1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    357
    Да 9месеци има вечерс јаде ама навечер пак бара два пата дтанува со пиштење го земамо у раце да се смири ама не ми личи на гладен зошто повеќе од 60 не го пие ама и забчето му излага дан е и тоа незнам стварно

2. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.168
    Допаѓања:
    9.872
    Млеко добива пред спиење, се четкаат заби и сабајле кога ќе стане, добива пак млеко и после саат ипол доручек, па се спие.
    Ако е запчето, тоа е. Нема што да му нудиш кога не му е за пиење Земај во раце, гушкај, нишни, пробај да го утешиш. Мојата не заспива со нишкање, ама кога ја боли нешто или има мака, ја земам и ја гушкам. Стави во кревет до тебе, гали, држи газе, се што ќе го смири.
    Ќе помине и ова, се ќе помине. Од неспиење и премор, повраќав некна цел ден. Ќе издржиме, тоа е. Менувај се со сопругот, секогаш кога ќе можеш.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Се' може да е.
    Мојата така правеше кога вадеше заби и потоа се смируваше. Се погоди во тој период и регресија, и скок, и заби.
    Ќе помине.

4. marija-94.i

marija-94.i Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здраво мајки. Дали можеби знаете каде би можела да ги најдам капките Вигантол? Ми рекоа дека се уште ги има во МК, но неможам да ги најдам. Секоја помош е од корист. ❤️

5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.257
    Допаѓања:
    24.723
    И кај нас е така, се е собрано :drunk:
    Писка в сон наеднаш, писка колку можи. Цица цела ноќ, плачи многу и го буди и големиот, неможам да го оставам да плачи од големото, се разбудува и тој и се тревожи.
    Лудница сме. Образи црвени, нерва, заби нема.

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.411
    Допаѓања:
    19.811

Кај нас конечно пукна левата единица горе, се надевам дека ноќва ке поспиеме како што треба. Зошо еве го две денски по саат арно ги одспа без будење, сеа трет пат го заспав ама ги спие без цицање без мене јас доле сум он во спална.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.257
    Допаѓања:
    24.723
    Нема рает дур не излезат, бар јади пу пу уште да не јадеше и ќе си пукнев од нерва.
    Денес 2 дремки по пола саат, сега 3та ја тера пола саат помина па ќе видам колку ќе издржи :D
    Па и дома денес сме цел ден :doh:

8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.411
    Допаѓања:
    19.811

Ау едно поминало друго дошло кај мене и во пар ги вади двете наеднаш, и другата му е обелена го чекам кај и да е и таа да ја извади.
    Јас прееска кога стана на татко ми му се јавив дојди викам земај не кај вас малку да смениме оти спобудалев и јас и он па бевме кај нив и сеа дома дојдовме го легнав да преспие. Вакво времево никакво многу го мразам (facepalm)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kozuf

kozuf Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    936
    Мене ми кажаа дека ги нема во МК, ги нарачав од странство.

На marija-94.i му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    357
    Да и запчето чукна денеска па ке видиме што е ке се издржи

11. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Јас во Врање ги купувам.Било каде во Србија има,и до Прешево ако одиш ќе најдеш,јас купив 5 лани и сеуште имам.

На marija-94.i му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    8.510
    Имаш среќа со такво дете. Кратење ноќни подои кај нас е невозможно. Два пати станува ноќе за цице. Се имам пробано за да не му дадам, ништо не пали. На крај пак цице и за џабе маката. Вака се буди цица и заспива. Многу е 10 мин да е буден тогаш. Ете 11 месеци ќе правиме. А има три оброка и покрај нив денски пак си цица. Едноставно си сака. Како ли ќе го одбијам не знам. Цицкар :rofl:

На јolene му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.493
    Не е исто кога се на шише и на доење. Бебенцето на Џолин не цица. И син ми има три оброци, плус ужинки и пак цица и преку ден и навечер. Навечер место да намалува, он зголеми. Откако ќе заспие во 9, цицаше само околу 4-5ч. Сега станува во 2, 4, 6.. :drunk: Он е во регресија и шета низ кревет цело време како во полусон. Подои сега не сум ни помислила да му кратам, не е моментот за тоа.

На јolene, 1209 и Ceneva им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    8.510
    Јас мислам дека тоа си е и до детето. Знам многу што се доени па не цицаат преку ноќта од кога им е воведена цврста храна. Како и да е нека ни се живи здрави до кога ќе тераме така ќе видиме ;)

На јolene, princess5 и 1209 им се допаѓа ова.
  15. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.648
    Дали некогаш ви се затресуваат како да им е ладно?
    Сега почна да прави така, не знам што и значи.

16. sencuk

sencuk Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2021
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    408
    i mojata taka se trese...inace imame 9ipol meseci sega pocna koga e radosna mnogu taka pravi...nezz dali e za panika

17. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.648
    Не,не е за паника. Само што им значи, се мислев едно време да не мочка кога така прави..
    Инаку за радост, неможат да покажат емоции кога ќе им дојдат премногу во моментот и се губат од среќа :inlove:

На sencuk и lackygirl им се допаѓа ова.
  18. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    46.475
    Мајки, со која температура на вода ги бањате бебињава?
    Нема ден кај што мајка ми не ми коментира, де била жешка, де ќе сум го смрзнела. Најинтересно е што секој пат иста температура е. (facepalm)
    Ама од што ми се качува на глава, викам да видам јас да не утнувам нешто.

19. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.411
    Допаѓања:
    19.811
    Не знам да ти кажам темература ама гледам да трпи рака да не ме гори или да е ладна. Ракава ми е термометар:rofl:

На Luminary му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.493
    Дефинитивно е до детето, ама сугурно дека прави разлика и тоа дали е на шише или на доење. Плус некои деца јадат повеќе, други помалку. Прво мислев дека брзо после цврст оброк цица од жед зошто не пиеше вода, ама испадна дека нема врска. Ќе руча, ќе изеде и ужина, ќе се напие и вода и пак бара да цица. Љубовта спрема ци*е различна од таа спрема шише и затоа мислам дека е полесно да се тргне ноќно млеко кај деца што не се на доење.

На Ceneva, Giiirl23, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.