Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.951
    Majki imav pisuvano deka nasevo kure nema aber za otvaranje, ic ne se otvarase zalepen do gore... i zavcera mm go stisna malku posilno i potece krvce, vcera pak posle banjanje go stisna i iskoci glavceto ama krvista, raspuka kozata sto da vi kazam... Vristese edno 2h i vo race i na cice, sekade.. edvaj zaspa zagreota, denes probuvam da go otvoram e otvara pak zirka glavceto ama on piska, mnogu go boli... E sea sakam da prasam dali treba nesto da stavam za ranickite i krvta, strav mi e mnogu od infekcii..

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Mariz a da odite na lekar?

На joy1, mariz и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Мариз, ние испиравме со чај од камилица и мачкавме белогент три дена против можни инфекции. Ама ова од лекар препорачано, патем таму му го тргнаа кожичето.
    Не смееш така да оставиш, ќе се инфицира.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.379
    Допаѓања:
    1.451
    Belogent mast mozes da stavis pomaga mnogu nas doktorot ni dade koga koga go cistija sin mi vo bolnica.

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.951
    Pa kade..? Vo Sreda imame zakazano na pedijatar.. a na dr mesto za ovakov probl nezz kaj da go nosam, na klinika zar? Tamu pa ic ne mi se odi, za gluposti zadrzuvaat..

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.013
    Допаѓања:
    328.016
    Ако си од ск иди во систина ,ремдика и педијатар ке ти заврши работа

На galapce и mariz им се допаѓа ова.
  7. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    И кај нас е залепено. Еднаш му го отворивме малку повеќе на сила и исто крв малку имаше. Докторката ни препорача само чај од камилица ама па кај нас не беше цело излезено, туку малку. Ни препорача да не го чепкаме неколку дена, и оставивме и сега пак му е залепено. Одма однеси го на дежурен, можете полошо да му направите така на сила. Нас ни кажа до каде иде-иде. Има време до кај 4-5 години па и повеќе. Однеси го одма да не му се инфицира. Може и сега ти е плачлив ако го пече додека мочка. Почесто менувај му пелени да не го пецкаат уште повеќе мочките и измивај го на секое менување пелена со камилица. Ама на лекар обавезно што поскоро.

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.675
    Допаѓања:
    76.951
    Abe do kade odi odi, ova nikade ne odese, zalepen bas do gore bese, edna tocka otvor kolku za mockanje imase... kje vidam bas denes, ako ne na privatna klinika kje otideme, ne odam na drzavna klinika, loso iskustvo imam od tamu... Eve drugarka 4 dena lezat za eden otok, drzat bezveze..

9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.686
    Допаѓања:
    37.804
    Додеκа отидете на леκаρ,пρомивај со κамилица неκолκу пати во денот,ќе го пече сега κога ќе мочκа и уште повеќе ќе плаче. Инаκу моρаш да го однесеш κај матичниот,па он ќе ти даде упат на уρологија. Ние неκни бевме,синκо има неκоја жлездичκа потκожна(ништо стρашно) па уρологот убаво го пρегледа,спуштени тестиси,но не беше отвоρено сκρоз,малκу го сецнаа и готова ρабота. Ни анестезии,ни лежење ни ништо. Не тρеба да паничите веднаш па носи го по пρиватни κлиниκи,не знам што,за ситници,ем κошта паρи,ем тρауми на детето му се пρават,ваму-таму. Мој совет,неκа го види матичниот пρво,па тој ќе ве упати дополнително. И без стρав,не е стρашно ништо.

10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Majki 6 meseci sme i imame samo eden obrok. Ama beba moja nesto zabusava so cicanjevo zivi maki osoneno denes. Kako se razbudi vo 7 malku cicase aj okolu 9 da spie vtora tura ja nosam nakaj spalna place, ja legnuvam ( zosto taka cica) vristi. Posle i dadov kasa ja izede cela i tek vo 13 casot cicase ama pak malku. Dva pati denes protekov po se izgleda zosto ne me cica dovolno. Neznam sto da pravam mi e strav da ne go izgubam mlekoto? Da se izmolzuvam li?

11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Sinko mi nastina. Stavame akva maris,cistime so pumpica, ama pak noseto zatnato. Mnogu mi vriska od pumpicata, se budi noke, eve cetiri dena se macime. Sovet kako pobrzo da mu go odzatneme noseto :(

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.013
    Допаѓања:
    328.016
    Да не ви е сув впздухот во соба?
    Проветрувај пред спиење и исечи кромид на пола и стави му во близина на главата.Ке се одзатне брзо.

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Pravi mu inhalacii so fizioloski, pomaga mnogu.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Majki pak jas. Izleze deka beba ima problem so zabi, podueni se nepcinjata. Ama nesaka da cica pa ni da jade kasicki. Mene gradite mi se polni i mi protekuvaat. Neznam dali da se odmolzuvam zaradi stimulacija? Strav mi e da ne mi se namali mlekoto ili pak da go izgubam! Nekoj sovet od iskustvo? Inaku i vo poluson i pred zaspivanje ja nudam ama mn malku cica.

15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Јас би се измолзила. Ама би нудела цицка. Измолзеното би го замрзнала, и здравје во кашички млечни би си го користела.

Без секирации, период е, ќе помине.

На galapce, menelele и pilenka им се допаѓа ова.
  16. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Јас би ти препорачала да се одмолзеш колку да си одлесниш.и ние го имавме истиот проблем и јас од што не знаев каде сун не се одмозиив.Утредента имав запушен канан,па тоа е уште погочема мака.може каснам со постов.со лесно да вадите заби

На menelele и galapce им се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    I nie pravime.Stavam po dva ml,i mirno sedi bebus dur pravime i se mi se cini skoro djabe.Pravam po dve dnevno.
    Probuvav nekolku dena so masazi,oinhalacii,pumpica,marisol.Nisto.Samo poloso.
    Sega ni prepisaa i antibiotik pa ke vidime.Sinoka malo podobruvanje,denes pak isto.
    I ova cudo za kromidot ne sum go znaela.

На Mandarinka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.013
    Допаѓања:
    328.016
    @galapce не сум баш во тек,но ако постојано и постојано ви се враќа шлајм а Т не качува да знаеш дека е можно да е на алергиска база.

На Kaetana и galapce им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Neznam i dali e slajm veke,koga ima malku zelenkasta boja.

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.013
    Допаѓања:
    328.016
    Е ако е зелен тогаш сте закачиле некоја бактерија можеби.Брис направи 7-8 дена по престанок со антибиотик.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.