Девојки да прашам шишето на Авента со цевче за колку месеци е наменето,имам воведено оброк ич не пие вода од шише,купив и со селиконско клунче не пие ниту со него.
На пливит витамин д колкав им е рокот на употреба од кога ќе го отворите на една група прочитав дека бил 20 дена дали е ова точно?
Јас ги чувам во фрижидер и давам сигурно повеќе од 20 дена од истото шишенце. Никој не ми кажал такво нешто.
Исто и јас затоа прашав овде наводно некоја работела во аптека и дека било воден раствор 20 дена се користеле.
Матичната ми рече додека се потрошат, демек ако се чувани во фрижидер. Е сега моево пие ептен малку и по 2+ месеци може да и траат, сепак јас секој месец земам нови. Може не на 20 дена, некогаш се фаќа некој ден плус ама ги менувам. Во упатството не пишува ништо околу тоа.
Дали плачење навечер во полусон и зголемуваање на подои има некаква врска со вадење заби? Веќе две вечери по ред со затворени очи почнува да плаче ептен силно, а воопшто не е плачливо бебе. Пробувам да го смирам со цуцла ама не успева. Мижи и плаче, кога ќе го земам да цица се смирува. Преку ден не е нервозен, ама екстремно е веќе бутањето се што ќе стигне во уста. Секоја играчка ја перцепира како глодалка. Вчера дури почна да се обидува да ја гризе сликата од жаба на подлогата дур си лежеше.
Да, точно е. Ортопедот ни кажа да го користиме само 3 недели, а потоа да земеме ново. Овае конкретно за Пливит Д. И задолжително да се чуваат во фрижидер и затворени во кутивчето.
Да не те плашам, ама еве го 10м ќе полни за 1 недела, ист е уште. Ние се ближиме кон скок 7, али он се понаша ко да е во скок. Чоеков мој излезе музикален, слушне ли музика он игра, ѕенѕа, такт со ногата си дава и си ммка. Човече мало. Многу ми е смешен. Дремка еден на мени, генералка на моето мени, батко болен, денес ко преживи причаче.
На која возраст им се зацврстени веќе ушињата на бебињата? Мојот кога спие многу прета и ушето го витка па малку му е клемпаво едното, со капи сега дали може да се среди? 6 месеци+ 2 недели
Има голема веројатност да се заби. Моево обавезно вади по два наеднаш и тоа се плачки по цели ноќи. За заспивање презаспива во раце. Ептен ако се вознемирува и на сред ноќ мачкам гел на непцата.
Јас Д3 трошам само 3 недели. Ретко останува бидејќи сите дома пиеме од него, но ако се случи да остане, отворам ново шише. По аптеките се чуваат во фрижидер, па затоа купувам и одма одам дома да ги ставам во фрижидер. Нема стоење надвор ни кога се неотворени.
Здраво мајки, бебето ми е 11 месеци,до сега сме на доење. Почнувам со работа наскоро па земав да пробаме АД да пие додека ме нема. Колку мл АД пијат бебиња на таа возраст ?
На колку месеци бебиња ви можеа да стојат сами седнати без помош? Мојот е 6 месеци и 2 недели, сам не може , паѓа, треба да се загрижувам?
Заби се. Веќе цел месец истото ни се случува. Плаче во сон и е обесена на цице цела ноќ. 2 извадивме, мислам нови доаѓаат.
Кај мојов од заби ни З. Еднаш крена тт 37 со 8, реков утре ќе грепка, ништо никаде. Кога планира да пркнат, појма немам, се чудам. Само чекам едвај
Нема што да се загрижуваш, секое бебе со свое темпо. Ќе седне стабилно кога ќе биде спремно. Обично на 6 месеци учат да седат, така да не може одма стабилно да седне.
@Miss_S @Thinkerbell. Фала девојки. Ова му се случува само ноќе, дневните дремки му се најнормални и без плачки. Ако има некаква врска тоа. @Amore123 и син ми е тука негде, 6 месеци и 10 дена и не седи сам. Јас не сум загрижена. Ортопедот кажа дека јадрата се оформени, но дека до стабилно седење имаме време, накај 7-8 месеци вика, индивидуално е. Некои седат и од 5-6 ама тоа мислам поретко е. Ставај го повеќе на земја, ќе си седне кога ќе му дојде време.
Здраво мајки ќерка ми денес наполни 9 месеци кога имаше 8 месеци имаше 6,500 грама мислам дека се уште има толку не ми изгледа дека напредува во килажа ја дојам исто така внесуваме и цврста храна но има некој периоди јаде некогаш само две три лажичка и толку не сака повеќе што да правам како да ја натерам повеќе да јаде инаку кога се породив имаше 2,600 некој совет?
Мајки што давале лој од гуска од колку месеци сте почнале ? Машкото ми кашла ко старец , 8++ е. Го имам мачкано на гради и грбче али страв ми е да му ставам малку во млеко или каша за да му олесни.