Моето качи одеднаш 38,39 од нигде никаде, со едно чепче помина и после 3 дена излезе запчето. Така да, може и тоа да е.
Мајки во странство.. Ако сте купувале бебешки алишта од timberland дали имате совет за големината? Дали одговараат на месеците? Сакам да порачам online, но кај нас нема детски алишта да споредам..
Не сум и ставала чепчиња досега првпат вака качува тт. Не можам да видам за запчето уста не отвора само за јадење ама се крие. Далеронот да не знае некој колку време по првото отворање може да се користи?
Значи секое пресоблекување ни е драма, хаос со плачки , дали е некоја фаза или да си се помирам со борбава ?
Исто мислев, ама не пак се израдував нека и растат лесно на чупата Лудница, мислиш го колиш кога пелена му менуваш Мајка стегната за гаќички пари не ми се даваат, топ се овие од Стокомак
А мажот ми мој, поефтино излегувал пакет бејбилов па сеа имам ПАКЕТ со лепенко. Он ке му ги менува му кажав.
Хахаха се научив и станат да го преслекувам Денес прв пат го искарав, оди дирек во штек да фаќа, се исправи на ѕид и фаќа, има штитник ама пак, струја е, го тргнав, пишти зајдува и пак оди, 3 пати така, секој пат се посилно плачење и побрзо враќање кај што не треба го однесов в дневна, го седнав и дирек со лазење в детска пак кај штекот му повишив тон и му реков не таму и ништо бре, рика рика и пак оди првото ко ќе му речев не и крај беше, запираше
Хахахха, јас го карам со прст и он ми враќаа и брбља и со прстето ме кара Научи да покаже колку годинки ке полни. И сега тоа ни е главна занимација на сите, го прашуваме и тој покажува и ке кажам бравоо и сам си плеска со рачиња
Секој ден ново нешто, пораснаа готово. Последно кај нас, му пеам The wheels on the bus и почнува со рачињата да врти како што прават на песната скроз ме изненади, не гледа ич тв, никако нејќи, помал српските ги гледаше ама сега со ништо не се лажи ама оваа ја сака и ја има гледано, значи нз зошто јас уште мало го мислам
Во мојот град во ДМ нешто чудно се случува со 5ка babylove гаќичките што дури мислам дека е намерно и со умисла.. поточно одиш рафтовите се полни со секаков друг вид babylove освен 5ка pants. Секогаш барам вработена и морам да и кажам да побара во магацин. Таму наоѓа 3-4 пакувања, но не од тие по 40 памперси туку само од тие по 20 што има. Така испаѓа некои си 50 денари поскапо, но немам избор. Веќе 3-4 месеци е исто...
Majki dobar den na site , dali imate na um da mi predlozite nekoe mesto, restorance so senka ladovina kade sto bi mozele da izlezeme so bebus denes. Utrovo go promasive za setanje pa pladnevo ne mi se sedi doma vo gorestinive. Samo da e skopje negde ili okolina na skopje
Во право беше DaisyDream вирус е некој ама тотално неупатена ме фати, може и да е ковид ама не ги тестираат веќе. Ништо од нормални симптоми, само висока тт и темно зелено како дури и накај црно, тврдо како песок да јадела. Едвај се искака по 2 дена со слива каша и падна тт. 3 дена 38-39 со ибпруфен само се спушти двапати. Кога е здрава се поти како ненормална а овие денови на толку жешко сува барут. Трет ден ни е денес се надевам веќе избегавме од 39 тт Фала ти што ме упати
Zdravo majki ,kolku pati moze da zemam paracetamol za temp vo tek na denot od vcera imam .ednas dva..tri? Na doenje sme 7+ meseci
Maxinalna dnevna doza e nekade od 3000-4000mg. Podelena sekako ne odednas. Odednas mozes 1-2 tableti (500-1000mg). I razlika pomegju dozi minimum 4 casa. Ako izdrzuvas barem 6 casa, jas cekam tolku pred sledno da se napijam. Ova e za nad 50kg tezina. Ako e pod 37.8 tt ne pij. Ili ako ti e epten loso napij se eden, ama ne se klukaj mnogu.