Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Leanne

Leanne Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.165
    Женскии, ќерка ми како да направи две три чекорчиња, дури и не знам дали да си верувам на очиве :rofl:.
    Како се рачунаат први чекорчиња?

На Secret-Angel7, LizzyGrant, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.102
    Да не те разочарувам ама како тргнало така ќе тера. Јас се надевам кога ќе го одвикнувам дека ќе почне да спие ноќе ама и тоа не мора да значи. Сакам да цица до 2 години, многу бев упорна за да цица и уживаме искрено и двајцата но кога ќе тргнам на работа со вакво спиење не знам дали ќе издржам.
    Од друга страна ќерка ми беше на АД па до 4 години се будеше, она па и полошо пиштеше плачеше не знаевме што да и правиме.
    Ти викаш врзуваш два часа, јас бре оваа недела ни толку. Го мачи нешто очигледно, заби сигурно веќе се познава цртка кај ќецот горе. Да избие па може ќе почне да врзува по два чадаса дс дремнам малку:D

Ова може да е алергија ако си вовела нешто ново. Додека не се повлече не воведувај ново, не давај јајце, млечно ден два и види како ќе биде. Мада најдобро лекар да го види може ќе ви даде нешто против алергија. А и ќе ви каже за што точно станува збор. Со помина мајка:hug:
    @Leanne мислам тоа се бројат како први чекорчиња. Лесни чекорчиња на бебе, спремајте постапалки :inlove:

На Leanne и 1209 им се допаѓа ова.
  3. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Мајки кажете ми дека ќе го покака.. голтна пластично делче од рески за на врата како на сликата.

Прикачени фајлови:

4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    45.751
    Ох, епа ништо тогаш да чекам.:D Не можеше на татко му да се метне со спиењето, мм да го оставиш 24 саата тој 27 ќе спие оти малку ќе му се.
    Ова на мене ќе е, син на мајка(facepalm)

Него што знам не воведов ништо ново деновиве, јајце и млечно е давано веќе многу пати без реакција, не верувам да е тоа. Може нешто надворешна иритација…ај ќе го пратам ден два и ќе видам, а и мм имаше некоја рекација на кожата деновиве, баш велеше дека многу го чешаат, може нешто му пренел:sweat:

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    8.465
    Што воведовте прво од житарки? Каква палента и каков овес земате?

6. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Мојата голтна, а и се давеше (буквално поплаве дури) од излупен лак за мебел (тврдо скоро како пластично му доаѓа) парче. Дел поврати, дел од што ја враќав извади со шлајм. Следниот ден имаше и во каките:)

7. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.102
    Молев цела бременост да е на татко му во спиење, физички е цел на него ама спиењето очигледно не. Тој и стоејќи може да си дремне :D
    Иначе јас сепак би направила една консултација со педијатар чисто да знам дали смеам нешто да давам ако еве го чешаат како што викаш дека го чешале мт. Во спротивно ќе биде многу нервозен:(

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Др вика штом заминало во желудник нема опсност. Леле се надевам дека така ќе е. И мојава се задави прво ја тупнав по грб надолу свртена изглеа го врати во уста и го голтна. Ауу нема мир. Се во уста да се ставало.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.158
    Со лесно да си чекори низ животот бебка :inlove: секој ден ќе се пушта повеќе па после ќе вежба станување од под кога ќе е спремна

На Leanne му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.665
    Мојот редовно си мљацка глупости од земја, редовно. Вчера му извадив од уста парче од дрво, од дрвата што ги гориме, она ко мов што е. Најде ли на земја ѓубренце тоа иде сместа во уста. Некни правев путер од кикирики и ми паднаа кикирики, коа се затрча, дали да собирам кикирики или него да го бранам, хорор.

11. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.158
    Денес му вадев мало парченце од книга.. исто сѐ во уста иде, оди кај хранилката и ако ја немам исчистено си наоѓа некое парче што му останало па се радува..

12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    9.240
    Леле хорор исто...само хартија јаде по цел ден од кај ке најде...и на теписон што ке си најде го става во уста.

13. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Има голтнато и покакано нешто? Јас се плашам пошто е цело парче да не заглави негде. Инаку си јаде и оваа земја од саксија еднаш ја начекав, трошки, се што ќе најде. Ова кај се најде денес не знам до сега не се случило.

14. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Хартија има изедено еден тон. Со парчево пластика се плашам.

15. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    1.158
    Не се плаши ќе го искака, од тие меките книги кога голтна, не знам што материјал е тоа па искака не направи никаков проблем

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    7.545
    За хартија веќе не се ни потресувам. Повеќе од месец што ќе дофати си јаде, за хартија мислам. Дали некоја книга, дали етикети или лепенка од играчка. Што се нашло.
    Мислев јас после првиот заб прекинуваат со тоа, ама ништо од мојата теорија.

@AngelOfArh , и мојава вчера по чинијата со кикиритки на маса се исправила.

Имавме гости и ги оставив демек да се дојадат ама очигледно веќе ќе треба од видик се да фаќам.

Последна измена: 30 ноември 2023
    На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Знам дека не е најсоодветна тема, ама не знам каде да пишам.
    Ако знае некој дадилка со искуство, ве молам да ми дадете бројче. За мојот бебо ни треба, 9 месеци ќе има, за во Скопје.

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.665
    Мљацка жено, јаде, ужива. Ко специјалитет некој да е. Брисачот му е омилен, мислиш васина торта јаде.

А па мислиш јас барам низ каките, како па да не. Да е нешто големо, остро, тврдо, да мислам, ама вака не го мислам. Јас како мала имам изедено паричка, сестра ми копче, и двете сме ги искакале, мајка ми вика глас да не ве чујам за децава. Овој мојов има многу брз метаболизам, кака по 4 пати на ден, ако земам да посматрам каки кај ми е крајот.

На gothchick, Misskirova и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  19. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Ако треба да се префрли со мене на кревет правам со раката потковица и го опфаќам од главата надолу се бутка кај мене под мишка и топ спие и нема каде да бега. А може и се комира од миризбата :) он наспан јас укочена ама врши работа.

20. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    И мојот става се во уста ама не голта, јас имам проблем со лижење. Кога ќе го извади јазикот по паркет како џогер е, исто и на стаклото се лепи да лиже.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.