Ох. За ад немам совет. Купив два пати и ги фрлив. Немам појма ни какви има. Мојот е цицкар невиден. Како ќе се одбиеме не знам. А што би можело да има во ад да ствара алергија, баш чудно. Да не е лактозата. Да пробаш некое без лактоза.
Мојата е алергична на кравјо и пие козјо млеко. Сите каши што се со обезмастено млеко и кравјо ако се допре до било кој дел од кожата она е црвена како флеки и се прават. Во козјото има лактоза и и капе на страна на кожа ама не е вцрвенета
Веќе еден месец ползи на 4, сè нормално како што треба. Денес почна да ползи на едното колено и стапалото. На што може да се должи тоа, сте имале вакво искуство?
И мојов така лази. Со едната нога свиткана на колено а другата исправена на цело стапало и цел се крева, нз дали се разбираме. Кренат е мојов не ползи. Иначе секое си наоѓа свој начин како му е полесно, на интернет што се нема да видиш, секако лазаат
Ако ти е за утеха еден ден е превртува целата се тркала, втор ден неможе па се труди да седне, трет ден се турка со раце и нозе како војник ползи ама со глава во земја цел ламинат го лиже мисли дека од тука до наредни 2 метра ќе е различен ламинатот, а не е и во меѓувреме заборава како да се сврти од стомак на грб и така се во круг цело време. Ама затоа покажи и за јадење од подалеку се памти ако треба и ќе прооди
Само ќе си прекини од сега натаму за се ќе се лути, еве го само се лути, одма се фрла наназад, се ака кај нас велиме не спремаат за тантрумите
Бебе 11+м деновиве е хаос навечер само приплачуе ако не не гледа нас цел ноќ спие ама со мрдање и млеко бара и тоа често јаде преку ден супер не е ненајаден тоа навечер дали муе навика или незнам исто деновиве сака да го водиш тој да иде се мкне за доле да го спуштимо и прави чекори тој кј што сака да не носи а да лази несака уопште
И мене не ми е јасно што може да има. Ако знае некој кое е без лактоза за да земам да пробам, нека пише. Што даваш да јаде од млечни производи? Не знам дали моето е на кравјо, на лактоза или којзнае што, па само јогурт што имам дадено два пати, иста реакција имаше, црвена околу уста, а со второто давање имаше голем осип на грбот ама беше после неколку дена, не сум сигурна дека е од јогуртот. Не знам што можам да дадам млечно друго
Смени дај козјо к млеко. Имаш на кораб трница и во кам има. Пробај стави една лажица и види. Јас козјо к млеко давам и адаптирано козјо млеко пие. Ако пак ти направи осип тогаш е на лактозата нетолерантна иако мислам дека ви е кравјото проблем зошто ти викам каша од хип со обезмастено млеко и дадов како атлас беше прошарана цела.
А козјо може да се даде пред годинка? Ќе побарам ако успеам да најдам, не сум во мк, а тука тие што ги зимаме не пишува какво е. Тоа што го дадов на малото беше грчки јогурт.
Здраво Од кога дадовте бисквити? Дома имам кашичка со бисквити па се мислам дали да ја дадам,инаку сме 10+. Пишува траги од јајце а белка немам сеуште воведено.
Белка можеш да дадеш на моево на 6 месеци му ја воведов Бисквити му даде баба му додека бев на работа, како ужинка, бидејќи мора да јади, не пие друго млеко, само цица. Значи на 9 и пол месеци, од тогаш му даваме така некогаш измеѓу оброк, сам си ја јаде. Каква имам таква давам посни, мрсни.
Jas do 8misec istiot problem...dadov ad pred spienje i spijam i ona i jas do 4sabajle vo 4 so cicanje vo krevet do mene prezaspiva i si yerame do 8
Пишав после тоа. Дадов и јас, ама имаше реакција и веќе ми беше страв да повторам. Кое АД го даде ти? Претпоставувам сте немале проблем со млечни производи?
И мене ова ме интересира . Првите 2-3 мес беше комбинирано ама од тогаш навака е само на цицање . Веќе сме 8мес и купив на Хипп како што пиеше и на почетокот нејќе и нејќе , плаче урла .