Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    8.478
    Среќен роденден:party::party::party:

На AngelOfArh и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.011
    Допаѓања:
    45.857
    @Bella_Stella моево од 2ри септември до 14 ноември имаше качено само 1400 гр, а во должина пораснат 5cm. За во декември сега мерен, да качи цело кило за еден месец, а должина демек намален според мерките ама според моите мерки од алишта не би рекла.
    Веќе носи облека за 12м а нема ни 9, така да не се водам и притресувам за мерките од болница.
    Вака не јаде многу, ама цица доста, а си полни пелени, весел е, има обравчиња, меше, не е слаб, баш си е нормален според мене. Така да може ќе скокне наеднаш, а може и нормално е кај нашиве такви да се си, не му де сеќирај ако си е онака супер.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    11.714
    Си јаде детето Бела, ништо друго не е битно.
    Слични сме со килажа, во 15-20 дена 300 гр јадење нема изедено, тука ми е маката мене и за тоа се косам. Да е слаб и да јаде ќе опуштам душа, ама ете не...

На Amore123 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  4. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    3.199
    Вака така гледам доста го имаме истиот проблем. И мојата не качува многу. По моја претпоставка нема шанси да триплира килажа до годинка. Ама од мала беше таква и уште е. Јаде за да се засити и затвара уста, крај. И со млеко и со храна е така. Немам што да и правам, да е жива и здрава. Насмеана, пргава, 100 на саат. Крвната слика и е добра. Тоа е што е.
    Тие што сте на ад инаку. Колку оброци и ужинки и колку млека (и количина) ви јадат/пијат на 9+?

5. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    1.636
    Аптека

6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Леле ангел ти си ми останата во сеќавање ептен како вчера да се породи. Памтам убаво се колку мака имаше со доењето, а тоа лани да ти било (facepalm) Голем да расте мојот форумски миленик, уште многу таква позитивна енергија да ви дава :inlove:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.419
    @1209 @DaisyDoo @Thinkerbell. Мене ме буни тоа што убаво јаде, а слабо качува. Ете вашите викате прибирливи се, ама моево не е. Ретко да скокне оброк и наместо тоа да цица, ама сепак јаде. Дури и тој ден со температура кога беше не одбиваше храна. Расположен е секогаш, голем смешко си е, си игра, се пентери кај ќе стигне, здраво си изгледа, тука нема збор. Не ми е јасна вагата само. Изгледа треба да престанам да го мерам. Во цм не сум го мерела скоро, ама носи 74ки, нормално за негова возраст. Изгледа да бидеш мајка е еднакво на тоа вечно да си во дилема. Само да се живи и здрави, ние ќе си остариме загрижени како што гледам. Се жалев за косава дека многу ми паѓа. Вчера гледам нова што расте бели влакна. (facepalm) Кога сум ја подбрала, си ‘исчупав’ 10ина влакна, белички снег, за мерак. :D

На lackygirl и 1209 им се допаѓа ова.
  8. Secret-Angel7

Secret-Angel7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    2.162
    Јас се мачев 2 недели со истава терапија што си ја пишала. Ме спаси Гамарде кремата за пеленска регија и промена на пелени. Му сменив од Памперс Премиум на Бејби Лав и од тогаш никаков проблем

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    8.478
    Што купивте за запче кога излезе. Што се купува. Знам бело цврсто нешто да бидат бели и јаки. Ама што може да се купи. Сакав шоља некоја да му купам нигде не најдов бела бела. Се се шарени :?:

10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.419
    Што ќе му е шоља на бебе? Мислам дека е повеќе симболика, можеш било што бело, боди, тетра. Кај нас леблебија се купува за да се цврсти.

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    8.478
    Сега за ништо, ама покасно ќе пие од неа. Сакав да ја чувам. Ама овде нигде не најдов. Во ниш треба да барам хахаха. Значи може било што. Супер уште полесно :)

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.419
    Па јас така знам, ако сум грешка нека ме поправи некој. Чим сакаш да е шоља не мора да е баш бела бела, не е страшно ако има некоја апликација на неа.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Мајки бебуш почна сам да седнува и сега сакам да му земам некоја играчка што може да му фати внимание додека седи. Ја гледав оваа
    IMG_9372.png
    или тоа дрвцето што го зборевте пред неколку страни ама се мислам да земам проодувалка дека и на нејзе има такви играчки само не знам дали е практична. Што би ми предложиле :)?

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    8.478
    Ова ти е убаво, а и дрвцето не е лошо. А за проодувалка не знам што да кажам. Овде педијатрите се строго против нив, дубаци и џампери. И баш истражував зошто не се препорачува, се ми има логика. Можеш да си прочиташ на нет во врска со тоа и да си одлучиш понатаму дали ќе користиш, ама информирај се ;)

15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Бело фустанче и купив, и ја сликав со забчињата колачиња.
    Дома направив сутлијаш и јадевме сите. За друго незнам како е адет. Како што си сакаш, така, битно е спомен да се има.да реди бели, здрави запчиња лепотанот:inlove:

16. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Стварно не сум знаела за проодувалките дека не се препорачуваат, немав читано за нив дека рано ни е уште но штом не се препорачуваат нема да ја земеме. Фала ти :hug:

17. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    3.199
    Зошто проодувалка не се препорачува? @Ceneva

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    8.478
    Демек детето нанапред од неа ќе одело.... Овде кај што сум мажена имало случаеви да оди детето нанапред баш од проодувалките. Вика го гледаш како да бутка нешто, а не бутка ништо. Така одело. Тоа во советувалиште ми кажаа. А за дубаците читав.

19. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Ние ја имаме оваа, ептен му беше интересна зошто многу сака музички играчки. Маана и е единствено што не е стабилна, кога ќе се потпре лесно се превртува па треба под надзор да ја игра.

На lipstickmadness му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    3.199
    За дубак знам, за проодувалка не сум сретнала никаде мислење. Ќе прашам баш на ортопед наредна недела.

На 1209 и Ceneva им се допаѓа ова.