Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    So prvoto imav takv griza na sovest i retko kupecka davav,pa gratis i mnogu alergii na hrana imase i morav se domasno.Sto pravev sto mozese da se spremi za 2 dena pravev(proso,kinoa) varev za dva dena i cuvav vo teglicka vo frizder i samo blendirav posle.
    Mesoto koga go vovedov go varev na sitni kockicki teleskoto i vo mapi kesicki so vodickata go mrznev i samo vadev i so zencuk dovaruvav za da imam pobrz obrok na masa.
    Sega so vtorovo skoro pocnavme so dohrana pocnuvam isto da pravam.
    Koga nemozam nesto da stignam pa i hipp ili od Dm kasite brkaat rabota ...

На Leonessa Moon, DaisyDream и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  2. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    20.813

Сега најчесто му готвам кога ке заспие навечер(мојот легнува во 9) за другиот ден. Тоа е најчесто доручекот и ручекот. Навечер најчесто јаде палента. Сега почнав и чоколино да му давам со вода измешано, гледам го јаде.
    3-4 оброка во неделата му се и готови каши. Јас гледам и тоа да ми јаде од проста причина што кога одиме некаде сигурно нема со тенџерчето да висам да му готвам.
    Можеш наутро да ставиш поголема количина пр за 2 дена, на тивкоза ручек нека се вари се, ке имаш за денес и утре.

На defocus му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.609
    Допаѓања:
    5.951
    7 meseca i 2 nedeli

jupi 2 zapcinja :nod:

На DaisyDream, lackygirl и Fenix05 им се допаѓа ова.
  4. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.156
    Не знам дали јас негде грешам или бебушов се зафркава со мене. 6м го легнував во 9ипол сега веќе 10/10ипол не фаќа дур легнеме(дека лето)и во 6 е буден спремен за денот ама пошто јас сум папсана дека цел ден со него лежам продолжувам он дур си се тркала низ кревет(заграден секако и го ѕиркам) или мм го будам тие 20мин што он ќе ги спие да го пази. А дојде 7ч дека тишина му се приспива пак а преку ден е буден по 2ч(освен пред сппиење повеќе е) да не го легнувам касно? Да се вратиме на старо? Претходно до 8,9 ми сппиеш,можда не му годи касно легнување?

5. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    386
    На 4 месеци се сврте од грб на стомак а на 8 обратно.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Колку време е така? Му се има случувано на моето, но траеше пример недела време и потоа пак се враќа на старо.

На KikiKviki и Carolin. им се допаѓа ова.
  7. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    20.813

Исто и кај нас, божем се порадував летово ке поседиме. Он наеднаш пред 3 дена последната дремка реши да биде еден саат во 9 беше кома, сабајле 7 буден. Еве сме пак по старо. 8-8ипол му се спие ама го залажувам до кај 9

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    4.583
    Од која возраст користите летна количка? Ние сме 6м ама гледам сите летни гледаат напред не знам дали е мала за возење без да ме гледа колку ќе биде успешно.

9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.899
    Допаѓања:
    9.860
    Исто е и моево 8.30 си бара да го успиеш, вчера кај моите дремна 30мин во 7.30 стана лут и им ржеше на сите нервозен :rofl: се утепавме од смеење дека не построи на 6ипол месеци
    Макс 9 си е заспан, а сабајле станува до кај 8 со 3 цицања

@Dennings моево нанапред се вози 6месеци е се радува си вриска на секоја кола што ќе помине

На Leonessa Moon, Carolin. и Dennings им се допаѓа ова.
  10. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.073
    Од 8 месеци почнавме, април месец беше и некако дојде соодветно за летната количка. Инаку и јас се мислев дали е тоа проблем, но испаѓа дека гледањето наоколу е многу поинтересно од гледањето во нас :D

На DaisyDream, KikiKviki и Dennings им се допаѓа ова.
  11. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    20.813

Јас од 6 месеци го возам нанапред и во таа 3во1 што ни е и сега во летната.

На Dennings му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    20.813

Сега цица не знам ни јас колку искрено, премногу. И мене ми е тешко жива не наспана сум, а си јаде освен кога му излегуваат заби, тогаш е мака жива иначе не знам веќе на што се должат овие 37373 станувања ноќе, не го ни враќам во кревет кај него пошо само ми е малтретирање. Се надевам ке се оправиме со спиењево. Демек правам план после одмор да го одбијам ама кој знае :?:

На Dennings, lackygirl и Fenix05 им се допаѓа ова.
  13. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.156
    Скоро недела дена

14. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.156
    Ние на 5ипол ја купивме и ужива нанапред иначе од раѓање ја имаме онаа "зимската" боже пази нејќе да ја смисли па го залажував таа му ја вртев нанапред од 5месеци и седеше рекордни 20мин колку еден круг низ населба и сега веќе научи и ужива напред да гледа и мирен седи. Исто и во кенгур уште од 3ипол месеци напред го ставив пошто сакаше во раце а нејќеше обратно свртен.
    Инаку летнитр колички се топ све го гледаш напред што прави дека не се гломазни заразлика од овие "зимскиве" со големите корпи

На Dennings му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    4.583
    Фала ви многу девојки, да се спремам да купиме летна се надевам и ние ќе ја користиме

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    660
    Ние убаво се вртиме, и кога ќе заспие се врти многу,дури во некои чудни пози, си викам како може вака да спие, некогаш ја подместувам,ако е на стомак не ја вртам, а кога ќе се разбиди ноќе дури се крева на колена, почнува да лази…викам кај ќе одиш :D се надевам дека е фаза и ќе помине, ама од како почна да се врти грб- стомак и стомак-грб многу чудно спие и се врти цело време.

На Kikikikiri0405, KikiKviki и Fenix05 им се допаѓа ова.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.609
    Допаѓања:
    5.951
    8m.

што да му дадам да г0 исфрли шлајмот ?

мрсоли нема а хрчи некако ..

совет?

18. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    20.813

Да не му е алергија? Или повеќе плунка да има па да му се слева наназд?
    Моето хрчеше, а ни мрсул не му излегуваше со аспираторот, на мм сестра му ми рече за алергија јас не ни помислив, летизен му дадов една вечер одтогаш не хрчи

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.442
    Допаѓања:
    25.138
    Дур ме гледа цица, ко новороденче да имам :D за одбивање не планирам засега, викат на лето не се одбива дека жешко, дека така си прима течности, на есен в градинка и на почеток нема шанса да го одбијам и ќе тераме изгледа до година и пол :rofl: дур сум на работа си јади не бара цицање ама штом си одам дома одма на цицка хахаха.
    Станува 2, 3 пати ноќе, уште тера 3 дремки :nod: ама касно заспива 22ч :smirk: во 7 е станат, пред 7, поќе од 7 нема спиено.
    Лудница сме дома лудница :rofl: се бркат со брат му, овај со лазење, па и големиот лази, почна да се лути и да се фрла наназад, ама мал ми е за вака бе :wasntme:
    Крштевка исправиме викендот, поминавме на редот :sun:

На DaisyDream и Carolin. им се допаѓа ова.
  20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.609
    Допаѓања:
    5.951

не знам а му се појавија и ситни брунчиња на врат