И мојот е 8,5 месеци и отприлика е со тој распоред. 7 - цица 9 доручек 11-11:30 АД 14 ручек 16-16:30 цица 18:30 вечера 20цица и заспива Горе доле со мали отстапки и зависи како ќе ги истера дремките (веќе скрати и е со две дремки), ама 20-20:30 најдоцна е во кревет.
Ручекот треба да го поместам, ама како што викаш..зависи и од дремките. За АД ги будев, сега ги оставам.
Кај мене сабајле во 6 пие млеко, 9 доручкува, 12 млеко, 3 ручек, 6млеко,9 млеко и спие. Е сега вечерата треба да ја вметнам некаде?!? До утре треба да смислам
Издружува толку. Кај мојот е критично 3 саати да се меѓу . Ќе бидиме овој ред ни е една недела, дека сега го тренирам за враќање на работа, ама се надевам че тераме зошто во моментов е идеален.
Дааааа, шишето е чудо. Тогаш кога барав совет, некоја мајка ми кажа за него и следниот ден го купив. Од тогаш немаме проблем со вода, си пие ама не сака сам да го држи
Да, јас го гледав во зегин, а мајка го купила од виола.. и поефтино е во виола Не знам што е работа со зегин ама во последно време гледам дека има доста разлика во цените на некои производи во споредба со други аптеки… изгледа ќе си раскинеме
И мојот е со 3 оброци и распоредот е така како што е погоре, со измеѓу цицање. Растојание околу 2 до 3 часа зависи од дремки. Мене ме интересира дали ви се будат навечер за цицање/млеко? Мојов како порано поише да врзуваше, сеа некако многу често почна да ми се буди и само цице го смирува.
А во Виола која цена е шишето? Баш и јас приметив дека има доста разлика со цените во различни аптеки. А само зегин е транспарентен со веб страна за производи и цени.. Да прашам во еден пост Што давате за имунитет, за периодов кој следи, бебче е скоро 7 месеци?
Не ме сваќај буквално секогаш е порано почнува да кенка, ако не му се даде во рок од 5 мин-мислиш го дерат.
Деновиве и мојов се буди почесто дека усовршува тркалање по дома . Ама не секогаш цицнува, најчесто само да го гушнам и ќе се смири и ќе продолжи. За среќа мојов не е од викачите, ама негодува многу и непријатно е да се слуша кенкавење
Исто и кај нас.. се буди многу често и не ни цица нешто туку битно му е цицето да е во уста сега па и дека во скок е мислам на пола саат се буди Да не те излажам мислам мајка дека 650, 680 ли го земала појма немам точно колку ми кажа
Мајки здраво..едно прашање. Колку пати давате јајце? На инстаграм што гледам рецепти се нешто палачинки, вафли и се со јајце?Бебе е 11 месеци.