1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    @azelea kjuti kako vcera da se nervirav sto nesaka da iskoci, a sega vekje ima 7m :D

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Majki kazete nesto za mackanje za bubulcinja mali,i izlegoa ama denes oocnaa da se vcrvucaat i dase shirat okolu usteto kaj bradicheto ,ja mijam sega so kamilica kevidam do sabajle ako ne do pedijatar da mi kazat nekoja mast.

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Да не ви е некоја алергија, да не си дала нешто ново вчера?

4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    пробај во превриена вода ептем малку хиперманган да раствориш, да дојде слабо обоено розевкасто и со памуче премачкај неколку пати во денот, чисто за дезинфекција. јас често и во користцето сум ставала хм при капење на малите

5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Nisto novo,a ida e alergija nema da ima sami na obravcinja nafrlenko

6. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Прашав и во темата за поголеми дечиња, ама да повторам и тука:
    Да прашам дали некоја од мајките тука има давано Legofer на бебето? Хемоглобинот на малиот му е низок и ни препишаа сируп, па имам прашање во врска со давањето - вика да е два пати дневно, но 2 саати пред и по оброк од млеко или зеленчук, а пожелно пред јадење. Како тоа го уклопувате? Посебно со вечерата имам проблем, обично за вечера имаме житарица со кисело млеко, па не знам кога втората доза од сирупот да ја дадам.

Дополнително, има ли некој друг сируп што би бил на природна база или полесен за пиење?

7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Darcy a kolku vi e hemoglobinot?
    I nas ni kazaa nizok,a i pred dva meseci bese tolku,no prvo ke probame ako moze so jadenje na zelencuk i ke vovedeme meso da se pokaci ako ne i nam ni rekoa mozebi kapki.Na maliot mu e 98.

8. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355
    Малиот ми беше настинат и правевме крвна слика и хемоглобинот му беше 116 и ми рекоа дека е низок.На претходната крвна слика ни беше 124.Ама да напоменам дека настинати плус заби вадевме и мн слабо јадеше.Мислите дека треба да воведам нешто плус освен исхраната,за зголемување.

9. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Vo poliklinikata pokaza 85 (bea zaprepasteni I maticnata I doktorkata kaj vakcinite zosto bebus super izgleda), posle vo Avicena bese 8.9 (ref.vrednosti 10.1-13.5).
    Meso jade bar 4 pati nedelno, doduse 3 dena pred toa nemase jadeno zosto I 1/4 zolcka vovedov. Sega nabrzina mu vovedov I cveklo I spanakj, I zolcka 1/2, pa ke vidime, surupot I c vitamin kapkite sepak mora da gi pie.

10. dejana2

dejana2 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    38
    Мајки кога почнавте самостојно дс седете? Ние сме скоро 6 и пол месеца и сме далеку од самостојно седење.

11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Nie sme sedum pa ne sedime.
    Individualno e do deteto.Mada kaj osum veke valjda treba da sedneme.

12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    kaj nas taka bese,od 6 pocna da sedi so pomos na pernici,igracki,na 6.5,malku postabilno ama ne sama,a sega na 7 veke sama,ke vidis sekoj den ke ima promena,podobruvanje...

13. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Nie od pred nekolku dena sanostojno sedime.vnimavam da ne padne normalno, ama moze da sedi.vcera napravivme 7 meseci.koga letna vremevo ko vcera da bese

На menelele и espana им се допаѓа ова.
  14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    I nie vcera 7 napravivme :)

На menelele и mami blue им се допаѓа ова.
  15. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Мами се насекирав. Пипкам на главата на син ми и не можам да ја најдам фонтанелата. 8 ипол месеци е, нели е рано за да биде затворена? Како е кај вашите бебушки? Последен пат бевме на ортопед на 5 месеца и он ни рече да продолжиме со 5 капки Д на ден (нели и тоа е поврзано со фонтанелата). Не знам какво треба да биде, дали е неприметно или е стварно затворена. Ајјј се напнав :(

16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Na bebus mu e vekje zatvorena, a ima 7m, sekoj mesec mu merat glavce i nisto strasno ne mi kazale do sega. A ne znaev deka imalo dve fontaneli, mu vikam na doktorot a ova pozadi sto mu e vaka glavceto i mi vika a toa e uste edna fontanela nisto strasno :/ a inaku mn brzo mu se zatvori i kaj nego koga pipkam nema nisto...

17. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    А даваш уште Д капки? Или тоа нема врска со фонтанелата?

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Majki nemozam da si prostam i se osekjam mnogu krivo, se utepav od placenje.. Si igrav so sinko na spalna i si lezese na mene i go krenav 2,3 pati kako avionce i odednas taka si bese raspolozen, nasmean mi se izgubi, ocinja prevrte i cel se opusti, kako da se onesvesti no brzo se povrati, ripnav odma viknav po mm i go ispraviv... Mizese edno 2,3 sec, cel opusten i pocna poleka da se vrakja i gi otvori malku ocinjata (podzamizani), a ni placese ni nisto ;( Tek koga se osvesti ubavo pocna so kenkanje. Vreme i bese za spienje, ama vikam taman da dojde vreme za cice kje si poigrame i glupost napraviv...

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Davam seuste, no nema vrska toa.. on i koga se rodi epten zatvorena bese... Ama ete si rastese glavceto, vas sig vi merat glavce, ako imalo nesto kje vi kazele. Taa i da ne se osekja na dopir ne e zatvorena.. koga bevme na vakcina i vikam na doktorkata abe fontanelata ni e zatvorena ne ja osekjam na dopi i mi vika cekaj... Koga go stisnaaa mu vdlabna prst vo dupceto, eve be ima mi vika :o

На IveBrajan му/ѝ се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Merat glava?
    Nam nikogas ne ni merele.
    Inace ne ni e seuste zatvorena a sme isto 7m.
    nitu pak za vtora frontanela znam.:worried:
    Jas davam po 3 kapki.

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.