Јас имам тренерчиња и шпикозни од нив од 3-6 месеци и не пишува цм на нив, пишува 8кила, бебо мој е 8 месеци а уште ги носи нив пошо е 7 кила, а обично носи 68,74 зависи од калапот. Така да мислам да си го нарачаш бројчето сега што го носи, пошо јас ги купив кога беше 4,5 месеци и големи му беа. Еве ти го нивниот водич за величини.
Денес сум на раб на нерви, со една нога сум доле готово... Прво стана рано и го разбуди и бате нормално, не може он да стане и да не разбуди пола маало. Оќе, станавме, среќа тате станат беше и ајде ќе тера денот. Од сабајле е нонстоп во раце или се дере. Му купив едно играче музичко,вкупно 3мин му држеше внимание, толку, после го џитна. И пак Мааааа мамаааааа мам мам мам.... појадував во 12ипол, ручек и не мора. Му направив ручек, ајде да руча, па добар беше, изеде солидно ама му се спие па не колку што изеде вчера на пример, малку помалку. Засега солидно тераме со блв. Се мислам да не му влијае и на него оваа награда промена на време... ние сме дома малку ко настинати, кивање, носот ни е затнат, и него го приметив малку крчка, ама добар е вака, нема нешто значајно мрсули. До скок имаме уште 2 дена, држ ме мајко ќе си летнам. Прееска сите ме напнаа дома и им реков дека отказ ќе дадам да не се занесуваат многу.
Како се понашаат уво кога ги боли? Не е можно воа неспиење, а кога ја притискам не плаче а сама чат пат се дрпа чиниш ќе го откорне увото А на мене спие Ако ја боли на мене не ја боли ли Или заби се Не ми е јасно веќе ништо мозоков не ми функционира зомби сум
Син ми е меѓу 9,5 и 10кг и има 9 месеци. Бодињата од Next ги земав од 12-18 месеци и му се таман, комотни но не големи. Јас имам чувство дека работите се малце помали од нормалните величини кај нас.
Добро вечер иако вечерта не е добра за нас, животот ни се скрати... Додека работев, мм беше со бебе во спална, се свртил на секунда и бебе се најде на земја, падна од спалната која е доста височка Плачеше но не многу долго, околу 5 минути, беше уплашен, има една џумка на челото но не е многу испакната ниту преголема, не е ни модра. Го пратевме повеќе од саат време, не поврати, убаво следеше со очите, расположен беше, реагираше кога ќе го викневме, си поигра, јаде и си легна. На секои 10 минути го проверуваме дали е добар, но засега ништо нема. Колку време има опасност? Многу ми е жал и за мм, се изеде жив човекот, не може да си прости, пред очи му падна Кажете ми дали има потреба утре да го носиме на лекар?
Мислам дека е гладно. На осум месеци не знам веќе колку го држи само млеко. Давај му и јадење веке е големко и има потреба од повеќе калории која млекото само не му ја задоволува. Ако ја боли уво би требало да вришти кога ке ја пипнеш. Ама да не ти е мисли одведи ја на лекар сепак.
Точно знам како се чувствува мт, поголема грижа на совет од ова нема. Како мртва бев кога ми падна бебе, не знаев ни што ден е ни колку е саат. Ако не повраќа, спие нормално како секогаш и не губи концентрација, мислам немаш потреба од лекар, за ваша психа ако сакаш идете. Прати 48 саати, ако нема ништо од тоа, супер е се. На џунката маргарин стави, за 2 дена поминува
Се изеде човекот, само шета лево десно и не знае што да направи... И мене ми е премногу криво и тешко ама тој има невудена грижа на совест. Јас велам само фала му на Господ и што вака синко е добар, веднаш престана да плаче, концентриран беше, си играше, правеше сè што прави вообичаено... Се надевам дека нема нешто да тргне на лошо...
Се утепав читајќи после пагањето што се може да биде, а најчесто ништо не е верувај. Една членка ми беше пишала дека ангели ги чуваат, и точно е тоа. Ние повеќе страдаме во тој момент од нив. Тоа само ме научи да бидам многу по претпазлива и никогаш и никаде да не го оставам, па ни на секунда. Не велам дека пак нема да се деси исто, недај боже нели, ама сакам да верувам дека само еднаш згрешив Не паничи пред мт уште толку потешко ќе му е. Најмногу ми помогна мм што ми велеше ништо не му е прекини да се грижиш, не мисли на најлошото итн… Ќе помине ајде, ништо не му е сигурно
Не паничам пред него, 100 пати му реков дека тој нема вина и дека вакви работи се случуваат, а и вака ништо не му е на бебуш освен џумката што ја има... И јас исто читав дрка најчесто не е страшно ама кога си родител, сè ти е страшно и повеќе од што треба.
