Dubakot ne e za zdravi deca i e veke proglasen kako pomagalo. I ortoped i pedijatar se protiv dubak. Jas licno ne koristam i ne planiram.
kaj nas veše od žeško go miev počesto i isčezna ,osven nekoja alergiska reakcija predizvikana od mlekoto (jas koga jadev orevi taka beše)
Бебе 6м денес какаше потврдо и во каката како шлајмче,загрижувачко е? Кога ќе си размислам имаме проблем со секрет во носот и секој ден влечам пред спиење ама 2дена не му влечев,па по логика од тоа ваљда ама да прашам?
Ako nema tt ne bi trebalo da e zagrizuvacko. Se slucuva da se sleva od noseto i da povrati ili da iskaka slajm. Ako ti e sumnja odnesi go na pedijatar cisto da si pomirna.
Здраво мајки,. Ви плачат ли бебињата во сон? Мојата вечерва скоро 2 саати липаше во сон. Што правите во вакви ситуации. 9 м сме
Ни се има случено два три пати во овај период, пробува да се исправа на предмети и си претпоставувам дека е од тоа новото, па спие понемирно, инаку се случува да плачи силно а не е разбудена, па само ја гушкам, ја нишкам, ја бакнувам ја смирвам така. 10м сме инаку
Нас ни се случуваше често од мали и баш тука прашував што е проблемот уште сме мали 6м само е ама поретко се дешава. Не се буди спие и вришти во сон,во срце ми мава плачот
Мајка за 2 3 5 лажички, ако нема премн шеќери(за шеќер, сол такви раб и јас сум против) слободно дади. Ако си јаде млечни и тоа овошје го има пробано, зошто да не и дадеш!? Секако нема секој ден да и даваш и по 1кг од овошниот јогурт...и мојава буци уште да шушнам со нешто да отворам, одма врти поглед кон мене или татко и и она бара да проба, сега е 8 месеци, ова го прави веќе месец ипол два се гледа по неа дека е по јадењето
Да прашам и тука бебо ми качи 39 темп во 4ипол, за време на дремка брмчеше кога му мерив од памет се извадив. Дадов блокмак спадна 37-37.5 Сега еве го пак 39.2 дадов блокмакс. Денеска не јадеше баш баш препишав на заби. Има вирус? Да го носам во болница што да правам не знам, без памет сум
Majka ima mn zarazen virus periodov ama trae po 2 dena , visoka tt, povrakanje .. kaj nas vo familija site ne poredi. Napraj si k.slika cisto da ne se nerviras.
Мајки, дали со внес на вкусови имавте промена во столицата? започна беба со вкусови, денес каката му е зелена.. и со голема миризба.. дали му е од храната?
Нормално е , до сега пиел само млеко а сега и храна внесува.Нормално е да има промени во столицата и во бојата.
Здраво девојќи Ако може некој да ми каже дали имал искуство кај дете со појава после раѓање на кафеави флеки, не ни се големи мали ни се али сега сме 1ипол имаме 3 појавено, дали знаете од што може да се на преглед ни рекоа пигментација, но сепак сметам дека мора да испитаме плус нешто од што искачаат и некој добар дерматолог во Скопје за ваков проблем?
И тука да се пофалиме во "матичнава" група Моето девојче има не едно, туку 2 запчиња мама ги виде вчера и сега сум живи радостии почнав да барам колаченца да се облажиме да почастиме со колачиња од нет додека стигнат нашите
На колку дремки сте моментално? Како да сака да ја укине третава. Се мачи да заспие,а едвај издржува додека дојде време за спиење.
Син ми има две малечки уште од првата година. Сега има 5 години, и сеуште ги има. Го носев на дерматолог кажа дека со тек на време ќе избледуваат. Имав и јас исто такви,како мала.
Seuste na 3 7 meseci sne, iato ponekogas nemozam da ja uspijam ama nedelata stana pokasno pa aj so 2 podolgi dremki taka pa beter samo kenkase cela den