Може ја мачат непцата, ако јадела досега мислам дека ова и е само период. Не се секирај, само трпение Се уште основна храна е млекото, овој период е повеќе запознавање со храна, вкусови, текстури. Бисквити не давам уште (13м), некако многу состојки имаат, од грицки давам бебешки смоки лино или едни од витаминка, 100% пченка. И не како замена за оброк, туку некогаш ми треба 5 минути да не ми џамка...
Имаш засладувач од урми, можеш него ако мислиш дека ќе помогне, има и трчен и како прашок, јас и за големиот (за какао и слично) каде не може да избегна го користам.
Мајки тие кои што сте во германија какви електролити давате? Тука најдов еден на хип во стаклено шише како сок од јаболка па не знам дали е тоа? Бебе од синоќа ми е со температура па да земам и електролити
Да има на Hipp во стаклено шише електролити ама моите не сакаа да ги пијат тие. Alvogen ORS ги прифатија и такви давам, побарај такви или некои други нека ти предложат во аптека ако не сака да ги пие Hipp.
Фала ти мајка ќе прашам во аптека и за тие Едит: да прашам и дали давате цеден сок од портокал? 11+ е, имам воведено цитрусни
Zdravo mamii, od koga pocnaa vasite malecki da pokazuvaat so prst kon nesto? Nie sme 10 m i seuste ne pokazuva pa me zagrizuva po malku? I od koga maftaag za cao cao?
За чао мае од 10ти негде, а со прст уште не покажува 11+ е. Знае што дека е покажува само со вртење со глава сеуште
I moeto isto ko ke recime za nesto se vrti sprema to so go kazuvame, no ne go pokazuva so prst seuste.. znaci ne e nisti strasno?
Од каде ти е таа идеја дека е страшно ако 10м бебе на покажува со прсте? Тоа е 12 месечна вештина а не се смета за задоцнето до 18 месеци. Штом се врти на прашања каде е ...? тоа е и повеќе од доволно (напредно) за неговата возраст.
Deka ne znae uste da pravi cao cao i zatoa se isplasiv. A uste edno prasanje dali maleckite koga igrat vrtat so trkalcata so racinjata?
Абе мало е, има време за чао, на 10м единствен гест кој се очекува е пружање раце да го земеш. Гаси се од пребарувања на гугл зашто ќе се оболиш од секирации. Да, нормално е бебиња да вртат тркалца, интересно им е. Јас намерно им давам колички и мотори и им вртам тркала за да се заиграат за да испијам кафе на раат Тоа вртење тркала е толку несреќно поврзано со аутизам што едно чудо мајки се вадат од памет без потреба
Uf bas me raspolozi, ziva pozitiva si bas se napnuvam samata si baram problemi samo i samo citam gluposti, a bebusot se se svrti koga go vikam po ima, reagira na zvucite koj ke zbora kaj zbora koj tropnal kade sto... E sega nekogas ne se vrti odma ko ke e zaigran so nesto ili gleda tv odvreme navreme koga mu dozvoluvam...
И јас бев на твое место, затоа ти ги препознав прашањата се замарав и јас со глупости и затоа ти викам стој подалеку од гугл. Не се очекува да се врти кога е заигран или гледа тв. И ако пречесто го викаш ќе научи да те игнорира и нема да се врти никогаш. (Ќе мисли дека неговото име е небитно нешто штом толку често го слуша) Не ме прашувај како знам
Девојки денес направивме 6м до 4 месеци и нешто супер ни беше вечерното спиење заспиваше кај 21ч во 4:30 имаше едно станување потоа во 6:30 и во 8 беше будна,бев кај моите 3 недели и од тогаш почна да станува дали на 30 мин,1:30 или 2 часа не се издржува таман сум заспала станала,дали има начин да се смени ова веќе преуморно се осеќам.
Ги четкаме со напрсток на нук и бебе паста, заедно одат во сет, ги земавме од анифарм. Мојава обожава, ја чешка изгледа убаво од една страна е мека четкичка, од другата топчиња, не дава после да го извадам од уста.
Се тоа што си пишала е нормално, сите фази ќе си ги минат кога ќе е време. Не се оптеретувај толку, не читај свашта на нет и не споредувај со други деца. Веќе ти пишале нема ништо страшно, ништо не касни, тек ќе ги учат сите тие нешта, процес е тоа, едно по едно ќе почне да прави. Да уживааме уште малку во раатот “бебе” последни бебешки денови се овие
Мајки сега во сезона на вируси дали давате на бебчињата нешто витаминско, капки/сируп и ако да, какви?
Бебивит капки можат да се даваат од самото раѓање. Му ги давав зимуска, кога отопли веќе не. Зимно време пак планирам да му давам.