1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Kristina1122

Kristina1122 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    79
    Пробај сменете пристапот. Мм кога оди така несигурен со шприц, малку ако се плашк да не одбие детево да не сака и исто е борба, јас одам лабава време е за антибиотик и отвора уста.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.462
    Од денес ви се придружуваме овде.
    Божеее колку брзо растат. Дур трепнав поминале 6 месеци.

На fashion-addict, јolene, Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  3. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    8.592
    Имаме исто и е најбољи реквизит што постои за бебе. Најискористено и најпрактично. Му ја наполнив со играчки и си седи секојдневно си се игра дур не му здосади. Исто така е и максимално безбедно и да не сака да седи, ако треба да завршам нешто набрзина таму го оставам, нема каде да иде и да кинка битно е безбедно.
    На секој му препорачувам вакво нешто да има дома. Не знам што би правела и како би функционирала без игралната.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.374
    Каков модел имате точно? Некако овие ми се чинат со мали димензии, 100х100 е едната, а другата 93х93.

5. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    228
    Јас ваков тип ти препорачувам, ќе си игра и како големо дете. Огромни се, овие другиве ми се како за бебе само.
    IMG_3614.png

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    10.548
    Таков период и е, ќе помине, а и скокот е агресивен, се ја интересира, не знае да задржи на едно нешто внимание, затоа што е мала и е хиперактивна, големиот син беше ист, ама ако плачеше јас го оставав со бабите и ќе излезрв негде, не може секогаш ама бап секогаш да ги исполнуваме нивните желби кога не знаат каде тераат, нек си поплаче ќе се смири, ако не ја научиш на друго таа ќе мисли дека тоа што си го прави е правилно, и ќе продожи така. Може да има и проблем со спиењето во скоков, повеќе трпение и оставај ја и со други, не само со тебе. И совет да почекаш со градинка, сето ова ќе и дојде премногу одеднаш, ако имаш шанса одложи, за забите медикаменти користиш? Гелови?

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.374
    Стабилни ли се овие? Мене ми е да не ја преврти подигајќи се и да можам да го оставам и да знам дека е безбеден.

8. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.883
    Ова мое бебенце се повеќе ме изненадува,расте со брзината на светлината,денес накревет почна да се пушта да оди направи неколку чекори и падна,ме топи.Секој ден има нешто ново,почна да прави тапшини,многу брзо порасна,нека запре времево.

9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    8.592
    Мојата е 93х93 и му е сосема доволно. Не е многу голема, ама не е ни премала. Има место да си седи и игра. Сепак земи си ја таа за нијанса поголема 100х100. Нашава е баш цврста и безбедна, дури и мрежата е цврста. Не видов убаво првата што си ја постирала на кој бренд е, но тој тип е. Нашата е на моно.

10. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.211
    Допаѓања:
    5.769
    Стабилни се. Јас ја имав најголемата. Двете деца ја искористија максимално.

11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.374
    Мене некако ми се виде мала дури и таа 100х100, ама од друга страна поголема би фаќала доста место и не знам искрено. Првата е Bebe Confort и е речиси дупло поскапа од таа на Free On. Едната е 5942, другата 3600. Во принцип не штедиме пари на реквизити, ама ако стварно вреди и има зошто.
    Значи сериозно треба да размислиме. Што за големината, а и ценовната разлика не е мала. Мене искрено ми е најмногу за стабилноста и да не се научи сам да ја отвара и да излегува. Ќе работам од дома после породилно и ќе бидам сама со него, дефинитивно ќе ми треба вакво нешто. До која возраст ја користевте и колкави се димензиите на поголемата?

12. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    278
    Дали бебињата се удираат со рачињата по глава и им е интересно? Онака како да се чудат и се смее 9+++ сме и сеа ова и е ново. Предходно кога цицаше се кубеше сеа ова.

13. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    8.592
    Јас ја одбрав помалата за да не ми зафаќа многу простор и така во моментот кога ја купивме имавме уште три реквизита што зафаќаат место уште голема игрална ми фалеше. Сега би одбрала од 100х100 ама нема врска и оваа ми врши супер работа. Кој ја измислил награда треба да му се даде.

