Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    357
    Мајки ми треба помош бебе 9 м има од кога е роден спие во креветче сам не цица ад пиеше сега веќе и јаде спие дома у креветче негово с кога идемо негде има едно помало што е за ноесење никако несака у кревет со нас ни у рука да заспие е сега за 3 месеци здравје после година на одмор ке идеме како да се учи полека да спие на кревет зошто ова креветче што е за носење нема да го држи а ако почне и сам да стануе ќе го искрши смо пробале никако не заспива подруго освен у креветче

2. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Мајка кај нас количка е лек за се. Викендот баш бевме во др држава не сакаше да заспие сам во транспортното креветче и мораше да го возам низ соба заспа па го преместив. Инаку дома сам си заспива во креветчето ама не му е истото....

3. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    357
    I mojot spie vo krevetce negovo ama nikako nesaka so nas na krevet toa nie problem a krevetceto sto nie za nosenje na put uste malu i nema da go drzi

4. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    357
    Za doma ne e problem posle ke spie ima i golemo krevetce ama za idenje na odmor ili negde drugde problem ke bide ako ne se nauci

5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Па земете си транспортно за патувања.
    Какво имате за патувања што нема да го држи?

На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Јас го земав тоа од кипер што го имаше на акција за 1500денари. Супер цврсто е

7. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    6.540
    Ги нема Мк,во Бугарија .

8. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    19.819

Ама па поголем дел од хотели и апартмани имаат бебешки креветчиња. Сегдр кај што сме биле имало бебешко креветче. Јас обично преку букинг резервирам ама и на рецепција кога ке те видат со бебе прашуваат обавезно за креветче ако немам ставено дека сакам да има

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  9. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Да во Бг бевме во хотел имаше, сега во Гр бевме во апартман не кажавме си носевме. Инаку на нас ни е купено за кај баба му таму да преспива и ако треба да го носиме некаде. Сакав да кажам многу евтино го земав а ептен е погодено.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Giiirl23

Giiirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2021
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    440
    Дали ви се случило и вашите бебиња да ја мрдаат/нишаат главата напред назад? 10 месеци е. Некогаш од нервоза прави, а некогаш од што и е интересно. Ние ќе и велиме не така, таа се смее и прави намерно. Ама некако неубаво ми изгледа.

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.049
    Допаѓања:
    45.998
    Бела пред 2 дена истово де деси, цел ден му беше таква каката и сигурно 5-6 пати, и јас се преиспитував што јадеше ама ништо ново. Матичната ми рече дека му измрзнало стомачето или некој стомачен вирус, ама не качи тт и му мина за еден ден па претпоставувам може пролада беше, баш ден пред тој се шлапаше во вода многу.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.766
    Допаѓања:
    21.499
    Можно е и јас помислив да не е од измрзнато. Ама исто ми се поклопи со тоа дека од млечни производи знае да се исфрли околу усте па си викам да не сега и на столицата влијаело..

13. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    6.015
    Кај нас се случуваше на периоди исто, на почетокот и јас се сомневав дека е од млечни ама бидејќи не се случуваше секогаш кога јадат млечни се посомневав дека кога вадат заби им се менува столицата.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.766
    Допаѓања:
    21.499
    Секогаш се повеќе опции во прашање. Многу работи имаат слични/исти симптоми и не знам како да бидеме паметни и да правиме дистинкција. Кај него не се заби моментално, барем не ми изгледа така. Многу споро ги вади забите, има само два и ниеден друг на повидок. Не знам дали да престанам со давање на млечни производи заради брунчињата што повремено му се прават околу усте кога ги јаде. Столицата беше таква само тој ден, сега веќе си е нормална. Урдата што ја јадеше беше домашна, правена од пријателка на мајка ми. Се изедов зошто му дадов, а за него е правена без сол и сѐ тоа. Ама си викам да не му го поремети стомачето, не знам… Без млечните баш се стеснува изборот на храна, ама ако морам ќе ги прекинам. Не знам само дали брунчињата се доволна индикација или да продолжам да му давам умерено?

15. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.310
    Допаѓања:
    11.725
    Ако веќе се сомневаш на млечните, јас би паузирала некои 7-10 дена. Каде што можеш да го замениш млекото, давај овесно, кокосово ако ти сака.
    После пак би дала нешто млечно, во мала количина, чисто да видам дали ќе реагира пак.

А инаку и јас знам дека запчињата даваат зачестена и потечна столица.

16. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    6.015
    Не знам што да ти кажам, и јас се мачев со мисли за млечните, на 7м едниот појави атопичен дерматит од козле ни дадоа препорака да не давам млечни воопшто до година и едниот беше на хипоалергена формула иако тестот за алергија не покажа алергија на млечни. Кога воведовме немаа реакција освен ете промени во столицата, па паузирав па пак давав, никогаш не ми се потврди дека е алергиска реакција. Сега си јадат без проблем. Паузирај некој период па пробај пак и следи дали ќе јави. Немаме ние во државава алерголог кадарен за вакви проблеми. Јас ги носев на второ мислење кај Стефанка Грујовска, она па ми рече дека не морам да чекам до година за млечни, само јајце да не воведувам. На крај мозокот каша ми беше.

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.049
    Допаѓања:
    45.998
    Бела мојов е постојано со брунчиња околу устата, јас не мислам дека е од алергија,моето има како егзема е, некогаш се вцрвува, некогаш се апла брунчиња, мене ми рекоа на доктор дека е од лигавење и што става раце и се друго во уста. Јас не сум се посомневала на алергија до сеа оти само таму има.

18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.766
    Допаѓања:
    21.499
    За млеко како млеко ич гајле немам и онака немам воведено обично млеко. Ама многу сака грчки јогурт, моцарела, кашкавалче. Плус има ептен убави комбинации со нив и за каши и за палачинки, ќофтенца, мафини.. Пробувам сега ќе паузирам неколку дена па да видам баш. Треба и путер да не давам, а денес во ручекот му ставив и отпосле ми текна. :whew:
    Он со столицата прв пат има проблем, а брунчиња одамна му се прават, затоа и не сум сигурна до што е. Ќе направам пауза па ќе видиме.
    Мене не ми личи на егзема , баш си се брунчиња и не ги има стално, а стално и он става раце и сѐ останато во уста, ама не се лигави. Се мислам од млечните е ама нема начин да потврдам.

19. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    6.540
    И мојата почна од грло да се дере.Мислам се смени преку ноќ,од толку мирно бебе...ама ајде се тешам дека е во скок.:whew:

Мајки каков е овој 6ти скок!?!
    Буквално се буди навечер на секои 40мин.
    Се фрла дома што ќе и дојди при рака :worried:
    До крајот на април трае тој скок ,дај Боже да се врати се во нормала.

На Carolin., Mother of 2boys и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.027
    Допаѓања:
    8.512
    Eee ти бар можеш да кажеш во скок е... Мојот не е, а понашање да гледаш да избегаш некаде (facepalm):lol:
    Последните три пати не сака ни да се бања. А уживаше, што се деси не знам. Ако продолжи така не знам што ќе правам. Не можам да го избањам човечки од што се тегни и вреска.