Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    2.161
    Некој инхалатор да ми препорачате што го користите и сте задоволни? Дали ќе биде лесно да се користи на 10м бебе? :)

2. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.102
    Фала Белла :coffee::D
    Како почнав да следам прозори на будност детето си фати ред. Немаме мака со заспивање, го легнувам цицнува и заспива одма. Пред тоа, посебно навечер се успивавме по 2 часа.
    Баш убаво што немате мака со спиењето и што имаш бебе спијач. Јас можам да се пофалам само со маж спијач:rofl:. Се молев цела бременост ова бебе да е на татко му, може стоејќи да си дремне он :D.
    Не дека се жалам од бебево, си спие редовно но уште да не се будеше толку навечер ќе беше перфектно. Ќе порасне ќе спие како дада му :inlove:

На Bella_Stella и 1209 им се допаѓа ова.
  3. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Во Зегин немаше во две аптеки проверив, имаа сличен ама не овој. на крај во Виа Фарм го најдов. Побарај во било која локална аптека, треба да го има. Околу 560 денари е.

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.950
    Допаѓања:
    12.174
    Иако станува порано, држи се до истиот ред. Не давај порано доручек, не го заспивај порано. Значи прави како да станал регуларно. За да не се учи на тој ред, да се коригира.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.772
    Допаѓања:
    38.616
    Ваков имам. Има две маски, дел за нос и дел за уста.
    upload_2023-11-2_10-33-12.png

На Secret-Angel7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.024
    Допаѓања:
    110.676
    Јас имав среќа со двете деца, спанковци, спијат и денски, ама навечер особено ми е важно. Важно ми е денското спиење за да одморам или направам јадење, пошто имам захтевни деца.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.883
    Моето има 7м
    Од 4.5 м незнам што е спиење,следење на прозори на буднос,со две дремки,со три дремки,порано заспивање,покасно заспивање џабе е се,малава од кога почна да вади заби нема врзано сон повеќе од 2 сати,ајде што станува да цица некогаш и тешко презаспива седеме по 2 сати будни и тоа не сака да седи никаде само во раце и така плаче,јас мислам дека е од забите се надевам кога ќе излезат ќе помине ова лудило.Ноќеска мислам ќе полудев,цела ноќ вриштеше пиштеше,ја земав и кај мене и џабе исто не сакаше ни со мене да спие.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Кај нас proven се покажа најдобар, еднаш на два месеци им менувам малку на waya, па пак се враќаме на proven, како прав во кесички е.

9. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Има бебешки провен?

10. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    813
    Има бебешки провен во зегин јас го користам од раѓање и сум многу задоволна не го имам сменато до сеа 10м сме во ќесички е и и го ставам во ад млеко.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Дали се работи за овој производ? Бидејќи на него пишува дека е за бебиња на ад. Може да се користи за бебиња кои се на мајчино или има некој друг?
    https://zegin.com.mk/mk/proven-probiotik-formula-za-bebina-30-kesichki

12. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    813
    Тој е ние од почеток бевме повеќе на адаптирано но аптекарката ни кажа дека можи и во мајчино да се става прашај уште еднаш мислам нема врска ад и мајчино дека е прашок затоа имаат напишано ад еден провен е.

13. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.102
    Во тој случај ќе треба да цица два пати а доручек да има после првата дремка. Пак ке му се измести редот некако :drunk:
    Тоа вриштење плачење по сред ноќ сум го поминала со првото знам колку е тешко. Бебе фала богу нема така правено до сега затоа и не ми е мака толку честото будење, знам дека има и полошо. Он цицнува малку колку да ме осети и заспива одма.

Од 17:00 го пишувам постот и никако да го завршам. Едно 100 пати денес го тргам од штеќери, упорен е, не заборава јас тргни го тој пак натака. Бута прсти под итно треба да земам од тие затворачите.

14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Не може да е сѐ под конец, сепак им се случуваат милион промени и мора негде да се одрази. Ќе си фатат ред дур да трепнеме, после ќе ги бараме овие денови, колку и да се тешки. :)

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Искрено за мајчино млеко не знам, моиве се на ад и не сум прашала. Ако имаш можност подраспрашај некој фармацевт или матичен, инаку тој производ е, јас онлајн го нарачувам од зегин, како и се останато.

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    188
    Овде ќе прашам, бидејќи групата е поактивна.Малиот е 12++,ама еве веќе една недела приметивме како му мириса здивот.Сменив цуцли, ама пак му мириса.Инаку цуцлата само за заспивање ја користиме. Истк така приметив и дрка кога е во движење устата постојано му е птворена, како да дише на уста, а вака не делува дека е затнат во носот.И пишав на матичната ама не ми пдговори, ама секако планирам да го носам..па да прашам дали нркој имал слично оскуство.Благодарам

17. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    6.830
    Кај мојот замирисува пред да се разболи. Давај храна богата со витамин ц, можно е грло да го фаќа. И повеќе течности

На Ив10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    И јас имав среќа со двете, затоа третово ми наплаќа на велико… ако одиш на трето спреми си се со време:rofl:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.024
    Допаѓања:
    110.676
    Мене второто ми наплаќа што беше мирно првото, ама за спиење добри сме. Не е дека сега не се буди, не бара цице, не заспива тешко, ама немам врескање навечер. Големото преспиваше ноќ од 4м мислам.

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    И мојата така прави кога нешто не и по кеиф и одма се врти на стомак, најчесто е кога и менувам пелена.
    Порано менување пелена беше песна, сега со молење, со плачки најчесто, со држење да не се врти

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.