Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    8.514
    Дубак, џампер не се препорачува. Јас имам дубак на поклон што го добив ете го така седи, многу малку го имам ставано синко, ако сум сама да појдам до вц, само тогаш. Ама откако купив онаков мрежрст кош дубакот така си седи. Мене ако ме прашаш кош/оградица како ли ги викат е паметна инвестиција. Дете ти е на подлога и од таму ќе се развива најправилно

На јolene, Giiirl23, Dimssi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Dimssi

Dimssi Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2024
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    27
    Какви се тие, имате слика линк од каде може да се земе?

3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    8.514
    Јас живеам во србија и од тука купив. Еве како изгледа
    https://www.4kids.rs/sr/proizvod/bbo-ogradica-time-2-play-multicolor
    Има и друг тип само како ограда на земјата се монтира ама се доста поскапи и се одлучив за ова. Кога треба да завршам нешто, а сум сама знам детето таму ми е безбедно. Не зазема многу простор метар на метар е.

На Dimssi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.257
    Допаѓања:
    24.736
    За косата 5 год е и плачи рика мислиш го колиш, секое капење прашува, И косата ќе ја мијаме? :D и дур одиме, ама зошто косата, нејќам :rofl: отрпнав веќе хахаха
    Малово уште ужива во капење рано му е изгледа :rofl: 8+ месеци

На Mumoftwo30, LiquidLuna, 0ли и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Исто :D
    Вришти и се тресе истрауматизиран ако му оди на лице вода и веднаш при рака имам крпа за да земе панично да се брише бидејќи една капка имал на образ |(
    Секое капење и мојов прашуваше дали коса ќе миеме, ама сега му имам одредено денови кога миеме коса и секој ден повторува дека денес нема коса, утре нема коса, а кога ќе дојде денот за коса, цел ден спомнува дека коса ќе миеме и дека нема вода да му одела на лице.
    И малава си сака и нема гајле од вода. Додуша, секогаш и големиов е тука кога ја тушираме и бањаме, па интересно им е и на двајцата. Најчесто во корито кое стои на сталак со малку вода ја седнувам и така ја туширам, мијам во него. Таа си шлапа, прска, писка, големиот ја прска со вода, како забава им е заедничка и едвај чекаат. На крај сите сме жива вода, ама тие битно се среќни.

На 1209, CareTee, јolene и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Nini30

Nini30 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Zdravo majki ve molam za sovet. Samo shto se vrativme od pedijatar, no celata sum vo panika. Malata mi e 7 meseci i e 5.500 grama, se rodi 3.040 grama. Aktivna i zdravo bebe e, no kilazhava e premalku. Ne saka da jade, kashite edvaj, na kombinirano sme ama i na AD ne e nekoj golem fan, poveke e na cice. Doktorot ni preporaca nekoj sirup za apetit DopplerHerz ama sega citam deka e za nad godina. Dali vie ste im davale nekoj sirup za apetiti i shto ste prezemale? :(;(

7. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.532
    Допаѓања:
    6.540
    Ќе помине,сигурно е период.
    А да пробаш малку да го оставаш со татко со баба ,можеби тебе ти се лигави,

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    8.514
    Пробано. Плаче. Не е до тоа

9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    21.501
    На нас оваа игрална ни е остава за играчки. :D А толку се надевав дека дур јас работам на биро, он ќе седи таму и ќе си игра. (facepalm) И душече му направивме за да му е меко внатре, толку се уфилмав што мислев дека некогаш и ќе дремнува таму. Ха ха, важи. :rofl: Мнооогу кратко може да поседи и после имаш драматургии за да го извадам. :drunk:

На 1209, Sofi.ja и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.257
    Допаѓања:
    24.736
    Става крпа или маичката што ја слекува на очи и вришти :rofl: со брзина на светлината мијам, па одма бриши очи и ок е се после, ама пак ме прашува е зошто косава ја мијавме хахах, малово во корито в дневна го капиме па и тој го капи, ќефој е. Неколку пати после него во истата вода влегува и тој и лежи :rofl: па ајде и тој си добива капење, носам пак вода за плакнење пошто оваа е валкана :D ама нека, ги оставам еднаш се мали. Ние со брат ми до 10 год заедно се капевме в када :D

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    7.785
    Дали сте пробале различни типови Ад? Реално барем според мене премалку кг се тоа.
    Од каши дали преферира овошје, зеленчук? Дали има нешто што јаде повеќе? На пример ако сака јаболко, на сите каши основата нека е јаболко.
    Останати млечни производи да почнеш да воведуваш?

