Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.493
    Браво за муабетов Оли, сите сме свесни дека е вака, ама некогаш треба и потсетување. :D Кај нас ја сум лабава со него и ич не сум нервозна иако на моменти ме вади од такт. :D Татко му као нешто строгост сака да покаже, а стално му викам дека моментално е џабе и дека уште не е свесен дека одредено однесување има последици и реакции. Нормално дека и јас викам не, немој така, ама се трудам да е поретко и да не е за апсолутно сѐ. На деца од негова возраст веќе им се познава кога е манипулација, а кога е едноставно фаза што треба да се издржи. Кај нас нема плачки, ама темперамент 100ка, една секунда не се застанува. Мисли дека знае и може сѐ и нека, јас го оставам да проба и сам да види до каде може. Тест на живци се баш одредени моменти, ама со оглед на тоа што претпоставувам не чека во иднина, ова си го сфаќам како смешка. :D

На Sofi.ja, CareTee, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    8.510
    Ма језиво ми е тоа така кога прави. И стално се прашувам што ли му се врти во глаата за така да се тегни на назад. Си мисли ли дека ќе избега, немам појма.
    Сношти во полусон имаше такво дерење ко да му ја дерат кожата. И така на назад се тегнеше, ми се чини некогаш дека ке ми падне од раце така кога прави.
    Дали и вас ви се будат така со вриштење. Нормално ли е тоа? Имам читано дека ако е брзо по заспивање е терор и дека не се сеќаваат на тоа. А ако е покасно во ноќта дека е хорор и тогаш се сеќаваат.
    Фала богу не се дешава често тоа така во сон. Свеста ми ја зема. И после дежурам.
    @Bella_Stella јас сум избувнувач по природа, и искрено се чудам колку трпение имам со него и покрај тие негови испади. Веројатно човек се учи на многу работи и покрај децата. Кај нас јас сум строгата, татко му е мек и му дозволува се. Причина претпоставувам што малку го гледа. Од 6 саатот кога ќе си дојди од работа до кај 9 кога заспива Давид поминуваат заедно.
    И дојдов овде да си се жалам од моите мисли што знам дека не се во ред. И да барам совет од мамасити со бесни деца :) И само си велам чувај си го умот оти ова допрва ќе збеснува повеќе. Ама баш е бесен, нека е жив и здрав.

Последна измена: 20 април 2024
    На Sofi.ja, CareTee, Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.257
    Допаѓања:
    24.726
    Тантруми сите ќе имаат, нема дете што немало, едноставно мора да поминат, не знаат поинаку да искажат емоции и пискаат, легнуваат на земја, се дрецкаат.... Допрва ќе има жалење во темите за Дете, со првото дете обесена бев на форумов барајќи одговори за сите промени, секој ден се жалевме :wasntme: сега со второ е многу полесно, веќе видено. Некои се малку помирни, некои понемирни ама фазите се исти што треба да ги поминат додека растат. Уживајте мајки еднаш се мали :l:

На Zumbulche, CareTee, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    8.510
    И ај друго за убаво да прашам да не биде се жалопојки....
    Мамасити со синови, давајте идеа за облека за роденденот. Не си го замислувам синко во костим, хаха, како што е сега тренд гледам.

5. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.412
    Допаѓања:
    19.814

Леле костим неее никакоо :rofl:
    Имаш баш штосни оние целосни панталони што се ама со кратки ногавици и некоја кошулка. Или паак фармерки со кошулка и еспадрили на ноџиња - јас имам окер фармерки сега сум во потрага по тиркизна кошула и патичиња такви за велигдеен :wasntme:
    Потколенки, поло маичка и стркти.

На lackygirl и Ceneva им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    8.510
    Фатив да гледам ми излегуваат мали бебиња во костим. Пресмешно ми е.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Ceneva Рано е за терори, кошмари.
    За роденден моето носеше фармерки, трегери, кошулче и патичиња.

На Ceneva и Carolin. им се допаѓа ова.
  8. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Јас мојов ни во фармерки не сум го облекла уште 8++ е. Само тренерки купувам цело време е комотен.

9. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Ние минатата недела бевме на прв роденден кај другарче на син ми. Луѓе не знаете колку беше опуштено, прославата беше дома, 10 души бевме, за јадење хот дог, чипс, смоки, овошје и по некое колаче. :D Славеникот беше по шпихозни. Јас синко го облеков во фармерки, незгодно ми падна.

На 1209, Sun&Moon, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    3.215
    И ние ваков роденден си имавме :D Е добро ја облеков у фустанче од мерак, ама дома си бевме. Куќава у воздух ја кренаа 5 дечиња ама па убаво е тоа :D

На CareTee, Ceneva и Lavender13 им се допаѓа ова.
  11. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.412
    Допаѓања:
    19.814
    Ние имаме и фармерки, кошули лептир машни дури 3 :rofl: искрено бадијала купени, по еднаш облечени, ова подоле на сликата му го купив јас, се друго поклон му е. Да биле тренерки или шпкозни би биле максимално износени

IMG_20240420_154111_324.jpg

На 1209, lackygirl и atz1995 им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Вие ептен опремени :D
    Јас само за фотографирање го облеков со фармерки првпат за прв роденден и само еден пар годишно купувам и секогаш модел рилекс фит, не ми се допаѓаат модели како слим фит ко во цевки облечен.
    Инаку тренерки и пижами се најискористена работа, особено се искористени кога веќе одат и се повеќе насекаде во движење, трчање, комотно да биде и за прошетки и за играње.

На 1209 и lackygirl им се допаѓа ова.
  13. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.412
    Допаѓања:
    19.814

Најчесто такви поклони добиваме од пријатели што немаат деца, да навистина слатко изгледаат на закачалка и да ги купиш ама затоа во пракса тоа не функционира ама и јас тоа го сватив одкако имам дете.
    Шпикозни со стапалце имаме буквално има искинати на стапалото од што се тегли сегде, сеа не му купувам освен за спиење такви иначе тоа ми било најубаво облечен знам топло му е и не му се бере никаде. Сеа боди маички и панталони па да биде пак спастрен а не гол :lol:

На atz1995 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.493
    Ние си бевме лабавки како и обично. Во истиот ден и крштевка имаше. Ние си го облековме во крем панталончиња со лабаво кошулче од Окаиди, а после кумовите во карго, раскопчана кошулка со маиче одоздола и старки. Какви костуми, какви чуда. :D

На 1209, lackygirl, atz1995 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    440
    И после за време на прославата останува во облеката од кумовите, така? :)

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    8.510
    Да не ве тагирам сите, инаку имав некоја идеа патичиња, панталони кошулче и трегер. Сакам да биде убаво ама не претерано. Инаку ќе правиме и крштевка и роденден, и ќе имаме 60 гости. Фамилиите и другарите. Овде во србија прават огромни прослави што мене ми е многу грозно, како свадба без невеста. И прифатив нешто помало, од причина што не се провеселивме за свадбата која беше интимна баш. А мм изрази желба да си ги покани најблиските и друштвото.
    Па секоја идеа ќе ми биде добродојдена ;)

На Carolin., lackygirl и Giiirl23 им се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.493
    Да.

На Giiirl23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.493
    Најубаво е да спие бос. Јас се зезнав со шпикозни со стапалца од Примарк, преубави се ама јас имам склет дете и се мислам да ги исечам. :D За помали бебиња и во зима може, ама сега веќе ич не е за такви шпикозни.

На Carolin. и 0ли им се допаѓа ова.
  19. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Затоа мене една другарка ми поклони 4-5 комплети тренерки со етикета што му омалеле на нејзиното, а не ни стигнала да му ги облечи. Пресреќна бев.
    Инаку како сте со косите? Ова моето многу коса има веќе шишките во очи му влегуваат :emo:

20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    1.890
    Кај мене само во такви шпикозни спие и ни се практични за спиење,едвај чека да ја облечам кога ќе дојде време за спиење во шпикозни.
    :D:D:D