Па нормално дека му давам јадење, не живее детето само на млеко, од 5 месец сме со кашички ама не е баш заинтересиран, затоа реков чекам да почне да седи стабилно сам за да му давам парчиња, може повеќе ќе јаде
Земи за онолку месеци колку што има. Со С&А не можам да направам споредба зошто не сум купувала ама пример ако зара и хм носи 80 земи 80.
Ако ти треба и нешто друго, пиши ми порака, имам облека до 6 месеци, а ако ти треба и нешто од реквизити можам да ти пратам, гнездо со обрач со играчки, појасче против грчеви, бајаги цуцли некористени, само пробани, перница за доење. Слободно пиши ми.
Никаде не грешите, таква ни била среќата. Еве ги две ги имам, две неспијачи, 7 месеци правиме за некој ден, сон немаат врзано подолго од 3 часа. Кај едното сега пробија две запчиња, па стана уште пострашно, ич не спие овие ноќи, или дреме и липта или вришти од болка. Ни генгигел, ни фрезидерм, ни килибарно, исто како со грчевите, џабе дававме капки, така и со забиве. Ко ненормални шетаме низ соби со мм со по едно бебе и само се караме, нервозни, ненаспани. Навистина не сакам да се жалам, здрави, прави, жилави, преинтересни и преслатки се, ама зошто не спијат, не сфаќам. Буквално се пробавме, бели звуци, скроз тишина, заедно сите во соба, па одделно да не се будат еден со друг, дрвени, па преносливи креветчиња, џабе, саат и пол ритуал успивање и ете ги за 2,3 саати стануваат. А успивање е само во раце нели, сами да ги оставиш да заспијат со млеко како други деца, не сме доживеале. Битно коментарите се еј, па тебе ти е лесно шо, маж ти ти помага.
Мајки 6+ сме, значи бебе е при крај на 5ти скок, ама ми одбива млеко, а почнавме пред некое време со вкусови, една кашичка на ден ја јаде, мало тегле, ако му е по ќејф де, е сега вчера од 13ч на пладне не сакаше да се напие млеко, само водичка пиеше и во 16ч само 20мл млеко, се до вечерта во 20:30, си испи ко и нормално што пие 180мл... инаку се фрла наназад ко неќе млеко, ржи прашањево е дали смеам да му дадам пак кашичка ако вака протестира? Да не седи гладен... да не е многу мал, да не му го оптоварам мешето?
Таман ќе се. Тоа што имав јас нарачано им одговара бројчето со месеците, а и најдолго ги носат, барем тие две-три фустанчиња и ромпери. Инаку ние користиме бодиња на Некст, тие што ги имав нарачано 3-6 месеци почнав да им ги облекувам на неполни 3, им беа малку големки, еве ги на скоро 7 месеци уште им се точни, не се мрднати, уште си ги носат, само тие и на Окаиди, сто пати се покајав што не си нарачав со време и поголеми само од нив, одвај чекам да стигнат. За разлика од нив, тие на Џорџ некако одма ми се собираат и се упкаат, а и во исто пакување се различни бодињата, па веќе не нарачувам.
Како јас да сум го пишала ова! А замисли никогаш не сум помислила можда ете такво е детето неспијач, секогаш јас сум крива, лошо сум му го фатила редот: касно сум го легнувала рано сум го легнувала касно јадел многу цицал, малце цицал сум немала млеко затоа не спиел, дај му формула…А детето 7 месеци непрекинато цица … на сета мака милион коментари да полуди човек
Мајки гледам сите се жалите од неспиење на децава. Значи едното се буди на секои 15 МИНУТИ!! И ќе заспие накај 3 саат ќе стане другото и стварно веќе не можам да издржам ни физички ни психички. Два месеци е веќе вака.Станува збор за 12 месечни близнаци.Значи буквално се пробав. Со две дремки по 1ипол саат со една дремка од 3 саати . Ги легнувам во 8 зошто максимум до 3 ипол стануваат од дремката на пладне. Значи денски спијат океј навечер е хоророт. Затоа сакам да прашам дали некој ги користел овие капки и дали помогнеле? Секако ќе се консултирам со педијатарот дали можам да давам ама веќе стварно не можам да издржам. И ако може да ми кажете што користите за да не бидам утепана во текот на денот? Буквално секој ден ми е ко да ме згазил камион и главата ненормално ме боли.