Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.326
    Допаѓања:
    8.218
    Фала мајка мерам 37.3 држи, спие од прееска го разбудив на 2ч да цица плачеше одбиваше града...се надевам за некое време ќе стане и цица :( ако одбива ни рекоа да одиме на доктор, се молам до утре да дозволи по малце барем..

2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    17.111

Бебо беше баш пред роденденот 4 дена со темп, 2 пати на лекар го носев освен темп 40 ништо друго. Земи си чепчиња дома сируп имај. До 38.5 пробував да му ја спуштам расоблечен со туширање без квасење на главата, ако кренеше повеќе давав сируп. Кај мене крена 38.9 во 5 попладне дасов сируп, во 9ипол крена 39.5 дасов сируп пак и вечерта во 2ипол ми качи 40 тогаш ставив чепче се препороди и он и јас. Го држеше 4 дена толку. Јадеше мнпфу малку форсирав да пие вода/сок/чај само да не ми дехидрира и цице нормално.

Брзо да поминува. :hug:

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Thor

Thor Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    805
    А да легнеш до него и така додека е заспан да се наместиш да цица без да се пробуди? Пробувај почесто. Не знам за Скопје ама овде не прашаа дали сакаме во болница да останеме додека има температура но јас иако висока тт, одбив. Жални се многу навистина ама брзо ќе помине

:hug:

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.326
    Допаѓања:
    8.218
    Се трга..се надевам дека е преморен па за некое време ќе посака, баш е жален...да и нас ни понудија ама реков ќе се вратиме ако се влоши..психички ќе ме дотепаше лежењето таму. Ќе пробувам со течности секако цело време.
    Фала ви мајки :hug:

На Thor му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Здраво мајки, еве не и нас во групата за од 6-12 месеци :inlove:
    Ме интересира дали може да ми кажете колкави по должина ви веа бебињата на 6 месеци возраст?

6. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    655
    Devojki, dali ima nekoj skok ili nesto na pocetok na 8mi mesec? vo nedela pravime 8 meseci, prethodnive 2 dena uspivanjeto e skoro nevozmozno, trae so saati. Pratam budni prozori, go pratam bebe, no pretesko zaspiva.. prethodno nemavme problem, za 5-10 min zaspivase, posebno dnevni dremki...

Sega se podiga na krevetce, si igra, place, i taka vo krug...

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.122
    Допаѓања:
    12.782
    Ќерката 68, синот 71.

На Stela123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    4.468
    Има, 6ти скок. Во ист ден ни се родени нашиве, така да 22 август вика апликацијава дека почнал. Ама на мојов некој ден пред тоа му започна. Со спиење хорор, денски сака исправен да заспие, ако го легнам урла вришти. Ноќе секој саат се буди со плачење, и цело време цица кога ке се разбуди. Сега дека почна да седи сам, па си седнува спиејќи значи мижи, и плаче со цуцлата во уста (facepalm)
    Обично цица и презаспива, а некогаш толку плаче да морам да го разбудам. Како да има кошмари. Не знам дали е возможно волку мали да имаат кошмари. Инаку еве 10дена како е сменет со спиење, ама сега троа поарен барем со дневниве дремки. Трета дремка одамна ми исфрли , и последен прозор на будност некогаш е и 6часа. Се е пробано, и не заспива никакоооо.

На Cherry blossom89, BoNaNa123, n0Limits и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.326
    Допаѓања:
    8.218
    Колку време спие денски? Моево ако спие денски 3ч ноќта се буди на 1ч, ако спие до 2ч макс ноќе врзува по 4ч со 2 цицања, 3то цицање е веќе во 6.45, заспива во 8

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    скоро 7 месеци, по колку дремки дневни ви имаат бебињата и по колку време траат тие дремки? (facepalm)

11. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2017
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    655
    Nie sme na adaptirano, mleko mi odbiva preku den kako da se gadi, samo navecer se budi 2 pati da pie mlekce i togas pie bez problem... Preku den se mrsti, place koga ke vidi sise... a zaspivanjeto e horor...

kolku trae toj 6ti skok? ;( se nadevam ke se vratat vo normala brzo

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.326
    Допаѓања:
    8.218
    28 денови

@Stela123 3 дремки, 2.5ч обично вкупно

На DaisyDream, Stela123 и n0Limits им се допаѓа ова.
  13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.228
    Допаѓања:
    6.649
    Од кога ги ставате бебињата во трицикл? Мојава никако не сака во количката. Ја свртив од едната страна , од другата, легната, седната..не и не. На одмор душата ми знае,в долж цело шеталиште в раце или кај мене или кај татко и. Сега затоа сакам да пробаме трицикл.
    Можи да седи. Не самостојно ама седи и си игра. На трициклов заградено е од стданите значи не може да падне.:)

14. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    17.111
    Зависи каков трицикал имаш мојот од 6 месеци може да се користи, се спушта седиштето има посебно за ноџињата да не висат. Разгледај убаво

15. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    239
    Majki jas naredna nedela pocnuvam so rabota i poleka go spremam sinko za cuvanje kaj sveki.
    Sea moeto prasanje e dali mozam da mu spakuvam zitarici za tamu vo teglickite od kasi (mieni se i sterilizirani) no pak imaat nekoj miris.
    Da ne gi upropastam zitarkite, ako ne moze vo teglicki ve molam za sovet vo sto da stavam

16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    17.111

Купи чисти тегли, или пластични кутии и стави ги.

17. Emilija28

Emilija28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2024
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    239
    Obicni kutii ovie plastika od jumbo moze ili treba da se posebni za bebe bez tie bpa i sl

18. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    17.111
    Јас чувам во стаклени тегли. Купив на пазар 10, ги пикнав во машина се исушија убаво и сите такви работи, овес,просо,палента,арманат,ориз и сл ми се во нив.

На јolene, Kikikikiri0405 и Emilija28 им се допаѓа ова.
  19. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    391
    Здраво мајки, пишав и во Децата и градинките но некако немам совет досега. Ме интересира што правите кога детето не ви е примено во градинка, дали има некоја процедура. Жалби, приговори за да се прими. Пријавена навреме во февруари, сега објавија списоци не е примена 10 м е. Едвај го истерав овој месец откако почнав со работа, но не можам така да продолжам. Знам дека е со врски ама ние врски немаме. Секој совет е добредојден. Навистина немам кој да ни ја чува додека сме на работа

20. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    172
    Во која општина сте?