Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Јас не ги препорачувам. Неколку пати се излажав да нарачам, ок, повеќето се турски, ајде бодињата ок, едни комплетчиња од ребраст памук ок, ама шпикозните по 2 перења се изобличуваат и многу ми се собираат при перење сушење, па за нецел месец нови купував пак. Шпикозни најчесто земам од h&m, некако најтрајни ми се покажаа и со патент и со нитни.

На Снегулк@23 и Homme им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.023
    Јас ептен бев фан на Мапет, ама толку беше, ги блокирав. Од 5 нарачани работи, 3 се скинати, 1 избледе на едно перење и петото капа и шалче се ок. Без исклучок секое нарачување нешто е фалш и боја паѓа на прво перење. Ми скисна. Па од Синсеј бар знам ефтино е, ова не е ни ефтино толку многу.

На Снегулк@23, Homme и Tess36 им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.023
    Утнав со цитат ако смета нека ме спојат од тел не можам. Не секогаш ама од 7 дена 5 е со ад. Докторот ми рече да избегавам овошје за вечера, пред се зошто веќе има доста запчиња, а после пошто е тешко за мешето а не држи толку многу. Така да ова ми е ок засега. Еве денес тестенини многу вкусни направив со динстана пиперка, праз, лукче и урда, ама многу излезе па ќе му ги понудам и за вечера.

На Pipismel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    7.594
    Јас пак гледам на попладне или со вечерата да има вклучено овошје, во деновите кога е во градинка, затоа што таму и не им нудат многу.

Кога е дома овошјето ни е со појадок, кога е во градинка обратен случај. Житарка, Ад + овошје и е вечерата
    Или тестенини, урда, јогурт, палента.
    Планирам после роденденот, да почнеме мафини, кифлички нешто такво. Битно обавезно млечен производ тука вклучувам.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.112
    Допаѓања:
    111.023
    Не знам, и педијатар и забар ми има речено навечер овошје поретко скоро па ич, а знам и јас да дадам, особено тиква и банана, со цимет и ад, многу ја сака таа комбинација, ама поретко.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    7.594
    Никој не ни споменал нешто искрено. Ама секако за брзо ќе треба ужина да воведиме, така да ужината би била шмукалче, парче овошје. Па да дефинираме вечера од друг тип.

7. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    940
    Малиот многу намали со исхрана многу(има можеби 3 недели кај што многу слабо јаде), денес воопшто не јадеше само цицаше, скоро 9 месеци е, нема ниедно забче. Совет некој?

8. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Исто, јас општо моментално сум ептен фан на онлајн шопинг( дека и немам друга опција), и така ми беа ок дека со делумно фина веб продавница, ама квалитетот е очај, или пушта многу боја, или се кине, или по едно перење е два броја помало. Плус и бројчињата распар, две работи имав нарачано 9-12 месеци, едната дојде ко за новороденче, другата му ја спакував за во прво одделение.

9. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.886
    Девојки на ортопет се оди кога стабилно ќе заоди,има 9 м веќе оди сега не стабилно ама шетаниз цела соба како пингвинче,паѓа не стално,ако има нешто да ја сопне пред неа,а ако не од крај до крај на соба оди.

10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.728
    Допаѓања:
    21.418
    На контролата на 6 месеци на нас ни кажаа дека следен преглед е на 3 години. Ако имаме некои недоумици кога ќе почне да преодува да го однесеме, ама не е задолжително.

На medena147 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Panovic

Panovic Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2020
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    573
    Ај да прашам, девојкава има 7+ е арно ама веќе 2 дена се крева на колена во положба на лазење, нормално дека уште не сфаќа како треба ама битно се исправа и се клати напред назад и се турка со рацете. Прашањето ми е кога да очекувам дека ќе седи, зш сеуште не седи стабилнп,во столчето се крева ама кратко се задржува во позиција на 90 степени?

12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    7.594
    Ние бевме на 6 месеци, па закажа за на 10. На прегледот на 10 месеци, наредно ни закажа за 13+ кога ќе е.

13. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    992
    Кога ќе почне да лази сама ќе научи да седнува од лазечка положба и ќе си седне стабилно, кај нас беше таков случај, за 2,3 недели отприлика.

На Panovic му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ив10

Ив10 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    188
    Нас ни кажаа откога ќе прооди сам барем два три месеци да оди стабилно без поддршка па тогаш контрола.

На Снегулк@23 и medena147 им се допаѓа ова.
  15. GoldLeo

GoldLeo Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    8.282
    Мајки, да прашам дали некоја има learning tower и колку е користено ?
    Не знам што да земам за први роденден на малово.
    Трицикл дедо и и зема, облека има.
    Што е друго корисно ?

16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.728
    Допаѓања:
    21.418
    Има ли максимална грамажа што смее да ја јаде 8++ месечно бебе? Скоро секогаш јаде 200+ грама, 230-240. Си викам да не е многу.
    Денот ни се одвива вака:
    *Сабајле млеко
    *Доручек
    *Дремка
    *Млеко
    *Дремка
    *Ручек
    *Дремка
    *Млеко
    *Млеко
    *Вечерно спиење со еден подој
    Ок ли е вака?

На Panovic и 1209 им се допаѓа ова.
  17. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.886
    Фала ви многу девојки.
    Нас кога бевме на 7м ни рече докторот следно се гледаме кога ќе заоди,затоа ми беше недвоумица,ама највероватно после 3-4 м откако сама ќе прооди стабилно.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    940
    Дали некоја дои бебе а дополнително додава Ад?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Може има посебна тема за тоа, но овде сме сите и најактивни.
    Кои патичиња им ги зимате кога се во фаза на проодување? Знам треба да се со мек ѓон да не е дебел, да не е ни па хартиен, да е широка напред. Ми дадоа совет да има и еден прст размак зошто уште учат правилно одење и често прават притисок нанапред.
    Имате конкретно некои за препорака?
    Ми се засвиѓаа едни он Најк ама не се скрос меки да се превиткуваат што се вика. Тие од КК добри се? Мада еден искрен продавач од кај нив ми рече не се баш за надвор посебно мокро време.
    Кеги ни дадоа на поклон веќе ги омалевме ама не ми де свиѓаа тврди беа.
    Едни од ваикики како гума беше ѓонот се виткаше скрос, ама 1300 а од ваикики, си викам да не не го бива а лупнале цена. За патики не штедам посебно сега кога е мала, ама не би ни фрлала пари. Ми требаат сега, не од Алиекспрес.
    Ако имате линк би била благодарна.

Лек за џмучки и модрици? Премногу де мава луѓе, преактивна е. Толку брза е што ја гледаш и не можеш да ја фатиш да ги спречиш ударот. Господ да ја чува од нешто посериозно, ме изеде детево.

Да ви се пофалам имаме нов распоред на спиење и јадење и ептен ни одговара. Мама среќна бебе среќно. Исфрливме млекото преку ден, ставив прва ужинка. И втората дремка ни е по ручек. Тоа ни е ново. Исто ја учам сама да заспива, до неа сум ама не е во раце да ја нишкам, се тркала се пика ама сама да се успие чекам и пеам и шшкам. Успешно.

На lackygirl, Tess36, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Нас ни рече ортопедот 3 месеци откако ќе прооди