Ние имаме од кеги едни со патент ама докторот ни рече зглобот да биде слободен и уште немам земено други. за џмучки или за какви било удреници ми ја препорачаа на фрези дерм од зегин до сега ок се покажа.
Нас еден ортопед ни кажа дека може да земеме од проодувалките на Кеги, со патент, земавме, на второ мислење отидовме со нив, тој доктор ни спомна дека као ок се, ама не ни мора толку скапи, побитно било да се виткаат кај прстињата. Јас од љубов кон Nike им земав flex runner 2, најдов мали бројчиња, вака напред меки делуваат, убаво лежат, ама не знам како би биле при движење, госпожа одма ги соблекува. Пробува да се пушти да оди, ама исклучиво боса, и чорапите ги соблекува, константно е боса на камен ладен ламинат. За модрици и јас барам нешто, по ноџиња се лом од по земја шо беснеат, а богами секој ден имаме и по една нова џумка, маргарин мачкам, земав поголемо пакување
Да да и јас вчера и пробав по дома одма ги вадеше, само летни се , сандалчиња ама сакав да видам како ќе оди со нив како ќе реагира, за 5 секунди ја фати склет почна да офка да ги трга, па почна да плаче дека не можеше да ги извади. Моево еднаш се пушти само и толку, само се држи негде или за едно раче ние го држиме. Пробав вчера маргарин, успешно, нема модрица само гребнатинката остана.
За модрици маргарин имам мачкано, ни крем ни ништо, маргарин обичен одма ко ќе се удри. Дома и треба да се боси, не во топлинки, патичиња, боси по чорапи како било, и моето не обожаваше чорапи, нон стоп бос беше, еве и сега е таков нон стоп слекува чорапи.
Може ли тие што имате бебе девојчиња да предложите од каде да купам посвечено фустанче за прв роденден и крштевка? Гледав чико, манго и зара ништо нема. Фала
Не, нема начин да внесам кај детево месо некако. Освен преку млеково мое, ако се смета за нешто. Како може да не сака месо, сите сме месари. Додуша до второ, трето одд трошка не ставав во уста не па месо. И зеленчукот го одјаде дека го нудев комбиниран со месо, не дека претходно беше некој фан на зеленчук. Е денес такво плачење ми удри како да ја истепав зошто и понудив месо и зеленчук. Вчера исто се гадеше за повраќање. Пробав секако. Потечно, покашесто, ќофтиња со месо и зеленчук и не, и не. И накрај ја седнав со мене и си се најаде леб и урда. Па си викам барем нешто нека јаде, не дека не се нервирам, пукам ама тоа е. Жолчка уште воведувам, вчера дадов пола прв пат. Бар неа нека ја јаде аман, ако ја сети во каша и неа не ја јаде. А уште овошјево ако го одјаде и не знам... Па вака имаме еден оброк житарка, еден оброк млечен и еден овошје. Бар ова доволно е? Во меѓувреме цица 3 до 4 пати на ден. Не можам помалу да давам, ме тегне и рика додека не добие цицка. А кога не сум тука не бара. За месец и половина 400г имаше качено. Како сукалка е, ама и не застанува.
Моето месото го јаде без проблем ако има праз и сладок компир, морков или тиква. Мора малце да му наблажнува нешто. Пробај вака.
Луѓе и мене ми падна од гарнитура, одма заплача, сега се смири, не го видов а до него бев. Баш сега му е време за спиење , колку време да го пратам да не му давам да заспие? Да цица може?
Дека немаше шанса да не му дадам одма накај града се тегале, ама добар е за сега, веќе се расположи, ама ми кисне за спиење, он веќе беше скоро успиен кога падна, сега како да знам дали за спиење е млитав или од падот, аман аман. До мене беше, значи за секунда го тргнав погледот, а на мм му викав да не го остава така. Се изедов, уште се тресам. А нема ни џумка ни црвенило.
