Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.672
    Допаѓања:
    76.948
    Oooo pa i nie sme vekje za vo ovaa tema :D Mamicki me interesira nesto, japonski jabolki dali se davaat na bebe i od kolku meseci? Imam vo dvor drvo, sekako ima vreme da dozreat ama gi razdavame odma deka slabo gi jademe nie, pa sakam da cuvam za bebus ako smee da jade :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Majki beba moja 37,7 tt neznam od sto a i neznam sto da pravam. Jadese kasicka cela sega cica vreme i e za spienje. Znam eferglan sirup se dava ama nad 38. Sto da pravam? Mi e stravda ja ostavam da spie a eve ja zaspa?.

3. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Sledija, sirupce nad 38.5..da ne vadi zapcinja?? Davaj pocesto da cica.bez panika

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    После годинка, мало е твоето уште. Има што даваат и порано, ама јас не би.

Следи ја, ако има потреба ќе дадеш сируп.

На Kaetana, mariz и menelele им се допаѓа ова.
  5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Sega 37,5 . Ne mi se veruva da se zabi si spie, ne place, ne se ligavi i ne stava race vo usta. Neznam sto e. Doktorkata e vtora smena ke ja sledam do posle pa koga ke dojde mm od rsb ke vidime.

6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ajde i nie da se sevtosame tuka,da ne se zalite deka ste izretceni,sega ke vi dojdeme cetiri pet novi ako ne i poveke.:)
    Samo sto nie ke se ucime od vas,ne vie od nas.
    Sinko sinoka se budese od zatnato nose.Nema mrsoli tuku slajmovi(sekret).Stavav marisol kapki i vlecev so usno aspiratorce.Inace ne zaspuvase.A taman resiv da go batalam.
    Go odnesov da go naslusaat,rekoa nema nisto,ni grlo.
    Na svoja raka mu napraviv prv pat inhalacija,samo so rastvorot fizioloski.
    Doktorot bese protiv oti nema da bilo stterilizirano.
    Mu kazav deka imam i sterilizator.Kaj niv da ne e posterelizirano.
    Prasanjeto mi bese dalli e normalno da povrakaat posle inhalacija.Jadese eden cas pred toa.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Галапче јас често го употребував инхалаторот, кога моето беше бебе ,несе секирај може да поврати после инхалацијата го исфрла шлаемот тоа ти го кажувам од искуство и продолжи со инхалација тоа го прочистува хајдобро е пред спиење да направиш инхалација или сабајле:nod:

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    Нормално, дури и пожелно. Ќе го исфрли секретот. Само терај така ;)

9. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.145
    Допаѓања:
    33.889
    Ние сме 8м и 5д, навечер заспиваме во 21 или 22 со млекце и обавезно станува по три саати. И мене истото ми го викаат дека станувал од навика, но сум се обидела неколку пати со нишкање, со цуцла за да продолжи да спие, но џабе око не затвора. Откако ќе го испие млекцето без проблем си продолжува. До сабајлето обично се будеше уште еднаш, но последниве три дена нема станато, ќе видиме како ќе продолжи понатаму.
    Уште од почеток сме на адаптирано млеко и сега пие по 150мл. Пробав му зголемив на 180мл, но пак исто
    се будеше на 3 саати. Во текот на денот му давам еден овошен оброк, зеленчук или зеленчук со месо, последно пред млекото житна каша околу 18 и измеѓу понекогаш по некое бисквитче.

На muchacha_a и galapce им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ke moram i pred spienje.Sega stana od spienje so placenje deka plak mu e polno noseto vnatresno.Morav pak so pumpica da vlecam.A pred da zaspie pak mu vadev.Inace vaka si e veselko.Fala bogu nema temperatura.I porano ednas imase vaka slajmovi.

На DVAANGELA му/ѝ се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Од што врнеше многу денови, од влага е шлајмот
    И ние имаме ама знаеме да се справиме со него, а маливе незнаат и им се таложи

12. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Majki pak jas. Beba popladne kaci 38,4 temperatura i dadov sirup i ispadna
    Bevme na lekar vika ne e grloto i gi gledase nepcinjata ama vika nema za zabi nisto na povidok. E vika ako denes i utre ima temperatura vo sabota da ja nosime crp da i proverime. Lelee mn mi e strav barem da znam od sto e vaka. A vesela e ne place ne stava race vo usta ne se ligavi.

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.012
    Допаѓања:
    328.013
    Утре однеси ја не чекај сабота

На Kaetana, galapce и menelele им се допаѓа ова.
  14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Истото сакав да ти го пишам. Ако е покачено, да си знаете со време да си терате со антобиотоци.
    Ако не, вирус е и само истрајност.

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Eve ne i nas tuka,samo da ve pozdravam i ke se druzime so mnoguuu prasanja.Kaj nas problem sum kas mi tece nos, me boli grlo,kashlam, zemav ferveks, sirup na prirodna baza,limon,caevi,supi, septolete ama nikako da pomine, ke cekam uste do vecer,ako ne od utre so Amoksiklav, ne mi e za mene tolku, jas izdrzuvam ne e mn.losho,no se plasam da ne prenesam na bebush nesto.

16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Jas zanikade bev koga malata imase mozda dva meseci.so visoki tt pa si kupiv maski za na usta da ne i disam pa fala bogu nisto ne i prenesov.mozes da si zemes sega se i pogolemki taka da nemaj gajle.
    Tuku moevo od vcera mi se nafrla po liceto i stomaceto.od hrana nisto novo i nemam vovedeno pa da e od toa, cel den se mislam se dumam i mi tekna zavcera gi masirav nozeve so krema reumatska Ibuprofen( podolg period iman bolki vo petite odvaj gazam) pa mozno li e od toa da ima reakcija?? Uff ziva ke se izedam

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @espana napij se caj od bel slez.

18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Иста прсна со будењето. Јаде 4-5 оброци, млеко преку ден пие. Навечер пред спиење убаво ќе се накрка и млеко уште 90 мл. И пак за 2-3 сати се буди. Потоа на секои саат 1.30 или 2. Педијатарот ми рече да не и давам. Па да и помине рачето(дека пукнато ни беше) и настинката што ја имаме во моментот и со мм сме решени да пробаме да не и даваме едно 4-5 ноќии:sweat: а роденденот помина подобро одколку што мислев. Во ресторанче со 30 гости, бебе ко штрумфета од рака на рака. Не ја видов ич :) и потоа ми кажаа дека ја најале со пица |( вое што правите? Гледам сте почнале во градинка :)

19. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Хахаха е сега ме утеши ептен:D ми ги сруши сите надежи|(:D

20. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Dobro utro, kaj moevo bebe drasticni promeni,pomalku jadese molime za jadenje, preku den spie 25 min,a si spiese po saat ipol dva dva pati dnevno, noke zaspuvase vo 20.,21.casot, sega vo 12.30 cela nok mrda levo desno ,cel krug, nemirno spie, nervozno, ke zadreme se budi i shtreka za 10 min....se nadevam period e...