Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    19.778

На почеток мм со мене седеше, беше многу мало и јас го држев во мене, тушот од горе си тече, ке се поместев мм ке ставеше шампон прво напред, па позади на крај главчето. Сега е поцврст и го земам во раце и одиме се бањаме, го мокрам ставам шампон прво напред го плакнам, после он ме гушка јас мијам глава и позади некогаш се чудам и како го изведувам ова ама ете можело :lol: Можеш да пробаш и во коритцето да го ставиш ама со тушот да го бањаш, јас така му правам некогаш легнат на подлогата од коритото и со туш го мијам, полека пуштен да тече па се смее кога водата му поминува ваљда го гилицка не знам

На 0ли, 1209 и lackygirl им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.250
    Допаѓања:
    24.703
    Или облечена по маичка да си ти :wasntme:
    Ај ќе помини капењето ами за стрижење Шу прајме :rofl: со машките ние. Прв пат со машинка летото на 4 и пол години дозволи јас да го истрижам, па сега дозволи брат ми да го истрижи. Пред тоа со ножица сум стрижела.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    45.963
    Тушот му беше омилен и секогаш си играше си него додека го капев, не му сметаше ниту водата што му прска во очи. Јас се си мислам дека кога го капев тогаш изгледа се подлизна малце и може се повредил, некако во магла ми е, не се сеќавам, а и го држев јас не дека се свлечел во корито или слично, ама ете може се повредил некаде каде што не сум видела.
    Ајде ќе пробаме со тушот па ќе видиме како ќе биде.

Фала жени на сите совети, да не ве цитирам посебно(fingers)

На Carolin. и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  4. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Не си употребила финта ти :)
    До 2 години два три пати некако се шишаше, го носевме во Мали Ѕвезди,таму столчињата се коли па ај некако успеавме. После тоа го префрливме кај берберот на мм,ќе однесев харибо мечиња, демек фризерот гратис дава додека се шиша,да седи мирен и си лапнуваше 3-4 додека е таму. Секогаш успеваше финтата:D тоа додека помине стравот,после гајле немаше.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Леле не ме потсетувај, какво дерење паѓаше кога ќе требаше да се шиша :@
    Не сум го носела на бербер, се јас го шишам. Прво со ножички, па после со дерење со машинка од 3 години. Ќе го земеше мм во скут и го гушкаше, јас шишав. Испотресен влакна да му паѓаат на него, па ајде на секое тргај му ги, да се препоти човек, ми се темнеше кога беше време за шишање.
    Сега негодува, но успеваме да се убедиме.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Моето па едвај чека да се бања. После 19ч почнува да штрајкува како да си знае дека е време за бањање. Јас го бањам секој ден откако сме дојдени дома. Лежи во корито, сега веќе како полуседнат си игра со гумени играчки шлапка со нозите вика пее многу е среќен.

7. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.111
    Скроз исто до збор. Нас и светло ни се уклучува/исклучува кај потпирачот па цело време го уклучува/исклучува и се смее дека постигнал нешто. Дур не го прегори 8-|

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.407
    Допаѓања:
    5.064
    10 ипол сме иста ситуација

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Внука ми така од еднаш не сакаше веќе да се бања. И се ради косата. Да не те разочарувам ама долго време бањањето беше со вриштење како да ја колат. Се слушаше кај нас долу на спрат кога ја бањаа. Еднаш лето јас на тераса и она почнува да вришти и завршуват со бањање и таа продолжува да вришти. И ја слушам снаа ми и вели па добро еве не се бањаме веќе што ти е сега. И имаш, па мама коса ми е мокра. Кога ќе и обеќаа дека коса нема да мијат дека само ќе се тушираат со песна влегуваше во купатило. Сега веќе не прави проблем. Ама долг период правеше.

На lackygirl и 1209 им се допаѓа ова.
  10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    45.963
    А со нејадењето месо што правите?Имате такви деца?
    Само готови каши со месо јаде некако, дома зготвено апсолутно на никаков начин, едно кило телешко исфрлив така, готвам, фрлам. Во секоја варијанта пробав, со банана, компир благ, тиква…со ништо не сака.А и јајца не сака освен во мафини и палачинки. Не знам веќе што да правам.

11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.753
    Допаѓања:
    21.467
    Ќе засака, не му се секирај. Крвна слика ако е ок, надокнадувај со зеленчук тоа што не го прима преку месо и јајце. Само телешко ако даваш пробај и со друго месо, мисиркино можеби ќе сака. Готовите каши ми се ок за кога немам време да спремам, ама кога ќе видам само 8% месо во нив, коса ми се крева.

12. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.308
    Допаѓања:
    11.715
    Проба во различни конзистенции?
    Можеби не му е вкусот проблем.
    Ако можеш да го блендираш/пасираш со водата што се вари, па посебно ги давај зеленчуците, посебно месото како каша.
    За јајца немам идеја, сеуште само жолчка давам и ја гмечам со вилушка. Најчесто ја комбинирам со спанаќ, ориз, грчки, брокула, просо...

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    45.963
    Буквално секаква конзистенцијс пробав и парчиња и чисто и пасирано, мешано, динстано, печено дури и пржено, не сака и крај, трга уста и плаче.Јајце некако давам, палачинки, мафин, банана леб со јајце, урда и јајца, ама месово ништо не правам, дури и за нас готвено до зачини дадов да проба и не го сакаше.
    Па и јас околу нг што имав готови од пакетчиња, чат пат ќе дадев ако сме некаде и сфатив само така го јаде, а баш е најгрдо.
    Мисирка никаде не најдов кај нас, пилешко не сака, риба одвај.

Крвна слика не знам како е, месец дена немам приверено и повеќе може. Ќе видиме скоро на контрола како е.

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.250
    Допаѓања:
    24.703
    Ништо не пали кај мојот :rofl: единствено после 3 години успеавме кај една фризерка со ножица да го стрижи па така функциониравме. До тогаш јас со ножица.
    Моево не беше ич по месото посебно нејќеше телешко. Јајца јадеше. Месото направи го истури го. Почна да јади стек и мелено после година и пол-две.
    Пробај мелено како ќофте со тиквичка и кромид, ако јади парчињ, мене така ми го јадеше.

На Sofi.ja и 1209 им се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    45.963
    Леле идам да се фалам има два заба:party:
    Приметив кога му ги бришав непцато со крпа сабајле ама не бев сигурна, сега дефинитивно ги видовме со татко му.
    А деновиве пак многу е мирен и на спиење и онака, кога излегоа, не го сетив, чудо ете, нема правила. Од сите денови предходно баш деновиве не ми изгледаше дека заб вади.

На strelec231992, Thinkerbell., Nala37 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Да се редат како бисери :*

17. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    944
    Бебето убаво ми се најаде ама пиејќи вода се задави и нагло многу поврати, скоро сѐ, дали тоа значи дека сега ќе е гладно?/ Празно стомаче?

18. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    944
    Колку месеци е ? Мојот е 10 уште нема ниедно забче

19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Така ти изгледа дека има се повратено. Не му се секирај за тоа дали е гладен, зошто не е.

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.034
    Допаѓања:
    45.963
    Скоро 10, за една недела.

На Amore123 му/ѝ се допаѓа ова.