Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    24.706
    :rofl: :rofl: мајка :l:
    Нека се редат бели како бисерчиња на баткото :party: само уште 19 :D хахаха

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    34.790
    Мами вчера прими бсж, (при прегледот е константирано здраво дете нели како и пред секое боцкање) но денес ми качи тт 38,1 , и малце носево е растечено... рекоа од вакцината не би качил но како да знам да не е од заби? Става раце почесто деновиве белузлаво е ама уште до вчера немаше ништо??

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Може е запче, може вирусче, од вакцината не е.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    34.790
    Ќе видиме, ама кај најде за време на викенд баш е тоа незнам :(

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Ооо мама, па тоа е Марфи. Болестите идат за викенди, особено за продолжени и празници.
    Само нека минува брзо и лесно.

На lackygirl, princess5 и јolene им се допаѓа ова.
  6. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    9.821
    Колку е ова само точно. Петок навечер сите глупостарии ни почнувале :@.

На lackygirl, IRBBB и princess5 им се допаѓа ова.
  7. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    34.790
    Порано мислев дека само мене ми е другарче марфи ама сега со бебе сфатив дека изгледа сите не дружи...
    Цела ноќ не качи повеќе од 37.5 утрово е со 37 па ќе видиме што ќе излезе

На 1209, lackygirl, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Ајјјј душааа. Да се редат како бисерчиња :inlove:

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.474
    Ги учите ли некако безбедно да се симнат од софа/кревет?

Ако ја оставам нејзиниот прв инстинкт е со глава надолу да оди. Почнав да и покажувам од софа како да се ротира и на стомаче да оди со нозе надолу. Гледам дека почна по малку да ме сфаќа ама уште не сум сигурна кога ќе и кликне скроз.

Од спална уште повеќе се плашам дека е дупло повисока и само замислувам како би скршила глава ако падне од таму :tmi::|

Си викам немаат ли децава некој осет и страв за висина или треба прво да паднат па да се исплашат.

Џабе се мачам сега на 10++ или има фајде што и покажувам?

10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.721
    Допаѓања:
    7.718
    Моево со лазење одеше до работ и веднаш јас ја фаќав без да знам дали знае или не знае да се симнува.
    Тек на 13 месеци увидов дека знае, а ни сум и покажала нешто многу, ни ништо. Некако дека повисока сега и стабилна во стоење, јас олабавив малку.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.402
    Допаѓања:
    19.783

Моево знае како да се симне, а нр знае да стои го чекам на раце секогаш, научи од братучетка му. Што дека вчера од спална ми падна директ на глава. Преплакавме двајцата дома. Јас ноќеска сто пати сонував како ми паѓа, него еве го пу пу нишо не му е.

12. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    2.157
    На 9 месеци почнав да го учам како да се симнува на нозе. Точно на 10 месеци научи скроз профи без да го мислам.

Покажувај и цело време, не е за џабе, ќе и кликне. Кога ќе тргне со глава да се симне, задржи ја, кажи и дека ќе си ја удри главата и изротирај ја како што имаш пишано, за да се дочека на нозе. Кога ќе се симне безбедно кажи и браво.
    Мојов кога убаво научи, си правеше браво сам на себе :).

На IRBBB, Carolin. и Giovanna им се допаѓа ова.
  13. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.474
    Супер. Неколку денови баш вака правам и чекам резултат. Ама пошто сум нестрплива викам да ги прашам другарките на фемина ^_^

Фала ви на сите и што помалку да ни паѓаат беблациве :hug: они ќе пораснат, ама ние стресот ќе си го окркаме ]:)

На IRBBB, Carolin. и Mandela им се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.969
    Ако имате скали почни на скали да учиш, моето се научи да се качува и симнува по скали и сега гледам и од софата некни се спушти така, безбедно прво со една нога.

Него има моево една како лиша подолго време под устата, мислев од што лигави е и ќе помине, ама ете веќе месец и повеќе ќе намали па пак ќе се зголеми, никако скроз да ја снема, од што може да е? Алергија, ладно, бактерија? Имате искуство? Кко црвенко со мали ситни брунчиња, рапаво, само таму има.

15. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    9.821
    @Lavender13
    Ај ум сега. Дадов две лажички јогурт, немаше никава реакција. Ни контакно на кожа, ни околу уста ни на дигестивен тракт. Доволна ли е количината за да покаже?
    Утре мислам да дадам 4 лажички и пак да следам, дали ќе се промени интензитетот на егземите во следните ден-два.

16. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Епа супер чим нема бе.
    Нас првата реакција ни беше од ептен мала количина, така да ваљда е доволно. Зголемувај полека секој ден и не давај нови намирници додека не си сигурна. Со лес и пиши баш што ќе бидне.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    9.821
    Баш сакав да те прашам од колку покажа твоето. Фала ти ептен :l:

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    Синко мој за ништо живо не сака млечни производи, пробано грчки, кисело млеко, павлака. Не плука, се мршти само и уста не отвара потоа. И решив еден период да не давам па пак да пробам. И така нешто во последно со молење јаде и лажење. Дали има шанси од забите што го мачат да не сака да јаде? Успевам пак скоро цела каша да му ја дадам ама со лажење. А како си јадеше со сласт предходно, и не сум паметна поради што е оваа промена.

19. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    9.821
    Забите се најверојатно.
    Една-две недели пред да избие, не јадеше ништо. Изби почна да јаде.

Дали ги оставате на паркет да си играат/ вежбаат/лазат? Јас почнав да ја оставам. Додуша не ни имам теписи. Се јавува кога мисли дека е во опасност и не ја спушта главата да тресне. Вајда се има лупнато, па научила.
    Подлогата е како ќебе, не е таква гумена/пена и наместо да лази кон играчките, она го тегли ќебето.
    А се продаваше под името ќебе за лазење, од сегашна гледна точка подобро се тие со пена подлогите.
    Друго дали е можно да ми дава знаци дека е спремна за вечера. На пример попладневното шише не го пие баш, ако и понудиш закуска јаде и бара уште?

Влегува полека во шестиот скок:rock:.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    24.706
    Води се по барањето на детето, ако сака давај и нека јаде.. На под само на подлога засега го оставам. Оти уште не лази.
    Како помина со јогуртот те читам сиве дена се намачивте со алергии.
    Колку сум среќна со ова дете дека нема маки со егземи, со првото се намачив, кортико креми цело време, па се испробав и еве уште му се прават на нозе, газе... Истата сум со двете ама тоа си е вродено и со годините се намалува и поминува. Само што немаше алергии на храна туку атопичен дерматит, еднино на кикиритка беше алергичен до кај годината потоа не.
    Кашла со шлајмче денес батково, поткалуваше деновиве, петокот бевме на доктор нема ништо рече, сега денес ќе појдиме до итна да го слушнат мн ми е страв да не спушти надолу :(
    Др, бебе има 2 оброци, си јади машала, тоа што сака јади, некои работи како палента во секоја комбинација ја одбива и баш ми е криво оти лесен оброк е, ама ај можи ќе ја засака :D
    Др, лази, се влечи уште наназад, почна да се крева на цели раце и стои така, нема шанса да го седиш на 45ст се исправа на количка, на хранилка и си седи право. Фаќа се околу него и дирек в уста носи, буквално се, чорап, крпа, играчки.... Дури чудно ми е оти првото ништо не ставаше :) дали е до олку нормално се да сака да фати?
    За рачиња ако го фатам се исправа право на нозе и стои некоја секунда и е пресреќен :D
    Сега почна за се крева со газот нагоре ко ќе го кревам. И разбира ако му зборувам нешто како карање да речам, па се лути и плачи, по тонот на гласот ме сеќава изгледа. Не памтам др работи од првото, само заедничко му е лекувањето на чорапи, триење на ножиња, големиот нон стоп е бос, не трпи чорапи, само слекува.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.