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    8.514
    Моето седи дур не ме гледа, а ме види толку. И затоа се кријам :lol:
    Кога сум сама ми иде како мелем на рана. Не очекувам да си игра многу време внатре, ама да можам да идам до вц, да му направам јадење и некој други домашни обврски и те како ми значи.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мене во вц ми е позгодно, јака ти душа што м'кнеш вода во дневна. Јас во купатило на (да ми е жив и здрав) сталакот ја мијам прво седната додека шлапаат и играат, па ја исправува мм во раце за нозе, газе и дунде да ѝ измијам и потоа тука веднаш над када ја држам за со тушот со чиста вода да ја исплакнеме. Практично ми е да не носиме вода и помалку церемонии има од носење навака-натака.
    Ама претпоставувам ти коритцето на маса го ставаш и затоа мораш во дневна?

14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.257
    Допаѓања:
    24.736
    Немаме купатило горе на спрат, долу се 2те купатила :smirk: маки измачив и со првото и сега ама нема место горе да направиме купатило

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    21.501
    За кога не ме гледа не дискутираме, и моето седи така. Ама за да не ме гледа треба да се заклучам во спална. :D Цел простор ни е отворен и од игралната гледа директно во кујна. Порано успеваше да поседи таму дур готвам, иако кратко. Ама откако “оди” стално е со мене. Се движи по кујната, ми се држи за нозе, па ќе му текне да квичи за да го кренам да види што правам итн. :D

На Carolin. и Ceneva им се допаѓа ова.
  16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.418
    Допаѓања:
    19.836

Јас имам купатило горе и пак некогаш знам во спална да му го ставам коритото (сеа без сталак зошо се крева на нозе луѓе во корито) и он се шлапа јас пијам кафе. Сеа за сеа ужива. Вадам теписон и цела спална е вода ама нека он ужива само. Посебно сега кога врнеше јас мислам се шлапаше по 1 саат во корито :rofl:
    Иначе го бањаме у купатило со мм ама пак во корито пошо имаме туш кабина и он сака да седне и да шлапка.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.327
    Допаѓања:
    28.137
    7м и 2 недели.

Фаза: урлам за мама и нејќам ништо друго и никој друг почна :x

Идам во вц, он по мене со лазење и кинески со тон за карање. Ако затворам врата од вц, почнува сирена, ако оставам отворено влага :?:

Големиот љубоморен ме праша дали може само него мајка сум му била зошто малово све по мене идело.

Журка:party:

Идам сеа на депилација, се радувам прв пат и на депилација. Мир 1 саат.

Последна измена: 27 април 2024
    На Mother of 2boys, kozuf, CareTee и 6 други им се допаѓа ова.
  18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Ти љубоморам :D

На KuklickaSk, 1209 и јolene им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    21.501
    Мене одамна депилација и нокти еднаш месечно ми се возбудлив настан. Се радувам како да одам на Бали. :drunk::D

На H.VAGA, Mother of 2boys, kozuf и 8 други им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Треба и јас да закажам нешто изгледа :|
    Првпат сама, скроз сама излегов пред некој ден, поголемиот сакал да седи дома да чисти со мм и да игра со малата. Луѓе, не знаев што да правам, како изгубена бев сама, не знаев каде да одам. Не дека не си поминав океј, ама па цело време ми недостасуваше неговото друштво, навикната да се шетаме заедно попладне и да си збориме.
    Одамна не сум била на третман за лице, можеби тоа треба да си фатам пак ред :smirk:

На Mother of 2boys, kozuf, princess5 и 9 други им се допаѓа ова.