Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Шише со цуцла не фаќа за жива глава… а вода јас имам филтер и е таа од чешма само прочистена.. топла ладна исто му е него, со клунче, со чашка за ракоја, со шише купечко ко цуце… ќе се голтне еднаш 5пати ќе плукне..
    борби за вода :rofl: уште со цевка ми останува да пробам

2. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    2.156
    Да пробаш со цевка :)
    Моето само тоа прифати и пие без проблем од прв обид.

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Веќе пишав погоре. Земи ја таа со цевка на авент. Има и помали со рачки и поголеми 12+. Мојот се шекна по неа, кога лази нон стоп со себе си ја носи и сам си пие :D

На Ceneva и NNK19 им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.172
    Допаѓања:
    111.248
    Ех да можам видео да ви убацам да го видите мојов Џони Вокер на 8ипол месеци како тргна сам... Нормално дека падна, ама од кај му е оваа бестрашнотија не знам, од ништо нема страв. Со овој ќе киснеме на ургентен осеќам. Креветчето го владее, од еден до друг крај шибаме, гајле немаме, а вака на гарнитура прв пат се пушти скроз, раце тргна. Ни па се плаши ако се задави од храна, одма враќа, џвака и голта. Јас душа немам во мене, он гајле нема.

На Ceneva, Tiny Love и Ив10 им се допаѓа ова.
  5. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    188
    Мојот 10++, еве уште мака мачам да пропие дете вода.Што се не пробав.Кога беше најтопло давав со лажица,морав, од страв да не дехидрира.Инаку моментално користам од Роса има едни мали шишенца со вода и од нив пие кога сака.Едвај по 100мл.пие а некогаш и помалку. Јас нудам постојано со надеж дека ќе почне да пие.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    На колку саати смеам парацетамол кога дојам? И дали смеам нешто друго против главоболка?

7. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Ако немаш тт на 6-8 саати, а за главоболка парацетамол, бруфен или кетонал (ако е голема болка пошо јакичкот е кетоналот)

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    12.265
  9. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Мајки ве молам за искуство ако има некоја. Имам близначиња 10 месеци, почнаа да лазат да седнуваат и да се исправаат. Е сега на едното бебе на коленце, на лакт му се појавуваат мали ептен модринки. Прво имаше на коленцето си реков ај се удрил некаде и ништо, после некое време му се појави на рачето на лактот. Го носев на педијатар, го виде, нема оток нема ништо, рече дека сега во оваа фаза се удараат ваму таму и од тоа дека е. Проверивме крв, испадна супер се. Онака добар е, супер напредува, си игра, си јаде убаво, си пие млеко. Некоја со слично искуство, од што може да се модринките, не се големи, ама ете како да се нервирам и да ми е во мисла..

10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.820
    Од лазењето. И моето има така.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Jana7

Jana7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    177
    Мајки дајте совет како да успиеме бебе 10+++ во скок, што вреска на секое заспивање. Со нишкање заспива, обично ќе не гушне, песничка и за брзо заспиваше, ама сега никако не сака ни така ни на кревет заедно ни ништо. Се тегне скока бега, а преморена е, стварно не знам како да и помогнеме.

12. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    10.703
    Да, телешко можеш, па и пилешко домашно.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    188
    Сакав истото да го прашам, бебе 10++, заспивањето ми е кошмар, ми се плаче веќе незнам што да правам.Плус едно нервозно што стана па тоа цркање, пискање..Денес бевме излезени и за 15 мин се вративме. Јас незнам што се случува дали е скок, дали се заби, 5 извади одеднаш, или дете почна веќе да си го покажува карактерот.

На Jana7 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.699
    Допаѓања:
    7.670
    Доаѓа нели сезона на вируси,што чувате дома од страна на лекови? Скоро 8 месеци бебе, веќе поминавме вирус, само со краткотрајно Парацетамол за температурата, немаше потреба од друго.
    Меѓутоа, освен Парацетамол, и нели витамините што редовно ги пие Д3 и Babythol, друго ништо немам по дома.

15. Jana7

Jana7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    177
    Исти сме, да се надеваме дека ке им помине и ова... а со јадењето како сте? Моево и слабо јаде овие денови.
    Забче не гледам на повидок а ми личи како и тоа да ја мачи горе кецовите уште ги нема, ама штом и ноќе со плачки се буди може ќе излезе некое, не знам веќе.:|

16. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    188
    Слабо многу, се нервирам веќе..дури и тоа што си ручкаше со сласт почна да го одбива. Во кисело млеко и јогурт се давеше, секој ден да можеше ќе јаде, сега и тоа несака.По 5, 6 лажици и толку. Шмукалките исто ви сакаше, срга една шмукалка на 3, 4 пати ја пие . Очајна сум, и само се тешам дека е период.

17. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    И моите имаа кога лазеа, мислам дека е нормално.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    10.703
    Период е, и уште мн такви периоди ќе си имаат мајка. Ќе си се врати на старо не му се секирај, ќе се подсмири за некој ден, гледај да си ја тераш рутината иако плаче бебето, штом приметиш знаци на поспаност одма почнувај рутина на спиење, без разлика колку ќе нагодува или плаче, ќе помине и тоа, се ќе помине да не му се секираш. :D

На Ив10 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    3.271
    Плачење во сон ноќе/дење, посебно ноќе пишти дете по 3-4 пати се буди со вриштење, тешко се смирува, неќе ни млеко, го шетам, џабе е се, додека не се премори па да заспие, дали се заби во прашање? Веќе трет дем е вака
    Лиги и се во уста имаме одамна...
    Нема температура, не е во скок..

Немам идеја што може да е друго, големава ми извади прво запче на годинка, ич немавме мака..

Едит: и ушите си ги тегне, а вака на допир не реагира да го боли

Последна измена: 9 септември 2023
  20. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Забче е мислам. Кај нас имаше неколку такви денови со врескање се додека не пробија првото забче. Сега е многу смирен. Мачкај гел, давај гранули. Некогаш јас давав и блокмакс навечер кога многу плачеше, помагаше тоа.

На Vanilla15 му/ѝ се допаѓа ова.