Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Јас зимам на хип палента, инстант е само се попарува со вода за минута е готова.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Овес и палента од ДМ био, инстант ориз на Холе и просо од Био Космос. Тие житарки ги користам сега за сега.

На AniSk и Ceneva им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    8.465
    Јас зедов ваков овес од лидл и после читам дека е интегрален. Смеам него или јас да си го изедам :$

Прикачени фајлови:

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.665
    А каков да биде овесот ако не интегрален. Брашното може да е бело и рафинирано, ама житарката не може да е рафинирана. Бар така јас мислам.

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    8.465
    Ами појма немам :D

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.665
    Ти ако мислиш на она Био, пошто јас не видов дека се интегрални да пишува никаде на сликата.

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    8.465
    Назад пишува напред само оргаски и био ништо друго. И кога прочитав интегрален, ти лета памет дека има и поинаков овес затоа прашав дали смеам овој :)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Јас како мала имам бисер во нос напикано. Вчера кога и кажував на мајка ми, вика абе ајде ќе го покака не дај Боже бисер да напика во нос како тебе и да го вадиш сама со пинцета и да чекаш да аспирира во секој момент. Стресови колку сакаш.
    Моево кака преку еден ден најчесто, вчера какаше немаше ништо што е и логично не беше стигнато за да се покака. Сега ќе чекам денес или утре. (facepalm)

9. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.883
    Денес конечно јадеше појадок после 5 дена ништо да не стави во уста,ама направив рестриквии со цицање,почнав да ја заспивам без цицка само со гушкање и на изненадување фати цуцла,не ми е по кејф ама морав да ја заспијам некако не сакаше ништо во уста да стави втор пат успејав без цице да заспие сега правам ручек ќе не фати малку покасно ама шетавме,нема да и дадам вечера од утре ќе и давам и вечера.Инаку ми се јавија од градинка дека е примена и договор да потпишам и тоа не од јануари туку од декември,и ќе ја пуштам по некој сат секако користам годишен одмор цел декември по што нема кој да ми ја чува.

10. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.344
    Барам и јас за во Скопје. Ако имаш некоја информација ќе те молам да споделиш.

11. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    1.102
    Неможам да спијам јас ако е потпрен на мене. Не ме фаќа сон. Ептен сум терсене за спиење. Он радо би спиел на рамо кај мене, само се качува по цела ноќ јас го тргам. Или е качен на перница, па го влечам надоле. Сака на високо да спие изгледа а нели несмее. Некој да не снима навечер што правиме :whew:. Спиеше ноќеска малку па пододморив. Едвај чекам викенди за мм да го почува. Апликација вика уште 4 дена идкача од скок, забот кај и да е ќе искочи и може ќе се смири ова лудило. А може и не :rofl:

12. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Кога почнавте 210мл АД и 2 шишиња во 24ч?
    Мојава како ној спие, со газето нагоре, прашавме нема гајле. Сака на високо исто некогаш и успева кога сум заспана, некогаш ја подсимнувам. Мноооогу почна немирно да спие, ама претерано многу. Од кога се роди немам цврст сон, сега па ич.
    Дали е скокот, дали си бара позиции не знам:drunk:

13. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    7.545
    Ние сме уште на 3 по 180мл. Ретко се случува да прескокне некое. Пие рано наутро, меѓу ручек и вечера и пред спиење последно.

Следен чекор би ми бил тоа меѓу ручек и вечера со ужина да го смениме ама не знам ни кога, ни имам идеја што би јадела тогаш.

14. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.633
    Кога почнаа да ви се вртат на име?

15. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Јас последниов месец приметив дека се врти на името. Уште малце е 7 месеци.

На Sun&Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Уште не се врти на секое викање. Некогаш ќе се сврти ама повеќе мислам дека е случајно. Скоро 8 месеци има, до 9 некој мислам пиша тука дека обично сите почнуваат да се вртат.

На 1209 и Sun&Moon им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.665
    Многу рано, уште на 6м, ама он и доста напреден е, па не е репер. Пример од 10м ги знае сите кој е кој, мама, тато, баба, тете, дада, бато, знае да се обрати на нас конкретно кого бара, ако сака нешто знае да каже што сака, пример маче маче на тв да му пуштам песничка или кап кап кога давам капки или ајде ајде за надвор... брат му се ова ни на 18м не го правеше. Дали има врска тоа што јас уста не затварам и цело време му зборам или едноставно такво си е детето, не знам.

18. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    1.633
    Мислам има врска зборување, јас од кога е родена само и пеам, само и зборам, многу имам страв од доцно прозборување.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    8.465
    Давид се врти на име веќе пола месец а може и повеќе да има. 6 месеци имаме иначе. Секое дете си е различно. Инаку најкасно мислам до 9 месеци треба да почне да се врти на име. Ако не сум грешка

20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.634
    Допаѓања:
    7.545
    Дали се јавуваат тантруми на 10++ месеци или да се спремам психички дека детето ми е такво.

Последните неколку на пример скока во креветче, дрвено, и нормално може да се повреди, доколку ја извадам имаме плачки. Ако на пример, става книги во уста, кини парчиња од истите, ги тргнам јас, пак плачки.
    Или ако погласно подвикнеме НЕ.