Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. medena147

medena147 Популарен член

Девојки да прашам шишето на Авента со цевче за колку месеци е наменето,имам воведено оброк ич не пие вода од шише,купив и со селиконско клунче не пие ниту со него.

2. ija

ija Популарен член

На пливит витамин д колкав им е рокот на употреба од кога ќе го отворите на една група прочитав дека бил 20 дена дали е ова точно?

3. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Јас ги чувам во фрижидер и давам сигурно повеќе од 20 дена од истото шишенце. Никој не ми кажал такво нешто.

ija likes this.
  4. ija

ija Популарен член

Исто и јас затоа прашав овде наводно некоја работела во аптека и дека било воден раствор 20 дена се користеле.

Lina-Detelina likes this.
  5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Матичната ми рече додека се потрошат, демек ако се чувани во фрижидер. Е сега моево пие ептен малку и по 2+ месеци може да и траат, сепак јас секој месец земам нови. Може не на 20 дена, некогаш се фаќа некој ден плус ама ги менувам.

Во упатството не пишува ништо околу тоа.

Last edited: Oct 20, 2023
    ija likes this.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Дали плачење навечер во полусон и зголемуваање на подои има некаква врска со вадење заби? Веќе две вечери по ред со затворени очи почнува да плаче ептен силно, а воопшто не е плачливо бебе. Пробувам да го смирам со цуцла ама не успева. Мижи и плаче, кога ќе го земам да цица се смирува. Преку ден не е нервозен, ама екстремно е веќе бутањето се што ќе стигне во уста. Секоја играчка ја перцепира како глодалка. Вчера дури почна да се обидува да ја гризе сликата од жаба на подлогата дур си лежеше. :?:

DaisyDoo likes this.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Да, точно е. Ортопедот ни кажа да го користиме само 3 недели, а потоа да земеме ново.
    Овае конкретно за Пливит Д.
    И задолжително да се чуваат во фрижидер и затворени во кутивчето.

ija and 0ли like this.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Да не те плашам, ама еве го 10м ќе полни за 1 недела, ист е уште. Ние се ближиме кон скок 7, али он се понаша ко да е во скок.

Чоеков мој излезе музикален, слушне ли музика он игра, ѕенѕа, такт со ногата си дава и си ммка. Човече мало. Многу ми е смешен. Дремка еден на мени, генералка на моето мени, батко болен, денес ко преживи причаче.

Zumbulche and 1209 like this.
  9. Amore123

Amore123 Истакнат член

На која возраст им се зацврстени веќе ушињата на бебињата? Мојот кога спие многу прета и ушето го витка па малку му е клемпаво едното, со капи сега дали може да се среди? 6 месеци+ 2 недели

10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Има голема веројатност да се заби. Моево обавезно вади по два наеднаш и тоа се плачки по цели ноќи. За заспивање презаспива во раце. Ептен ако се вознемирува и на сред ноќ мачкам гел на непцата.

Bella_Stella likes this.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Јас Д3 трошам само 3 недели. Ретко останува бидејќи сите дома пиеме од него, но ако се случи да остане, отворам ново шише.
    По аптеките се чуваат во фрижидер, па затоа купувам и одма одам дома да ги ставам во фрижидер. Нема стоење надвор ни кога се неотворени.

Last edited: Oct 21, 2023
    Снегулк@23 and ija like this.
  12. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Здраво мајки, бебето ми е 11 месеци,до сега сме на доење. Почнувам со работа наскоро па земав да пробаме АД да пие додека ме нема. Колку мл АД пијат бебиња на таа возраст ?

Снегулк@23 likes this.
  13. Amore123

Amore123 Истакнат член

На колку месеци бебиња ви можеа да стојат сами седнати без помош? Мојот е 6 месеци и 2 недели, сам не може , паѓа, треба да се загрижувам?

14. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Заби се. Веќе цел месец истото ни се случува. Плаче во сон и е обесена на цице цела ноќ. 2 извадивме, мислам нови доаѓаат.

1209 and Bella_Stella like this.
  15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Кај мојов од заби ни З.
    Еднаш крена тт 37 со 8, реков утре ќе грепка, ништо никаде.
    Кога планира да пркнат, појма немам, се чудам. Само чекам едвај ^_^

16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Нема што да се загрижуваш, секое бебе со свое темпо. Ќе седне стабилно кога ќе биде спремно. Обично на 6 месеци учат да седат, така да не може одма стабилно да седне.

Zumbulche and Amore123 like this.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

@Miss_S @Thinkerbell. Фала девојки. Ова му се случува само ноќе, дневните дремки му се најнормални и без плачки. Ако има некаква врска тоа.
    @Amore123 и син ми е тука негде, 6 месеци и 10 дена и не седи сам. Јас не сум загрижена. Ортопедот кажа дека јадрата се оформени, но дека до стабилно седење имаме време, накај 7-8 месеци вика, индивидуално е. Некои седат и од 5-6 ама тоа мислам поретко е. Ставај го повеќе на земја, ќе си седне кога ќе му дојде време.

Amore123 likes this.
  18. Анџелина

Анџелина Активен член

Здраво мајки ќерка ми денес наполни 9 месеци кога имаше 8 месеци имаше 6,500 грама мислам дека се уште има толку не ми изгледа дека напредува во килажа ја дојам исто така внесуваме и цврста храна но има некој периоди јаде некогаш само две три лажичка и толку не сака повеќе што да правам како да ја натерам повеќе да јаде инаку кога се породив имаше 2,600 некој совет?

19. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Мајки што давале лој од гуска од колку месеци сте почнале ? Машкото ми кашла ко старец , 8++ е.
    Го имам мачкано на гради и грбче али страв ми е да му ставам малку во млеко или каша за да му олесни.

20. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Ортопед ми има кажано месец , чувани во фрижидер во кутивче како што се пакувани.

ija likes this.