На почеток и јас мислев дека кога ќе се разбуди мора млеко, па по некои 2,5-3 часа бидејќи на Ад кај мене оброк. Е со еден оброк не ми беше битно дали ќе е кашата во 9 наутро или во 12 на пладне. Ама со 2 , се случуваше ручек да испадне во 5 попладне. Затоа сега тоа ноќе/рано наутро и го сметам за прво млеко. Кога ќе се разбуди најчесто околу 7:30-8:00 се разбудува и додека завршиме со миење, облекување, капки, чуда поминале 30-45 минути, па давам појадок. Значи околу 8:30 плус, минус некоја минута. За да имаме после време за ручек, па и вечера. @AngelOfArh , и моево за жива глава не сака млечни каши. Сите инстант ги изнакупив и со нив вечерата изгледа како обред за колење. Решение најдовме пола доза од кашата, плус пола овошје. Со тоа што кај мене уште јади и блендирано/пасирано. Не сме преминати на парчиња. Битно овошје да има. Немам пробано Чоколино и такви поблаги. На Хип и Холе ги пробав, не ги сака.
Епа ќе вртиш комбинации со јогурт, не дека е страшно Млеко и бисквити исто не проаѓа, а богами ни чоколино. Еве го 6 направи тоа не сака да помириса, а не да јаде. Млеко само во чаша со нешто (лепче со путер, мед...), а вака еветуално само со нешто кранчи инаку не.
Мајки скоро 11 месеци ми се близнаците, едното деновиве ми е како настинато, на доктор се во ред, ама качуваше температура и кенкав е, постои можност и од забите да му е. Туку проблемот е што не сака да пие млеко, на адаптирано се, Аптамил 2 пијат. Од старт ми е проблематичен и со млеко и со храна, ама пиеше и по 150мл. Сега нејќе да види млеко, а имаат три оброка, ми се буди ноќно време, му давам, со сила ќе испие 30мл и крај. Некоја со слично искуство, што да правам, да мењам млеко, рано е мислам без млеко да остане, плус предвремено ми се родени, многу работи и немам воведено уште, плус и од кашите не јаде нешто посбно многу, со молење, со лажење. Совет што да правам, ситничок ми е и се нервирам искрено.
И моево нејќе бисквити и ад млеко. А вака само бисквитите си ги грицка. Сака млечни каши, јаде, ама бисквити и млеко не. А јас би се удавила во таков оброк
Јас му викам НЕ со повисок тон и озбилна фаца и покривам цицка и завршува цицањето.. нудам после неколку мин пак
Јас еднаш свикав од болка и видов дека му стана интересно па почна почесто да каса и да ме гледа во очи и да се смее. Следно стегав заби и со прст нежно му ја отварав вилицата(глупо звучи но морав), неколку пати и еве го се откажа за сега.
Ист проблем имаме, 6+++ сме. Плус со мене нејќе да јаде, само со татко му... Денес пробавме млеко во 4 сабајле, каша накај 7- 130 гр изеде што не се случило до сега (обично 80 гр се максимум со молење, плачки, изигравање кловнови). Од сега вака ќе давам па ќе видиме.
Веќе ти кажале маргарин. За 2 дена поминува од него. Нареден пат да знаеш веднаш да намачкаш, нема многу ефект ако помине повеќе време
Мајки, пред да се преместиме во другата тема, што облекувате на нозите на непроодено бебе за надвор? До сега беше бос, сега веќе заладува.
Фала женски, намачкав маргарин и подобро е. Пробав и со лебче ама нема шанси нешто да дозволи да му држам на лице.
Баш денес му ги нарачав најк патиките што ги фалат по форумот. 19ка порачав, белки не го утнав бројот
Ке можеш да ми кажеш кои се тие патики? И јас планирам да му купам на моево во фаза на проодување ке биде каде и да е.