14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.211
    Допаѓања:
    5.769
    За стабилна, стабилна е.
    Моите на неа вежбаа исправање и одење.
    По некое време научија да ја отвараат и да бегаат од неа. :rofl:
    Ја користев додека наполнат 14-15 месеци, потоа само ми зафаќаше простор.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Јас многу ентузијастично набавив секакви реквизити, сешто натрупав дома, од подлоги, од игрални, од џампери, проодувалки, ма се набавив, и малото ме зезна за навек, ништо не сака, за се вика и се буни. Бато го оставав во џампер по 15мин, пола саат, ова не сака ни 5 да седи, не 15. Во игрална, ако поседи 3мин е успех, плаче, вика, корне и го гризе обрачот. И така се собрав, спакував и продавам сега. Веќе ни малото креветче не ми е сигурно, го продавам и тоа, не бива, има една пречка, се качува на таа и кај и да е ќе летне на земја, еднаш тој стрес го кркав, втор пат не сакам. Вака така ги продадов џамперот, игралната и подлогата, остана количката летна, креветчето и торбата за пелени, па ќе му купам со парите нешто убаво и памет за друг пат на старо купување веќе ни под разно. Мислев дека проодувалката нема да ја сака, ама почна да ја игра ептен дури и ја шета натаму наваму и му купува време. Во принцип е дете што си игра со играчки, ама сака и внимание.

Туку за 2 дена дена полниме 11м, летна времево, не знам каде брза само. Очекував уште пред 1м да прооди, некако ми стоеше спремен, ама некако се научи да оди покрај кревет, мебел, столче бутка и оди, сега проодувалка и не сака да се пушти. Не ми се брза, страшно е подвижен и вака. Смешко мајкин, добро е почна да се смее не е само на плачење работата, ова скоков не напушта полека и почнува да е полесно. Прилично лесно совладува работи, играме криенки, кажува колкав пораснал, како кива баба, како кашла мама, како дува нос бато, се “јавува“ на телефон, кога е време за капки иде пред фрижидер и вика капе капе, песничките ги знае и ги бара маум маум и кап кап (чудно маче и кап кап му се омилени), мам го владее одамна, ама добро е почна и татееее да го вика, а бато остана бам, баба исто ја владее добро, ама изненадува со даде, види ли девојче вика даде, е најново му е ајде и дај, и сите ги испраќа со чао... Вака кога се читам сега, батково ни пола од ова на 11м не правеше, ова многу му се брза.

И хрчењето не престана, хрчи дрва сече навечер, не се трпи. Утре сме на контрола па ќе прашам што да правиме.

На 1209 и medena147 им се допаѓа ова.
  16. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Има некоја мајка искуство со бебе што кога спие навечер во кревет се буди по сто пати, а на спална спие без проблем:D
    И ако има некоја финта кажете:)
    Малата е 7+,но уште од 2 месец некако одбива да спие во кревет навечер. Дали дека премногу се врти спиејќи, стварно не знам ама многу сакам да ја научам да спие сама

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Да кренам 2 прста, во креветче се буди, до мене трупец, нема да стане цела вечер. Така беше и големото и малото, мада овој го шие големото, тој пак спиеше повеќе.

На kate89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Исто, исто:D
    Она до душа си се врти цело време додека спие ама не се буди. И ја тера без проблем цела вечер.
    Вчера пак пробав и живи ненаспани сите. Се буди, си седнува сама и си се смее. Плус и подоцна ми стана сабајлево и сега ќе и се поремети редот.

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.374
    Како ги облекувате за надвор на ден како денешниот пример? Прогнозата вика 6 степени и сонце има, со заби ама го има.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Ми излезе слика од големото, боди, тренерки, тенок скафандер од оние ко мече и капче подебело памучно, не волнено, одозгора капчето од скафандерот, во количка, покриено со ќебенце поларно мало.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.