Дали измолзено замрзнато млеко сте користеле во каши? Дали смее да се топли мајчино млеко? Воведовме и ручек веќе 10тина дена. Од подој до после ручек мене градите ми се камен. Пак морам да се молзам, дали е нормално ова кога ќе се регулира? @defocus јадеме шетајќи низ стан, најуспешно е пред огледало во спална
"Држете го под млаз топла, не врела, вода, или поставете го во топла, не врела вода" Јасс вака правев за да го стоплам пробав еднаш за и сварам како сутлијач со мајчино ама мн ми мирисаше и на крај пак со вода и напраив. Првите неколку пати и ставав мајчино као демек да јаде пошто имав мн замрзнато, ама така реално нема да го осети правилниот вкус и ми беше страв да не ја навикнам така па после да не сака да јадр ако нема мое млеко внатре и прекинав. А во врска со млекото сиг имаш мн па затоа ти е така, молзи колку да си олесниш за некпја ден ке се регулира. Доколку не молзам редовно за 2 3 дена ми се намалува млекото, тоа е случај кај мене бар.
Во врска со тоа какви бодиња како облекувате ми е јасно е сега уште некоја од искуство да ми каже подобро е шушкав скандафер или од оние како мече кое повеќе би топлело и кое е попрактично
Кога прекинавте овошјето да го варите? Ми спомна педијатар дека нема потреба веќе дека можам само да рендам во житарките ама некако ми е страв да не се загуши.
Вчера прв пат дадов сурова праска не варена ама дека беше мека инаку ми е страв пошто пример од круша или јаболко иако се сварени неможеше да ги јаде кога и давам парчиња, цврсти и се. Така да мислам декка се што е цврсто ке и варам
И мене ми беше за сутлијаш. Да го сварам со вода па после да и додадам малце одмрзнато ќе може така? Мислам поубав ќе биде вкусот со млеко.
Majki zdravo. Mala pomos. Imam 6 mesecno bebce, na ad sme od ragjanje. Ednas pred mesec probavme kravjo i se stvori zapek proprateno so niza drugi simptomi. Sega pak ama uste polosa realcija. Steganje na mese crveneenje, napinanje, kenkanje. Dali e mozno da i se pravi takva reakcija od kravjoto i dali voopsto da prodolzuvam so obidi spored vas? Jas ne sum za, ama svekrva mi me ubeduva da ne se otkazuvam
Батали свекрва ти што кажува, неа ли треба да ја слушаш или педијатар. Од кравјото млеко има такви симптоми бебето. Прекини да даваш
Кравјо млеко не се дава на 6мес, од тоа му е. Престани да му даваш и ќе се среди. Ако продолжиш да се обидуваш а гледаш дека му прави проблем, може со месеци нема да го оправите детето. Може и алергично е на кравјо млеко, којзнае. Не си играј играчки со здравјето на детето зошто не знаеш да се спротиставиш на свекрвата
Кравјо млеко не се дава пред годинка, а не па пред 6 месеци. Не мачи го бебето и себе, штом си пие ад нема потреба од кравјо млеко.
Причина поради која го даваш? Издржана, а не - зошто свекрва ми знае. абе не сме експерти ама да му ....мајката барем гугл држи сè па може да се проедуцираме.
Да да, откако ќе прооди стабилно, тогаш смее да биде свртено на напред. Еве и еден видео приказ зошто е тоа така.
И моето обожава да цица Саат време после оброк бара да цица, и нормално му давам. Тоа е кога сме дома. На градинка си јаде од оброците + еднаш му дават АД.
Проблем со моево е што денски измеѓу може да седи гладен и расположен 3 4ч да не бара цицање а ноќе точно на 2ч се буди плаче и ми влече маица
Ма и навечер си цица , жива ненаспана сум по цел ден, ама тоа е, не го кратам уште. До годинка ќе издржам, после тоа планирам да го одбијам.