И јас вака ко вас бев, ама веќе е три пати падната и само гледам како паднала и дали е ок. Отрпнува човек. А за удирање, ехе. На која возраст стануваат свесни за мама и тато? Си викам рано е.. Значи мојава кај некој скроз непознат да ја оставиш, нема око да и трепне за мене (или татко и). А со мене е 24/7 веќе 10 месеци. Со саати, денови мислам дека воопшто нема да ја дирне. Битно и е само да не е сама, ако е сама во просторот одма плаче (липти) и сака внимание. Ама тоа внимание и е потребно, не мама. Дали грешам и си правам лоши филмови? Или да сум среќна што не е толку приврзана? За прв пат беше одвоена од мене, повеќе од 5 мин. Баба и ја чуваше некои 3-4 часа. Јас што се изнаплакав се изнаплакав, 9месеци во стомак 10 месеци надвор залепени лепенки сме. Ниту праела проблеми, да ме бара и сл, ниту се израдува кога ме виде. Буквално влегов, цела возбудена што ја гледам, она не смени никаква емоција ниту да тргне накај мене.. Претерувам? Преемотивен ден за мене, па може поинаку гледам на работите, маж ми се згази од смеење…
Абе лош ден избра за паѓање и парацетемол му дадов оти имаше тт од вакцина и сега од се може да е поспан, нема спиење за мене вечерва.
Хахаха сосема нормални чувства, не си прави филмови, тебе те сака најмногу на свет, ти си и се бев и јас љубоморна чат пат со првото, исто така ми било, сега секој момент користам да оставам бебе и да излезам со големиот
Незнам дали е нормално ама и јас сакам понекогаш да е така и да не ме бара мене,5 минути да ме нема во тоалет да отидам кога ќе се вратам мислиш цел ден сум ја оставила,се радува и не ме пушта да претнам наредните 10мин,инаку 9м има. А од вторник треба да ја оставам 8сати,почнувам на работа,како ќе биде незнам,се плашам многу.
Ќути аман солзи ми идат кога читам хахах Ох се собрало се. Ќе помине Епа се чудат зошто моево уште не тргнало.. Само наоѓам некои изговори, болна беше, па коњуктивит, па лошо време, па на лева нога сум станала, па да не настине пред одмор, сега на одмор, после градинките на одмор. Имам страв, сите ми викаат дека ќе биде прелесно со неа, ама стравот е изгледа како мене ќе ми биде тоа тргнување во градинка. Ќе биде два три дена плачки и после ќе се среди се и ќе се навикнеме на новата ситуација и тек на денот. Преемотивно гледам на се, никако да се опуштам кога станува збор за неа. Може треба да седнам сама со себе да си поразговарам, ако не иде па и со стручно лице Како и мене ми викаат така ќе ти кажам, ќе плаче, ќе преплаче ќе се навикне. Мачен период ама некогаш мора да помине.
9 месеци е бебе не де двои од мене деновиве, не можаж да го оставам на 5 мин до вц да отидам... Дали е до периодот или...
Моево е скоро 9 и иста приказна, случајно ако успеам да го одвојам и ако е заигран со друг, ако му се појавам во виден круг одма е плачки и жалење, ништо не успевам да сработам деновиве, а и врз мене спие по цела ноќ, да има како чинам во кожа ќе ми влезе. Ми на крева блузата и ми легнува на гол стомак и така спие, хаос.
Ако ти кажам дека на следното паѓање ќе ти е полесно ќе речеш што и е на оваа. Вчера на фотосесија ни се стркала од едно ниско како месечинка креветче доле на ќебе. Он си подзаплака и се смири за 5 секунди, а ние бевме лабави како секој ден да ни паѓа. До душа и паѓа веќе втор пат во една недела. Важно е да не се повредат лошо, со нив и на тилот да имаш очи некогаш е џабе колку се брзи и непредвидливи.