1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    majki eve me da se javam jas, bevme na pregled ni dade eden sirup da go pie, ama uste go nema vo apteka utre sabajle treba da go donesat.
    vo meguvreme jas mu stavam med na rakata dodeka spie i naglo mu se trgna crveniloto, ama ima i na dr race ovde onde i na celoto ama tie se sitni.
    sto da vi kazam epten mi e zal da go gledam taka i po net se iznacitav i vidov deka na poveke forumi pisuva za medot i odluciv da go mackam barem ne e taka crveno i podueno.

a i strajk so jadenje praimeic nejke da jade,edvaj so molenje,koga ke vidi lazickaa vednas zema siseto i pie voda ahaha ziva spie pie po 150 ml voda na den.

@tincemajmunce i nie imavme takov period,pelenata po 10 saati stoi i sufa, nema nisto i jas se isplasiv ama sin mi ne da se poti ohoo mislis od tus izlegol.

На green.eyes, heppymom и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  2. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    Исто и кај нас слабо водичка пие,појадокот си го јаде а ручекот едвај 3-4 лажички,се поти на главчето, нервозен е,а пелените и нас не ни се полни,од жешкото е..

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мајки ајде искуства ваши денес на бањање го приметив син ми дека има мало црвенило на курето околу каналот за мочкање,секако утре ќе го носам на лекар ама што може да е незнам стварно,и нервозен е таков кенкав цел ден може го боли,офф леле петок треба да почнам на работа уште ова ми требаше сега,да не е раат човек аман :doh:

4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Moze ima nekoja infekcija,ako e nepravilno cisteno (jas neznam bas mnogu za toa zasto kaj nas ne smee da se cepka kureto zaradi zdrastveni pricini) no na drugarka mi sin i imase taka crvenilo i rekoa deka od nepravilna higiena ima dobieno infekcija iako taa kazuvase deka na sekoe banjanje mu go otvarala da go cisti ete se biva..ne se plasi nejze i rekoa da go mie kureto so kamilica i edno sirupce mu dadoa da pie .. pomina za 2-3 dena. Se najdobro pa pisi so ke ti kaze doktorot.

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    И јас секој ден на бањање го отварам го мијам обавезно уназад 6 месеци,досега не сме имале проблем ете се бива,ќе видиме утре на доктор што ќе кажат... фала ти ;)

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    Ако има црвенило ќе ти речат да го измиеш со хиперманган и можеби некоја маст. Ние имавме благо црвенило, проверуваме и урина, сѐ беше во ред, ама за секој случај ни дадоа гарамицин.

На MilaP и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  7. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Благо црвенило е ама секако ќе одиме на преглед нема шанси да спијам на тоа уво дека може ништо не му е...дај боже ништо да не е...

На heppymom и zuto им се допаѓа ова.
  8. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    E богами да не е човек на мира,јас незнам од што е ама кога сме кај курето кај нас па едното јајце му е горе не е во самото кесе,кога го пресоблекував пред два дена го приметив,чим го соблечам си ги трие ножињата ( си ги трие јајцата) страв ме фаќа,инаку не плаче нема знак дека го боли или сл. ке одиме утре на лекар па да видиме што е работава,оффф само да не испадне некој друг проблем

На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    На малиот му излегла бубуљичка црвена горе над усната. Ја имаше вчера, многу малечка, скоро не се ни забележуваше, денес е поголема и црвена. Страв ми е да не ја откорне. Со што смеам да го намачкам да му помине? Инаку нема на други места, само таа е, од нешто валкано е, пошто се се става во уста, и рачињата не смеат да излезат од уста никако :|

@N.Kety , како е малиот денес? Почна да му се повлекува алергијата?

10. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    pocna po malku,ne bas, nema veke ogromni crveni krugovi onakvi tvrdi od medot kozata stanuva meka i tie krugovite se podelija na mali bubulcinja ama celi race se takvi i nakaj prstinjata se siri pa i celoto :( zemavme sirupot pa ke vidime, doktorot rece deka mn pomaga..

se nadevam deka pobrzo ke pomine nemozam da go gledam takov a i na raat nemoze da se banja, eve dva dena go nemam banjato oti sto dojde vo dopir so voda stanuva premn crveno, se iritira :( :(

На tincemajmunce и green.eyes им се допаѓа ова.
  11. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мајки сабајле бевме на лекар за тоа што ви кажував дека му е црвено курето на син ми,докторката ми кажа дека не е ништо страшно само да го одмивам со камилица,од топлово од спурено му било и да го оставам малку гол да се лади @green.eyes мила мачкај го со кокосово масло за ден два ќе му пројде бублицата...

На irenna, heppymom, Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  12. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    majki deneska za prv pat mi donesoa kinoa i citam deka ima mn mala kolicina na sol, sto da pravam?
    dali tie pakuvanja sto gi kupuvate imaat sol?
    gi davate ili ne? sovet.

13. heppymom

heppymom Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    114
    Бевме налекар се си е добро во врска со јајцата нормално било да си ги трие така,а јајцето од топлпто при бањање ке си се пуштало само,и чим мокри ок си е....
    Сега сум поморна :)

На TIGARCE86, azelea и irenna им се допаѓа ова.
  14. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Majki da ve prasam dali moze da i dadam kravjo vareno kupeno mleko na 9 mesecno bebe,potocno da i izmesam so griz ili oris,oti ne sakam da i dadam adaptirano mleko,bidejki nemam dovolno da ispumpam i da mesam so majcino mleko,inaku uste cica i davam kasicki.Izvinete za latinicata

15. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Јас колку што знам кравјо млеко почнува дури на 12 месеци најрано да се дава, и тоа разредено со вода (не знам во кој сооднос), малку по малку. Се до година дена адаптираното млеко е најдобра замена за мајчиното. До сега сите педијатри ова ми го имаат кажано.
    Ако сепак сакаш да дадеш кравјо, домашно само, никако тетрапак на толку мало дете.

На mice83 и artemidis им се допаѓа ова.
  16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Јас колку знам дека некаде од таа возраст може да се почне со кравјо ама само така во кашички. За пиење после година.

На mice83 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @mice83 najdobro so AD. Ne mi e jasno zosto ne sakas?Drugo e ako ne mozes od finansiski pricini. Jas kravjo ne bi dala, poarno domasno kozjo.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    824
    Првпат по 7 месеци моево се скина од плачење и се напнуваше цел ден да кака... никако. Дури вечерва откако му дадов кашичка слива се искака но со вриштење. До сега не сме имале ваков проблем, се исто си јаде како и претходно, не знам зошто вака.Од што би можело да биде и како да се спречи?

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.009
    Допаѓања:
    327.977
    Периоди се тоа...
    Исто и мојата околу 8-9 ти месец секој ден имаше таков проблем.А редовно пререродовно јадеше слива,брокула,и пак ништо.Се среди за десетина дена само од себе.Јас ја расоблекувам и ја оставам така слободна и ке заврши работа.
    Избегнувај во случајов морков круша ориз банана.
    И давај повеке вода.

На LusySkyDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    И мојата киноа има сол 0,01 грам јас и давам од дивент