Моментално е -6. Тука веќе одамна почна зимата. Преку ден се движи од 1 до кај -2, мада гледам следна недела ќе залади, -3 ќе е максимална. Си имаме и ветар, фрчи дува, дожд нема многу, зборам за пороен дожд да те направи утоп, кога си врне си капка по малце, за шетање е таман. Излегуваме и на дожд, и на ветар, и на снег. Скандинавците викаат дека нема лошо време, има само лоша облека. Мали е облечен во слоеви, воглавном еден слој + волнена шпихозна. Ако дува му ставам плус тенок скафандер отпорен на ветар. На количката има зимска вреќа која држи до -15 така да него му е супер. Имам и кенгур со мене цело време, ама ретко го употребуваме. Е сеа пред излегување цел ритуал е дур се спремиме капче, па штитници на нозете, ракавици, па вреќата…ама тоа е. Убаво ми е и мене што се движам надвор во природа, плус бебуш обожава да спие во количка, така да за мене е win win.
Девојки втор пат ни се дешава од каша од кајсија бебе да има грчеви страшни,првиот пат кога воведував вкусови и не знаевме да со сигурност е од неа,после тоа чиста каша ретко и да купувам,бевме на гости кај друго бебе и тоа јадеше и мојава подзина и дадов пак имаше страшни грчеви прдеше страшно и плачеше многу,дали е можно да е алергија оти вака осип нема ништо или па само грчеви и ствара,утре ќе прашам и доктор вечерва незнам што да правам.
Иста сум и јас.. ма да и со првите две додека доев слабее , ама со ова буквално се стопив. Отидов на пораѓај со 80 сега моментално сум 65. А одсекогаш сум била 72-3 и таман си бев, сега ко исушена во лицево, сите фармерки што ги имав како вреќа ми стоеа, исто јадам на брзински ама цел ден сум во движење.. сама сум и кас до 5 со децава, до 12:30 со две после доаѓа третото и тераме.. крвна слика од пред пораѓај не сим проверила, жими гинеколог што отидов и од таа страна сум добра
Дали бебињава ви се кријат кога какаат? Моето е 11 месеци без една недела и секогаш кога кака се крие. Знам дека поголеми деца праат така ама моево мн мало почна да се крие.
И моето 10++, омилени места под столчето за јадење, или позади кревет нејќат може публика, ваљда фаза
Мајки 6+ сме, интерес за јадење 0. На се отвара уста да го проба само храна не, и тоа што ќе го апне одма го плука оти не знае што да му прави, втор покушај почнува нервозата за да не и давам и прета лево десно со главчето. Да и дадам сама исто, ќе гмечи ќе врти од една во друга рака ама ако вкуси, крај е. Ептен ми е страв ако мора да поминугам низ тоа што поминав со Н. иакоо Н нејадач ама заспоред оваа испадна ехеее Се надевам ќе смени и ќе се заинтересира да јаде сама ама многу стресно ми е вака.
Женски да ви се пожалам мали последниве два дена не полни пелена како предходно а исто внесува течности ништо немам сменето. исто приметив дека малку и му мириса мокрачата на почеток мислев дека е од пелената но откако ги извртев сите пелени беше исто. денес однесов да испитаат мокрача ама се е во ред. Некој да не имал ваков проблем? Инаку жалењето ми беше за мисијата да се земе мокрача...Па јас до сега вака не сум се измачила. мали мрда, неможам да погодам како треба, еднаш не сум залепила како треба, втор пат од мрдање лепакот не фатил, трет пат полу успешно мали мислел дека треба измет да собереме. По четврти пат успешно јееееее. Се надевам дека нема да имам потреба во скоро од тоа.
Зашто моето бебе кога спие од еднаш испушта звуци како да плачела премногу 5 пати ми се случува ова на месец еднаш значи си спие убаво и од еднаш почнува да испушта звуци како липка ја земам веднаш раце и тоа трае 20 мин и застанува утре имам термин ќе видам што ќе кажат се надевам не е нешто лошо
И јас доста ослабнав ама и вежбам секој ден, бебе цица, гледам да јадам поздраво, ама па сон мемам ич страшно, бебе активно ептен. А тоа со стомакот сигурно е дијастазот, и кај мене го има сеуште бидејќи не практикував вежби за него и сега е присутен за жал. Мене ми кажаа дека тој што не вежба побрзо ќе му се среди и ако е породен природно, а јас сум царски и одма почнав со правење стомачни а не смеело и направив полошо уште е два прсти, е сега демек нешо пробувам со вежби за него ама тешко иде. За жал кај нас во мк многу ретко се збори за тој чест проблем.
