Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    8.510
    Фала на подршката. Ама не е добар. Едвај успевам да го инхалирам. Ништо не дава да му допрам. Фала богу спадна темп и колку толку поспа сношти. Со многу будења. Сега пак крена таа глупа температура не температура од 37.4.
    Очиња подзатворени црвени само кенка. Многу е жален,а мене така ми се стега душата. Ова било тешко

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.257
    Допаѓања:
    24.722
    Ќе помине, што не поминало. Допрва што се нема да фатат, ехе напред ни е зимата... Големиот пред 2 год имаше тт 3 недели со пауза, некој вирус беше и траеше па пауза 2 дена по 2 дена пак тт, помина без антибиотик тогаш ама маки измачивме. Па еднаш стомачнен вирус имаше 9 дена пролив на 2 год. Чувај си нерви, јаки се децава, мн појаки од нас.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lalinda

lalinda Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    438
    Допаѓања:
    166
    Што побрзо да му помине :l:

Јас да прашам малата има мала црвена брунка долу, дали може да е реакција на храна? Се тешам дека е од мочање, од памперс, од топло.

4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    34.790
    Претпоставувам, и да го следиме викендов ,Ама ништо друго не му е, освен сите симптоми за да пробие запче... весел си е онака (fingers)
    Искрено и јас се чудам што ќе излезе :worried:

5. annamommy98

annamommy98 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2023
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    38
    Мајки пред месец почнавме со вкусови од тогаш бебе почна многу тешко да кака, по 3-4 дена не кака исто така сме и на доење еве ја денес 4 ден, давам пробиотик линекс… многу сум загрижена :worried: инаку така си е весела, секое сабајле како да се напнува по малку си прди… да одам ја однесам на педијатар ?

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    45.987
    Па ако и е тврдо мешето мака и е можеш да ја однесеш да и дадат нешто, ако и е меко нема страшно.
    Давај и каша од сува слива би требало да и помогне и повеќе вода, а можеш и да прекинеш пробиотик некој ден, кај моето пробиотикот беше најголем непријател, јас го прекинав некаде кај 8м. Знам дека е корисен да се дава ама кај моето правеше повеќе проблеми и решив да прекинам, пие многу јогурт и кисело млеко за замена.

7. annamommy98

annamommy98 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2023
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    38
    Меко и е мешето ја проверувам нон стоп, кога давам слива кака да… а инаку алергична е на млечни производи

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.326
    Допаѓања:
    28.131
    Ставај маслиново масло во кашичките, ќе се среди

На 1209 и annamommy98 им се допаѓа ова.
  9. Tullip

Tullip Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    461
    Бебе има 9 месеци. Неколку дена после последниот преглед на ортопед, забележав мала нерамнина како издигнување над носот, но не на челото туку малку погоре под косичката. Личи како кратка линија на составот помеѓу лева и десна страна. Матичната докторка рече дека фонтанелата е во ред, не е за паника само да се следи. Следен преглед на ортопед би бил околу 15 месеци кога стабилно ќе оди. Познавајќи се себеси сигурно ќе ја однесам порано на ортопед, оти немам мир. Дали некоја членка имала сличен проблем да сподели искуство?

10. 8Moonlight13

8Moonlight13 Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2022
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    25
    Mamicki bebco ima veke 9 meseci i nekolku meseci nanazad veke cesto se budi vo tekot na nokjta i toa e so placenje, cica i prodolzuva i toa pak za 30-40 min ke se razbudi...Samo na doenje sme, preku den nema problem zosto si jade kasicki, no
    nokje se mislam da ne e gladen pa vaka samo se izmacuva i toj i jas so tie cesti budenja i placenje. Vo dvoumenje sum dali edna vecer pred uspivanje da dadam AD, da vidam dali mozebi ke spie poveke? Koe AD bi mi preporacale, zatoa sto e samo
    na doenje ne sme koristele
    do sega. Koga kazav na pedijatar za ova mi rece da go odviknam od nokjnite podoi, probav sekako no ne uspevam vristi, place ne prezaspiva ako ne cica.. ;(

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.257
    Допаѓања:
    24.722
    Исто почна и моето баш сега на 7+ месеци, скоро месец така е, некогаш спие и по 5 сати, не е секоја вечер толку лошо, да ти кажам од искуство, првото од 4 месеци така почна и не прекина до 2 год, го одбив на 14 месеци и пак стануваше, при тоа млеко друго никакво не прифати, не се гладни, едноставно такви се, неспијачи.

На 8Moonlight13 и AlchinovaR1979 им се допаѓа ова.
  12. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Веќе 3 месеци сме исто .. не спиe, си плаче . Некогаш цица и продолжува. Некогаш сака само да го држам во раце. Едно 300 пати се мислев да го одбијам , ама детево си напредува супер и нема зошто да давам АД .

На lackygirl и 8Moonlight13 им се допаѓа ова.
  13. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    1.648
    Мојата некогаш се буди за млеко, некогаш преспива цела вечер, гледам сега за сега не и навика секоја вечер.
    Јас давам аптамил.
    Кога ќе се разбуди, давам млеко и одма е кома, ако не дадам нема шанси да заспие.

14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.493
    Цела вечер во полусон станува и прави вака. CAD70DED-B132-4CD7-9765-B24274817DF7.jpeg
    Кога е буден не прави. На што му претходи оваа вежба, знае некој? :D Многу е смешен од што не е скроз буден, губи рамнотежа и паѓа на страна, ќе подреме па пак ќе стане. Цела ноќ дежуравме. :drunk:

На 1209, јolene, Mumoftwo30 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Јас гледав едно видео дека ако детето прави вака, мајката е трудна :D бабини деветини.

На 1209 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  16. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    440
    Хахахаха леле пресмешно :rofl:

На Mumoftwo30 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  17. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.411
    Допаѓања:
    19.809

Среќен роденден на баткото да е жив и здрав :party::l:
    И од золва ми девојчето некој период после роденденот ова правеше и помина за некој ден ама после ова почна да оди, дали е поврзано или случајно бидна појма немам :lol:
    Исто како @Lavender13 и јас имав видено на инста за муабетот со бременост, ја заебавав ноќр кога стануваше, бебе мој ке цица таа ке ми прати слика од внуката вака :rofl:

На Lavender13 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  18. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    3.215
    Истово го прави и мојата. Дење ноќе небитно. И исто ко што кажа @Lavender13 ми кажаа трудна ќе сум останела. Аха, важи.

На Lavender13 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  19. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.326
    Допаѓања:
    28.131
    Мами како се дава Осанит?

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.493
    Хахах пресмешно е баш, многу слатко за гледање, еве го почна и дење да прави. И јас прочитав дека демек ‘it’s looking for a sibling’ :D ама ќе почека уште малку. :wasntme: Фала @Carolin. живи и здрави. :inlove:

На 1209, Carolin., Giiirl23 и 2 други им се допаѓа ова.