala ne pravi, duri I zabi nemame. Se vrti samo na strana, seuste ne se svrtela na grb ili na mese. Za sedenje sedi veke, a ko ke ja krevam odma se isprava na noze I saka taka da stoi. Ni tapsin,ni bravo,ni cao
    E samo znae koga ke ja prasam "kade e slonceto" da se svrti bas kaj nego, I taka so nekolku igracki ama toa e se.

На Miss_S и danichap им се допаѓа ова.
  17. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.189
    Мојот ноќе си ги вежба буквите, синојка во 3 бабааа мамааа.. а дење почна да си се исправа во креветчето си станува и по мебел кај може :coffee::drunk:

18. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Цревото не треба да се мие, другите делови може да ги поминеш со алкохол.

19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Браво за Марио

Големиот исто не лазеше, односно пролазе неколку пати откако прооде. А прооде на 15-16 месеци(facepalm). И ден денес е мрзливко. Точак, тротинет, тоа се за него беше со молење. Дури сега (еве го наполни 6), дека друштвото му вози, па завозе тротинет. Вујко му му купи дури и на две тркала ене го учи, ама дека е од вујче и дека братучед му има ист инаку ние да го купевме немаше да го погледне, ќе си го возеше стариот на три тркала :@

На AngelOfArh и Skyler им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.218
    Допаѓања:
    111.437
    Сите се различни, ти бар имаш искуство со повеќе деца знаеш. Јас се имам заборавено од Матео, ама се консултирам со блиските, дефинитивно на 7м не праеше ова. Ние останавме на 2 запчиња ама надувани и горе кецовите и доле двојките, нешто ќе излезе. Не е некоја страшна мака, засега бар.