Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.373
    Допаѓања:
    3.209
    Да таа ја имаме. И кај мојава не се повлечени скроз ама се смирени. Нема толкаво црвенило и не е изиритирано да ја чеша. Летоска супер беше, како залади лом (facepalm)

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.660
    Секоја зима исто, 5 год е, моментално на газе е ваков, јас мачкам бетаметазон 1 или 2 пати одма се смирува, потоа биодерма.

Прикачени фајлови:

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.421
    За непијачите на вода ново ‘откритие’. Прво пробав со шприц од сируп и почна да пие малку повеќе од со било што друго. Не е идеално знам, ама мора некако да прима вода. Денес ми текна да пробам со водата кај што се вареше овошјето = win win. :D Ја ставив во шише и испи дури околу 90ина мл. Значи жеден е, знае да пие од шише, ама бира што. (facepalm)

На LiquidLuna, Cence, Giiirl23 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.086
    Капнувај му по малку портокал и немаш гајле. Или мандарина.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.421
    Ќе пробам. Да не ми направи после проблем само да нејќе воопшто обична вода?

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.127
    Допаѓања:
    111.086
    Па и да нејќе вода, што му фали да му додадеш малку вкус, не е страшно некоја капка. Познавам многу и возрасни што пијат така вода. Или почни да намалуваш полека полека, пример ако денес исцедиш пола мандарина после некое време помалку, помалку, па на крај со неколку капки ќе завршиш и скроз ќе ја исклучиш. Подобро вака отколку без ич.

7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.421
    Да му купам waterdrops. :D Јас сум таа што нејќе вода, чај незасладен пијам, вода со лимон да, ама чиста вода само на сила зошто знам дека морам. На мајка му е метнат, не е крив човекот. :D

На LiquidLuna, princess5, Ceneva и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    8.479
    И јас ќе пробам со мандарина. Нека пие само

9. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Блазе си ви. Мене таа финта не ми пројде. Првин пробував со водата од овошјето што го варам, не сакаа. Ден, два им беше интересно и толку. После викам ај барем малку од оние сокчињата на хип ќе капнам, ептен растворено со вода, и така не проаѓаше. Чај не сакаат да видат, ништо течно, и каша со потечна структура не сакаат. Ги купив и магичните чашки на нук, ги изгризаа, едново демек пие, ама од другата страна и од таа од напред се и тече на неа и се прави утоп,којзнае дали 5мл пивнува. Освен млеко друга напивка не ни проаѓа, не знам што ќе се прави. Воведов и мандарина, тоа беше драми, киселење, плачки, а си викав ај барем цедено ќе пијат. Само од цитрусните лом им се направија газињата, па сега мака мачиме да ги оправиме.

На Bella_Stella и *malenavolena*87 им се допаѓа ова.
  10. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    и ова мое бебе не сака вода ....се тешам пошто цица ама до толку ич не пие има шише со клунче знае да влече и а осети дека тече нешто си го зема и го грицка за играчка

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Јас знам од хипп сокчињата да ставам на дното од шишето 20/30 мл и вода до горе 150мл. Маж ми ми вика дека сум штедела, а јас ова го викам дека пие сок, зошто не сум љубител за давање уште сокови.

На Ceneva и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.733
    Допаѓања:
    21.421
    Ќе славам денес луѓе. Моево бебе преку ноќ се смени за водата. Си ја пробав среќата чиста дадов после ручек, без никаков вкус и си испи 60мл, ептен сум среќна. Мислев не знае да пие од шише пошто само го џвакаше, ама ете знаел. Сѐ во свое време, не бива ништо со форсирање.

На LiquidLuna, DaisyDoo, Ceneva и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Еве идеја. Ем занимација ем складирање на играчките. Сам си ги ставаше и вадеше

Прикачени фајлови:

На LiquidLuna, Pipismel, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Мојава исто ама само ги вади:rofl:и за било што да е само вади, влече, трга, растура а никако да врати на место. И топчиња да ги пика и исеков кругови ни тоа не сака. Цело раче го пика за да ги извади а никако да пика. И играчка имаме со форми да става, ма какви.
    Смешки ми е.
    Не и се притресувам ама ич еве ја збореше мама баба ајде не, сега уста не отвара неколку недели. Сите кога ќе ја видеа како оди со помош (раце, проодувалка) викаа оваа ќе прооди на 10 месеци. Еве ја уште месец дена годинка и тоа абер нема.
    Сами си диктираат, ништо не ја форсирам видов дека нема фајде. :D

Уште една идеа за тие што сакаат да вадат, потрошени влажни, пикнете во дупчето марама или некој долг тенок партал за да го влечат што подолго.

На 1209 и Anturium им се допаѓа ова.
  15. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253

Ajde i jas da se prefrlam ovde...imam 6mesecno bebe. Koga letna vremevo.
    Sto se odnesuva do placenjeto i nie go imavme toj problem. Mu pomina so tek na vreme i so nekoja espomisan kapka.

На Luminary и Ceneva им се допаѓа ова.
  16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Ги вадеше и мојот на почетокот, ама по месец два почна и да става. И со топките исто до скоро само вадеше, сега веќе почна и да става. 15 месеци направи денес, разбира веќе и кога ќе му кажам да ги збереме играчките право оди кај кутијата за топки и ги собира :D

На lackygirl и gothchick им се допаѓа ова.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.020
    Допаѓања:
    45.892
    И мојов става, не форми ама вади пример облека од корпата кога простирам и пак ги враќа, исто играчките од кутијата, чорапите ги става во неговата кутија. Не знам уште дали свесно го прави како да раздига или му е игра, ама мислам мал е за свесно.

Него јас ете одвај го презаспав, од 5 попладне буден дури у 11ипол заспа, а почнав у 8 да го заспивам и не сакаше дете и крај.
    Не знам што ќе се прави со ова спиењево веќе, мислам цело време е хорор ама неделава се надмина. Никако не се успива и плус денски мора врз мене легнат да е за да
    спие, веќе ни количка не сака, значи заспива 11 мин и се буди 9 сабајле, ама длабок сон има се на се 3-4 саата, после тоа е презаспивање на секој циклус…
    После цел ден е струја, јас не знам од каде има толку енергија.

Почна да плаче на бањање, а беше толку радосен, сега го бањам на 2-3 дена за разлика од летото и како да заборава што правам, се убива од плачење. Кажете ми кога веќе ги седнувате во корито што ставате одоздолу да не се лизга?
    Мислам дека веќе сака да седи во водата, а не да е во мрежа, а и така во мрежата му искачаат нозете, може и ладно му е така па плаче, ама пробав со седење и се лизга.

Кога ќе си правам нова кујна ќе ставам длабок голем мијалник и жими се таму ќе бањам деца.

18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.229
    Допаѓања:
    24.660
    Јас крпа ставам цело време, не купив мрежи, држачи, обична фротир крпа мала.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Мајки препорачајте ми некои патики за бебе? Во фаза на проодување е пушта по 1-2 чекорче, ама повеќе ми се за шетање надвор а и да ги носи кога ќе прооди сакам. Уште го шетам со два пара чорапчиња надвор, голем е веќе:D
    Знам дека треба да се меки и да можеш да ги свиткаш како топче ама ај ако имате искуства:D
    Првите со кеги ми проодеа ама ортопед ми рече не такви, а и е ми се убави некако :^)

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.010
    Допаѓања:
    8.479
    Јас планирам на цицибан да му земам на моето кога ќе дојде време. Види што имаат они

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.