Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    12.265
    Фала ви мајчиња мили.

Анџел, не да сум шашма, мислам дека сиве мајки комплет сме такви.
    Ајде ќе има побистри денови. :l:

На Secret-Angel7, AngelOfArh и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  2. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Мајки, алмацин сируп дали имате давано?
    Беба настина грло црвено Др ми препиша антибиотиков ама прв пат ќе давам. Ептен ми е страв од алергиска реакција.

3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Како да познаам скршен нос кај бебе недај боже? Се удри од маса на носот точно во делот помеѓу очите. Малку му е модро и има како линиичка гребнатинка. Што друго може да биде освен скршеница? На што да внимавам? Да носам на педијатар? :(

4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    32.745
    Душо, било шо недајбоже да скрши мислам дека нема да го смириш од плачење.

На see.emily.play и Anturium им се допаѓа ова.
  5. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    228
    Мајки синко (10 месеци) е црвен во образите цел ден. Му мерев и температура има 37 и е плачлив,нерасположен. Што може да е? Ќе почекам до утре па ако треба и ќе го носам на доктор.

6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Кога го притискам на местото само ми ја трга раката не плаче. Претпоставувам нема напукано нешто. Оф ми почнаа маките :@

7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    32.745
    Може го заболува, сепак удар е ама ако не плаче јас мислам дека е добро. Нека каже некој поискусен со ваков удар, сепак ќерка ми доста често се треска со глава ама ништо посериозно нема испаднато до сега, за среќа.

8. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Не плаче, само одбива да спие и јаде. Едвај го успав и спиеше само пола саат. Друго ништо нема поразлично, на базент е се бања се смее, не е кенкав. Фала ти многу се молам да е без последици и ова паѓање

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.699
    Допаѓања:
    7.667
    Скок ли е, последица од заби вадење, веќе не знам што. Ама ако е скок и ако потрае, кај се зема упат за Бардовци?

Ако седи, оти седи. Ако е во раце оти во раце. Заспивањето трае и трае, уште на глава што не стоиме за да се успие. Брзинско е само ако се шетаме и заспие во кола или количка. Плачење, незадоволство,ноќно спиење на рати. Толку многу ни како новороденче не се будеше како сега.

Е апетит има за машала. И каши јаде, и млеко пие. Со вечерата е малку скарана ама не е страшно. Со друго надокнадува.

На Secret-Angel7 и Tess36 им се допаѓа ова.
  10. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.197
    Ништо не му е, опушти се :)

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    :l:

12. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Ај и тука мајки ќе ве прашам. Колку ви траеше првата менструација после пораѓај?
    Добив на втори септември и уште ми трае нема абер да запре, не е обилно. Прв пат после 7 месеци добивам.

13. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Ова лајкував за поддршка. Исти сме, иако моиве се помали малку од вас мислам. Најверојатно се заби, ама ако вака ги вадат сите, ни во Бардовци нема да ме примат мене. Едното извади два, таман мислев готово, ете ги и двете двојки ѕирнаа, буквално полудува, ништо не и се погодува, а апетитот шо викаш лудница, кога ќе го грабне шишето, ко 2 месеци да сум ја изгладнувала личи. Не сака да седи, ни да лежи, ни да си игра, само кубе коса и ми липта во раце. Другово сега изгледа пробиваат, сам не седи ни минута, се успиваме со саати, па спие 15 минути и пак јово наново.
    Ако има напади на плачење, онака наеднаш и силно, неутешно, заби се сигурно.

14. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.162
    Немојте, повторувам НЕМОЈТЕ да сте помислиле да идете на одмор со бебе во 6ти скок! Ниеден не беше страшен како овој. Само чекам да не избркаат од сместување. Рикање, урлање, ни раце, ни кенгур, ни количка. 6 часа беше буден за да се премори и да заспие со рикање на дремка. Не знам ноќва што не чека ама може и на плажа ќе ја поминеме. Ау!!!! Ќе го памтам одморов!

На mucka3, Nala37, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.699
    Допаѓања:
    7.667
    Пред 2-3 дена дојдени гости и и давам јас шише со млеко, зголемена доза од претходно. Го пие цело и уште трга на цуцлата како да нема видено јадење.
    Ми викаат гостите зошто детето на рестрикции го држите, прегладно е?!

Моево е за машала, ни гладно, ни слабо.

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.964
    Допаѓања:
    12.265
    Каде сте?
    Среќно!
    Ние бевме само 3 дена на одмор, со дете 3 години и бебе 7 месеци.
    Фала на Бога добро поминавме, нит вирус нит пролив нит повраќање. Фала ти Господи!
    Е инаку, бебе припискуваше, ама му пуштав на телефон песнички кога нѝ требаше да е мирен. Мајка немајка, не се трпеше на моменти, мораше некој адут да искористам.

Леле дечкии, ваков момент со какање не сум видела никогаш. Кутро мое бебе се премачи.

Имаше тврда кака, кога му дојде момент да го искака, почна да стега силно, да плаче се вцрви, мајка ми го зеде да го свитка малку нанапред а јас му го раширив газето и полека почна да излегува. Претешко. Пребледе од напон.
    Пред тоа со мала пумпа му прснав масло и тоа го предизвика. Но, многу мачно за него, и болно.
    Другпат не чекам многу дена, а сега и пауза од храна.
    Ете заборавив денес пробиотик да му давам. Може нели?

17. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    1.412
    Здраво има ли носено некој бебе на имунолог? Ако може да ми препорачате добар имунолог искрено незнам кај да го носам матичната ни даде упат за детска клиника ама ми рече знак прашалник е дали ќе завршите таму нема термини приоритетен ми даде.. Без разлика дали е приватно само да е добар имунолог,фала ви однапред.

18. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    1.176
    Тие што имате преосетливи бебиња, како се навикнаа во градинка? Под осетливи мислам плачење за јадење, прњсоблњкување, ако му кажеш не за нешто, ако го оставиш во креветчето за да одиш до тоалет итн.. :sweat: исто многу се вознемирува кога плаче друго бебе

19. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Мојот вака кака секој ден. Смачено ми е веќе да го гледам таков, душа ми се кине. Уште што не пробав од исхрана, со ништо не омекнува столица. Педијатарот ме убедува да не давам прашоци и чепчиња само ќе се средило, е половина година се средува веќе. Жалче е, душа, од страв се стиска и полошо правиме. Сега зедов аптамил комфорт, последна надеж ми е дека со него ќе се среди. Ако најдеш некој лек кажувам, од овес суви сливи палента спанаќ ленено семе маслиново масло амарант тоа се давам секојдневно, вртам во круг со храната. Смачено ми е мене, не пак на бебе :(

20. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Овие денови, мислам два дена има како запек кака ама по помалце од обично
    Ќе и дадам слива утре, но од што може да е толку смрдливо (извинете) ?
    Дали што не е убаво искакана или некојс бактерија или не знам што!?:sweat::|