Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас не пазам нешто особено колку му давам јајце... Секако во тие рецепти што ги кажуваш тој нема да го изеде цело јајце.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    188
    Затоа сакав да прашам, бидејќи се случува и сабајле и вечер да треба јајце да ставам. Благодарам мајка..

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.360
    Допаѓања:
    2.145
    Палачинки и вафли најчесто без јајца правам.
    Овес или микс житарки, банана, кисело млеко/јогурт, додавам јагоди/малини/капини/боровинки, некогаш ставам и путер од јаткасти и печам. Мерки од око ставам и супер испаѓа.

4. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    За шетање со количка во зима како правите? Во скафандер или зимска вреќичка е попрактично?

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    2.476
    Го мислев и јас ова, и се решив за скафандер. Многу прета и со што и да е покриено го бутка, а и може прооден ќе е . Секако ќе ми треба скафандер, а скафандер + прекривка мислам дека ќе го сварам.
    Дали е попрактично, или не , не знам , ќе видиме зимово. Ако треба и прекривка ќе купуваме

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Мајки колку дремки имаат вашите на 8м? И кога легнуваат стануваат? Деновиве си теравме топ, станува во 7 па имаше две долги дремки и вечер во 9 е во кревет. А еве го сега трета дремка ја мава сега заспива а касно ми е за дремка сега :^) ќе стане 6:30 и после пред 9 нема да легне:D
    А мајкава пуста едвај чека 9 да дојде за да ги ставам сите 3ца во кревет душа да земам :angel:

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.135
    Допаѓања:
    111.120
    На 8м скрати од 3 на 2 дремки, една подолга и една пократка. Е денес скроз му е дремењето пореметено, касно станал, касно заспа...

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Мајки се преплашив заспа бебе до мене ми падна телефонот на глава кај неа. И се направи малку џумка на челото од страна. Ќе си се изедам. Сега е будна се расони и весела е почна да си игра. Може да добие потрес? Што да правам?

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.135
    Допаѓања:
    111.120
    Леле мене на малово колку пати ми има паднато, еднаш беше ептен мал, го сликав да го види татко му, длапка му се направи. Он не ни стана. Ништо не и е, потрес па ич.

На gothchick и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  10. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Леле душава ме заболе како се разбуди со плачење. Уффф. Малку и се појави џумка ама сега како да се повлече. Се престресов.

11. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    И мојов на сега смени од 3 на 2 дремки.
    Станува во 6 |(, прва дремка околу 9:30, втора околу 14:00 и толку. Трета дремка нема шанси, макар и power nap. Околу 19 веќе станува ќенкав, во 20 заспива одма. Да го легнам и порано ќе заспие, ама бар уште некој ден додека е топло дека прошетуваме, па се фаќа околу 8 да легнуваме.

12. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    За вчера мислев дека ќе тера дремка ама беше само 10мин во раце и стана после:D
    Значи горе доле тука сме, станува исто во 6:30, дремка му е околу 9, а втора исто кај 14:00 ама таа му е подолга :D

и друго кажете чаре за хранилкава значи… ја користиме само јадење и вака од сабајле да испијам кафе раат, ама мали научил и се врти обратно и стои со нозете исправен :worried: каишите скроз до крај стегнати и пак успева да ги извади нозете и да се исправи цел…
    Кај пијам кафе 5мин уште и тоа ми е на штрек па со камера уклучена пијам и трчам ко будала кога ќе стане:rofl:
    На земја да го оставам сам не ми е сигурен, бара негде кај да се исправи ама уште не е убаво стабилен и може да си падне на страна.. место сега малце да ми е полесно мене ептен тешко ми е мора 24/7 да му висам над глава :sweat:

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.135
    Допаѓања:
    111.120
    Игрална ако имаш место или џампер. Колку сака нека вика во тоа кога морам да одам у вц морам.

Моево муленце стана свесно дека мама секое сабајле во 7 фаќа штрафта и во 5 до 7 отвара очињата. Сабајлево со тешко срце го оставив, ми се плачеше, волку се нема дерено никогаш. Се надевам нема тек да ми прави проблеми. Мајка вика добар е, ама што знам.

На oblace1 и NNK19 им се допаѓа ова.
  14. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Леле и на вас алал да ви е си викам..
    не знам зошто ама ќерче нејкеше маж да ја запишеме во градинка и си остана со мама да си се чуваме, па дојде второ и си се чувавме тројца и еве сега трето направи 8м а пуста мајка не ми се дава детево во градинка.. а зошто не знам, он вика дека сака да оди ама си мисли дека и мама ќе биде таму со него.. колку и да сум(била) секогаш ЗА градинка, еве не знам зошто уште се мислам дали синко да го пратиме, а не е мал 3г наполни и е скроз е спремен да оди, се одвикнавме од пелени и почна сам да јаде:D срце нешто не ми дава а појма немам зашо:?:
    И така јас 6,5години дома си седам и деца си чувам:rofl:

На gothchick, Cence, Freckles. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Три дремки од кои само едната е еден саат другите се по 15 минути. Легнува во 9 станува во 4/5 за млеко и доспива до 7.

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    3.211
    Ние пораснавме и се селиме во оваа тема :inlove:
    Освен да ве поздравам да си прашам :) На сабајле кога стануваат им давате млеко, и појадок после колку време давате? Не сака да јаде за појадок па направив експеримент наместо доручек ручек и дадов и се си изеде. Значи не е до кашичката него распоредот ни е некако утнат. Станува накај 7, се лигави на цице зошто периодов навечер многу често цица и во 8ипол и давам доручек и едвај 5 лажички ако касне и затвара уста. Дали што цица навечер па не е гладна или до нешто друго е не знам. 6 месеци и 1 недела има инаку.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.135
    Допаѓања:
    111.120
    Помести го доручекот кај 9. Исто ни се дешаваше и на нас, го поместив доручекот за пола саат и се јаде сега. Јас па имам мака со ручек и вечера, ај за ручек ќе касне ама за вечера... дете да нејќе бисквити (лобело) и млеко (ад), свашта.

И да, нејќе ад за жива глава. Дај му овошје во состојба е кило да изеде.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.160
    Допаѓања:
    40.522
    Си пробала со јогурт или кисело млеко нешто да сервираш за вечера. Мојов маф прави такви комбинации

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.135
    Допаѓања:
    111.120
    Јогурт и лепче ни е безбедна комбинација, тоа иде кога друго не иде. Ама се тоа да јаде не бива. Си мислев ај да смени нешто. Обично варам некоја житарка повеќе за ручек и место месо додавам јогурт и крка. Вчера јас јадев попара јогурт, ми побара душата нешто такво и овој се домкна до мене по креветот и ми ја изеде скоро пола.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.110
    И моите не сакаат млеко и бисквити, мене тоа омилено ми беше како мала.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.