Сонува нешто. И мојата така па ја галам или ќе и зборам да и кажам дека сум тука и слично и ќе прекине. Некогаш од такво липтење се буди во плач. Може и заби се не знам, ама не е страшно.
Здраво мамички, ние сме 11м, ама уште од мал вака ми праве (само вечер кога спие) тој си спие убаво цела ноќ, ама јас мора да станувам 5-6 пати некогаш и повеќе многу почнува да плаче во сонот и ако не му ја дадам цуцлата не се смирува, среќа веднаш си заспива со цуцлата, после некој саат пак викање, се мислам да не се плаши нешто има ли некој вака исто што прави и до кога ќе е плачење во сон?
Бидов на имстаграм еден рилс как што ја покажува оваа ситуација. Навикнат е со цуцла најверојатно, а кога ќе заспие црврсто и му се олабавува устичето цуцлата паѓа и приметува и станува плачејќи по неа. И мојата правеше така, ама веќе не, не знам како се научи сама си ја зима си ја става кога ќе и падне без да се буди скрос. Освен ако не летнала некако подалеку или да се преместила и да не и е на дофат. Имам другарка на која бебето и е година и 5 месеци и уште плаче навечер, станува поплакува и заспива. Препишуваме на заби, регресија, терор, кошмар и сл. А кога прекинуваат не знам, на золвата е 2год и нешто малото и се случува еднаш во два три месеци ама сама си презаспива одма.
Што чудо е ова после шести скок само во раце да се сака? Додека беа во скок, во раце не сакаа ич,се трескаа, тегнеа. Штом излегоа од скок, не дозволуваат да ги спуштам. Стави ги долу 5 минути и ете ги ми пружаат раце да ги дигнам, или ме мкнат за хеланки и се држат цврсто. Фаза им е или нешто ги мачи? Сега и во раце сакаат да заспиваат, а машала скоро по 9 кила, раце и кичма ми знаат.
Мене овој скок ми е таков чудесен, да ми е да знам кога ќе заврши аман заман. Душа ми вади. Од спиење коа ќе стане е таков лев, чудо некое, карактер љимун.
Де Денес ја однесов на доктор ја снимав во тој момент тој едно 10 пати го погледна видеото и рече валјда од носот нешто така прави ако се повтори пак пак да ја однесам рече исто така денес прими вакцини нормално е да има треска нели?
Нормално, ако е над 38,5 дади и лек (не знам што ти препорачале и што користиш, јас лично чепчиња за температура ставам). Инаку можеш да и залепиш газа со ациди борици, превентивно.
Давајте совети како да се преживее периодов. 1. Почнува 7 скок. 2. Вади и ГОРНИ и ДОЛНИ двојки во исто време. 3. Настината е. 4. Да оздраве скрос ја праќаме во градинка на адаптација. Значи кенкаво, лепенка, сака нешто а не сака. Сака да оди (патка веќе) ама сака и да седи. Мора ама МОРА да сум и во видно поле лази по мене со брзина на светлината. Сака да е до мене и со мене, повеќе него ли било кога. Или барем со некој, сама ни секунда плаче како да ја маваат со камшици. Прави се што не смее да прави и лапа све во уста. Ама буквално. Ми се давеше пред некоја недела со поплавување, да не може да земе воздух, ја средив повраќаше, па шлајмови и конечно го извадивме тоа што го лапна. Значи не смееш од видик да ја оставиш. струја и кабли и се омилени. Играчки купечки, домашни и правам барам пустам џабее. Евентуално топка на минута две со некој, сама не. Книги никако, концентрација за животни, звуци, цртани, слики -457382. Од НЕ и НЕМОЈ не се разбира, зборење па ич. Ако и подвикнеш рика и липти. Лек давајте