Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.163
    Допаѓања:
    111.215
    Ти пиеш млеко? Кравјо обично, во кафе, така, било како, ако пиеш престани да видиш дали ќе се среди. И микроклизми не практикувај често, ќе се навикне и ќе има мрзливи црева, тек тоа да видиш која мака е. Не прашувај од кај знам.

Ако јаде цврста храна нормално е да е смрдлива. Од брокула, од карфиол, од месо, смрди.

На Angi266 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.165
    Јас обратно искуство имам, тоа што бевме на одмор убаво и дојде, се радуваше на плажа, се радува на шеталиште гледа луѓе, деца, продавници, светло, музика а она сите да ги поздрави им мафта со рачињата се смее на глас, а на апликацијата гледам громчето не дрма. Ама затоа сега дома маста ми ја извади, вчера едвај до продавница отидов со нејзе, вриштење пиштење цело време. Долги ми се деновите ама ќе издржиме.

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Има и полошо.. од одмор да тргнеш во 12 навечер пошо бебе одеднаш ларингитично кашла и не може воздух да земе :worried: и иако трето мајкава у паники на брзинка во кола и викам правец козле.. ама бебе дали од ладниот воздух се смири во кола си спиеше убаво исто и дома.. и сега го чекам да стане на доктор да го носам па да фаќаме патот за назад..
    ни инхалатор ни ништо со мене, среќа дувкаше по ладно ветре па така се смируваше и заспиваше со ќебе покриен на тераса:sweat:

4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    7.666
    Ајде малку може глупаво прашање. Кој број на чевлички носат вашите бебиња на 7-8 месеци?

Цело утро се убедувам со продавачки дека 19 број се големи за бебе. Всушност 17ка и се таман, 18ка малку долги и лабави.

Демек премало е така стапалцето, уште по доктори што не ме испрати една од нив, да видам што е со детето.

Инаку и јас и сопругот не носиме нешто големи обувки.

5. Jana7

Jana7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    177
    Моето сега на скоро 11 месеци носи 19/20, што им е...

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Големиот на година носеше 18ка, малово па на 8 носи 20ка :drunk:. Така да нема правила се зависи и од детето.

На Skyler и Miss_S им се допаѓа ова.
  7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    7 месеци сме 19ка и паѓаат, не знам на година можно е да и се таман.

8. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.008
    Допаѓања:
    13.120
    Што се убедуваш, стави ја чевличката до стапалцето и од прилика ќе знаеш. И онака не одат со обувки на таа возраст, претпоставувам за дотерување ти е.
    Моево па година ќе направи, уште на нозе ништо му немам ставено, арно ме потсетивте да извадам патики од бато.

На oblace1 и Miss_S им се допаѓа ова.
  9. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    2.154
    Моево уште со чорапите е скарано. Јас стави, тој вади(facepalm) Пола прошетка со чорапите се занимаваме. Тек па со патиките што ќе правиме :drunk:

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.698
    Допаѓања:
    7.666
    Тоа исто, чорапи да не види. Среќа па женско ако ептен дува и е поладно надвор хулахопки тенки ставам и фустанче. Ова најчесто навечер ако мора да излезиме.

@Skyler , за дотерување, за еден ден буквално. Инаку не носи ни чевли, ни патики, ништо. Чорапи е дискутабилно кога носи.

На Mandela и Skyler им се допаѓа ова.
  11. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Измери директно на стапалцето, нема правило кој број е. Разчични фирми, различни бројчиња, различни деца. На мојава сите патичиња што и ги донесоа, 19ки и се голем, а во Енци менци бевме, и пробав сандалчиња на Chicco, 19 и земав, кнап.

12. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    1.412
    Дали има некој вирус? Мали од вчера ми крена тт 38.5 имаше дадов парацетамол.. Значи кенкав само плаче во спиење едвај сврзува дремки по 30 мин. Го однесов кај матичната на гради чист грлото малце црвено а цела вечер ми изгоре од темп,сега брзо беше болен на 22 август имаше воспаление на дишникот Панцеф ни препишаа во Козле..:( Сакам да му направам брзи тестови за : InfluenzaA&B+RSV+Adenovirus (и во овој пакет е вклучен Covid 19) ..
    Незнам веќе што да правам озбилно.:drunk:
    Иначе од време на време се закашлува по малце не е нонстоп ама знае по малце да се закашла..

Последна измена: 12 септември 2023
  13. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Има вирус со гребење на грло, па течење на нос, па последователна кашлица плус гратис пролив и повраќање
    Ко воз да се прегазил се чувствуваш
    Бар така кажуваат, фсла богу ме сме закачиле да е скраја

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    1.412
    Ептен ми е жален само плаче дури и во спиење едвај вчера у 2 саат заспа и у 6 сабајле се разбуди со тт 38.7 .. Чувајте се мајка останете во добро здравје ова е страшно:(

15. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    188
    Бебе скроз се затна. Цел ден му течеше носето, прскав со спреј и влечев со носко. Ама сега на спиење скроз се затна.Го држам исправен да спие Дали може кромид да исечам и да ставам до перницата да му се олесни малку дишењето или нешто друго? Утре ќе пишам на матичната..Нема тт засега и не кашла..Благодарам мајки

16. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Со истите симптоми е бебе а и ние. Во неделата утрото почна со темп 38.5. За среќа се намали темп. Околу 37 се вртка цело време, грлото црвено на плуќа чиста. Алмацин пие мојава. Поткашлува исто ама подобра е сега.

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    1.412
    Ние сме без антибиотик ама ќе видам до утре како ќе биде во Авицена ќе го однесам брзи тестови да направиме.. Греота се изнамачи само плаче у спиење а се трие целиот му се спие башка и со тт е не му даде ништо заради тоа што крвната слика била во прилог на вироза.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    1.108
    Исти бевме и ние.
    Можеш кромитче да ставиш и јас ставав. 2 ноќи не спиеше од носето после се среди.

Иначе заборавив, "пораснавме" и ние за да ви се придружиме во темава :inlove: Се читаме тука мамс..

На Lina-Detelina и Ano им се допаѓа ова.
  19. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Може касно ти е веќе ама кромид секогаш ставај негде доле кај нозичките, ако е блиску до лицето ќе го пече на очи. И можеш слободно, ние до 5ти месец спиевме ко во кафана, секоја вечер со кромид бевме, помага многу. И поткрени го душечето

На Ив10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.163
    Допаѓања:
    111.215
    Што да го пече, една вечер внука ми се разбудила и си го изела :D Брзо ветрее не пече до толку.

На gothchick и see.emily.play им се допаѓа ова.