Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.267
    Леле исто, само релаксаторот го проба пред 1м, го најдов со рацете на земја скроз скифлен и шлапа по земја. И јадењето исто, ќе фаќа на ногарки од страна дена го симнувам надоле, ќе чепка под послужавник, ќе фаќа маса, се тоа после првите 5 залака е поинтересно. Е а не види ли нас дека јадеме, тоа е шматање, тоа е мљацкање... И пробав со нас да го хранам демек, демек ќе не гледа ќе јаде поише, не бе исто е. Само да му дадеме од нашето да јаде е мирен. Пример од пицата му давам од корката од внатрешниот дел, прво прашувам дали има јајце во тестото нели. Е така може цело тесто да го изеде.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Мојов исто правеше па му најдов фора, раката му ја ставам на страницата нешто како фраер во кола со отворен прозор, а другата покрај тело и не му текнува таа да ја дигне. Искривен е ама врши работА

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    2.156
    Ќе научи сам да паѓа :)
    Мојот на 7ипол се исправаше на се и сешто без проблем и си стоеше на нозе, а седна на 8ипол.

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Нема дистракции кај нас, зошто најчесто сме сами кога е доручекот. Хрнилката си има свое место. Само ова со спиењето може да е проблем, зошто уште штимам времиња зошто морам полека да го прилагодувам соодветно за кога ќе тргнам на работа.

А јас кога јадам е мајко мила. Мислиш ќе пројаде детево. Вчера јадев мусли, се тегне се влече. Му давав од јогуртот, шмацкаше па му турив во чаша демек со лажиче да му давам, е не господинот сакал дирекно од чаша и така го испи (facepalm). Прееска јадев грозје, се тегне влече, па му лупев и гмечев парчиња и му давав. За вода па да не правиме муабет кога пијам.

:rofl: ја замислив позата. Во почетокот кога пробуваше вкусови и уште не беше волку активен го тргав послужавникот од хранилката. Он сам така ја местеше едната рака. На крај ќе се заглавеше па пиштеше.

Незнам ќе видиме како ќе тераме. На крај ќе ги вратам каишите и ќе го врзувам. После секое ранење јас преморена сум :drunk:

5. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Бебе има како рана на увцето поточно на спојот на увото со главата мислам ме разбирате
    Позади ушето
    Може и затоа толку го тегнела увото или од тегнење се разранила
    Со што да го третирам, го чистсм со хидроген друго?

6. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Тоа му е од вода претпоставувам, се прави ако не се брише, јас му ставам од тоа со цинк и поминува

На Angi266 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Какво е тоа со цинк?

8. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Јас имам спрејче на уриаж тоа е замена за кремите со цинк. Таа што ја користиш за газе

На Angi266 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.267
    Квич парти на најјако...

Што користите за настинка освен чистење нос? Нит јаде, нит пие, абе вода нејќе, а вода у секое време он сакаше, само цицка и толку. До пред 2 недели цицаше само ако ептен мора, сеа цица нон стоп и се е у мене пикнат, у мишки, под цицка, мама и крај! Маж ми вика дај да му дадеме некои витамини, некои капки, нешто да го разјадеме, да го поткрепиме. Никад не сум давала на бебе, ама ова бре многу чудно нешто, лоша настинка, страв ми е да не ескалира. Мама дека од понеделник трга на работа па да тргнеме со нервозите де.

10. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Нека цица колку што сака. Тоа е најдобриот витамин :)
    Ако е ептен кенкав и плаче јас давам една доза блокмакс. Со лесно :(

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.267
    Дефинитивно е настинка блага. Ќе помине, малце ми беше страшно утрово кога кркореше со неисчистен нос, ама ќе помине вистина. Нека е жив и здрав пргав е многу, едвај диши диши направивме, ама за кс глас не пушти. Јадењето ќе се молиме на бога да пројаде пак како порано, па ќе видиме. Битно кс е стакло.

На Lavica2602 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  12. goldenjanuary

goldenjanuary Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    28
    Дали може да дадам денес 2 млечни оброка? Сабајле дадов млечна кашичка со овошје (има глутен), а вечерва сакам млечна каша со гриз на babylove (има глутен), пола банана и 1 бисквита (без глутен).
    Да не му е многу? 7+ сме педијатар ме советуваше да почнам и со трет оброк, цица ама ситен е.

13. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.162
    Совет за пиење вода? 8м на два оброци е (солидни, 200+гр) и на ад. До сега пробав со шише со цуцла-одбива, чашка со клунче-одбива, чашка со цевка-одбива. Единствено стаклена за ракија пивнува ама не е доволна количина тоа, се мачи со запек и тврда какушка. Да ставам капки лимон/портокал за вкус? Кажувајте решенија

14. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Капки бејби вит ( пиковит во наше време) отвараат апетит

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Ако е на ад во водата стави му малку прашок за да мириса. Незнам дали функционира со мајчино како разредено да пробаш

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Пред 6ти скок сме, а како во скок да сме, што ли ќе биде кога ќе не докачи и скокот или можеби па порано почнал.
    Заби никнуваат, за сега едно имаме долу единиче. Денес и афта забележав горе на местото од кецот па прво мислев тој да не никнува.
    Кенкавост по цел ден, во раце по цел ден, ако случајно ја оставам на подлога и избегам на кратко кога се враќам ми наплаќа со плачење. Мора да сум и во видно поле и точка.
    Денес нема ништо јадено, заради афтата претпоставувам, само со цицка е.
    Ми иди да си полудам на моменти, секој ден до 5 сме сами. :@
    Од што излегуваат афтиве? И дали третирате со нешто?
    Си викам да не се има повредено со нешто пошто се става во уста заради забите.

Јас битно ги добив килограмите од средно.:emo::D

17. feminka#11

feminka#11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    146
    Да прашам овде кое шише го користите за ад млеко за 12+ месеци односно проток на цуцла дали има некоја за таа возраст, користам на twistshake za 6+ моментално ама некако како да му е слаб протокот се собира цуцлата ако влече повеќе.

18. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Исти сме скроз… ако најдеш чаре кажувај те молам пошо плаче на секое какање :worried: само моево цица :sweat:

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.699
    Допаѓања:
    7.672
    Кај мене е на Ад и упали да и давам во истото шише што пие млеко. Всушност не баш истото туку имав резерва од истиот тип и сега посебно за млеко, посебно за вода. Е како ќе се одвикнуваме од шише со цуцла тоа ќе му ја мислиме понатаму.

Друго забележав дека сака да е поладна водата. Не буквално од фрижидер стоена ама се случува малку да ја разладам.

И во ептен ретки ситуации кога сум немала купечка вода при рака, на пример да сме на гости некаде, имам дадено од чешма директно. И таа ја пие и повеќе од купечката.

20. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Чашата со цевка на авент. Мојот ја обожава