Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Ортопед за проодувалка изумив да прашам, ама еве физио актив што викаат.

Прикачени фајлови:

На 1209 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    8.478
    Значи добро е да се користи по ова што пишува овде. @Thinkerbell. Баш прашај. Да не се потпира членката на моето кажано
    @0ли да се јави, најмногу знае на оваа тема.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Ме замисли сега, еве ја мојава само проодувалка користеше, ни џампер ни дубак. И се пушта да оди ама оди нанапред со горниот дел на телото и паѓа. Ние мислевме од што и се брза пошто е прехиперактивна, темпераментна, нема трпение за ништо. Ама може и да е до тоа..
    А со проодувалка шиба или било што да има напред, од страна. Секогаш паѓа нанапред, назад или право да седне не..
    Офф(facepalm)

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    8.478
    Јас споделив што ми кажаа, а дали е така не можам да тврдам. За дубак читав зошто не е добро. Син ми доби дубак кој се прави проодувалка два пати го имам ставено во дубакот закочен кога сум сама за да идам до вц. Си стои така. Ќе биде неискористен поклон ама тоа е.

5. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.810
    Моето последниов месец качи само 100гр,8 месеци е,искрено и ништо не јаде,каши никако,почнав парчиња но додека се научи му треба време, а и болен е постојано последниов месец па незнам дали и тоа има влијание што не качува.

6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.419
    Пишав и погоре. Тоа што мене ме буни е што моето супер си јаде, а не качува.

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.660
    На крај пак ќе речиме такво е детето, на прва брачеда детето еве го уште 4 месеци 5 год ќе прави одвај 14кг е, а се јади, поќе јади од моето кое е само 4 месеци поголемо од него и има 25кг. 11кг се разлика и повеќе од 10см во висина, такво е од бебе мало, ситно, исто како мајка му, таа беше иста. Додека па моето е исто како татко му од бебе, еве исто и второво расти, 9+кг е на 4 и пол месеци само со доење, уште не сме почнале со ништо друго.
    Штом јади немој ич да се нервираш, ама ич, нека е здраво и живо машала супер е, кукла (го гледав горе на слики). Штом јадат не се грижете, за нејадачи само трпение, трпение......

На 1209, Bella_Stella и Zumbulche им се допаѓа ова.
  8. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    279
    Моето правеше така, се удираше по глава и се кубеше кога цицаше. И сега знае од време на време ама викам не, и ги тргам рачињата за да не и стане навика

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.419
    Најверојатно е така. Се познава дека ќе биде висок, зошто се должи повеќе од што става килажа. Од кај сопругот сите се високи, а и општо не сме ни јас ни он ситни луѓе, нормални сме. Нека се само сите дечиња живи и здрави, секако си се најубави. :inlove:

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.137
    Допаѓања:
    1.636
    Welcome 6ти скок. Борба за заспивање, постојано пискање, барање внимание и желба за менување околина:D Кој сака нека честита.

Од добрите работи: почна пак повеќе да цица и маааалку повеќе да сака да се вози во кола :D (сега за сега)

Кој е со нас?

11. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Женски и јас се приклучувам на клубот на мајки со болни деца, мали од вчера со температура, омалаксан кенкав. добра работа што сака да се гушка цело време предходно не не фермаше од што побитно му беше да ровари по дома. Сега има време за нас :)

12. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    940
    Син ми на 5 јануари ке прави 9 месеци.
    Е сега прашањето ми е.. ноќе често во последно време знае да се сврти на меше и така да си спие, дали е безбедно? Да го оставам или да го вртам на грб?

13. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Мојата почна многу порано и мене ми беше страв не спиев ден два. Еве ја 10 месеци е омилено и е на меше па и со газето во вис. Ќе видиш нема простор за паника, ќе се опшуштиш

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Еве, моментално така спие.

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    8.478
    Мамасити ај помош, како давате сируп. Вчера без проблем денес уста не отвара. На сила му бутнав, ама не е решение. Ќе се наплаши ич нема да сака да пие.

16. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.185
    Допаѓања:
    2.073
    Ако фаќа цуцла од шише пробај така преку неа да го испие. Моето има пиено така ама беше мал, сега можеби ќе сфати :rofl:

17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    8.478
    Не знам што му стана. Вчера лижи и бара уште денес запечатена устата. А со шприц му давам. Пробав и со лажичка, не бре никако. Сирупот ич не е грд, сладуњав и на некоја овошка ми мириса. Дали што предходно капки му ставав во носот, тоа ич не дава. Вечер ќе пробам прво сируп па после капки во носето.

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.009
    Допаѓања:
    8.478
    @0ли Мила каде си ти? Те нема нешто во последно. Се е ок? Добри сте?

19. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Само што се завртиввв значи, стоејќи на комода падна. Не видов како, кога се завртив беше цела испружена. Под глава имаше книгата со приказни и чаршавчето од маса што го замотала околу неа, највероватно на него се лизна. Има скоро 45 мин откако падна. Плачеше во моментот после се смири и си играше. Сега и е време за спиење и почнува да кенколи да трие очи. Што да правам, дали да ја заспивам? Значи памет не ми остана више. А незе да и дојде никако, еве уште повеќе се пентери по кревети.

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.011
    Допаѓања:
    45.857
    Јас го успав кога падна, ама будна бев и го пратев да не има некои испади.

Него моето нешто се накашлува денес, ама екстремно лигави, значи премногу и како да му залетнува плунка, ама пак и на носот ми фрчеше ноќеска.
    Матичната не работи, сигурно и утре нема, детско кај нас е што да ти кажам, не знам што да му правам. Онака си јаде, нема тт, добар е. Мора за кашлица итно да се носи на лекар?

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.