Бевме на детски хирург, рече дека му е одлично за возраста и дека не е затворено. Ни рече да не го пипаме, туку да си продолжиме со нежно чистење… џабе испаничив )))))
Боди по долги и вреќа (внатре гол без чорапи). Вчера орв пат така го легнав, спиеше до сабајле )))))))
Дали можеш да објасниш како изгледа кога го мрдате ? Нас исто педијатарот не преплаши презатворено му било
Кога го бањаме му сд гледа дупчето ладе што мочка и полека го отвараме и чистиме, ни рече ништо повеќе од тоа
8м е беба му растат горе заби и мн се мачи и плаче,му давам осанит и гелче ама џабе. Што др можам да му дадам?
Paracetamol ako mnogu se maci. Isto taka nesto ladno da grize. Krpa natopena vo mleko/voda i vo friz. Dodeka ne niknea na moevo dusa mi izleze, on grev, a jas zombi zabudaleno.
Како се дава парацетамол апче? Сируп? Не сум давала до сега Исто инаку знам дека дур не пукне да гребка запчето нема да се смириме никако. Дури и навечер ми се буди некогаш и со плачење жива ненаспана сум,нејќе да седи само у раце и само нешто да му сметало
Majki ne znam dali zakacivme virus grip sto i da e, imase zatnato nose pa mrsuli pa denes temperatura do 38.3 stigna aj spustiv so cepce. Mozi da e od zabite? Gore vadi 1 mu se gledaat veke ispaknati prasanje e koga ke izl i plus samo grize se ligavi. Pa nigde ne sme bile nitu ni dosol nekoj.
Може мајка да е тоа и до забите, ама најдобро оти викенд иде однеси го на педијатар нека го прегледаат
Znam deka se nasite vo ist den rodeni... vcera i denes se razbudi sred nok so placenje nikako ne se smiruvase skoro saat vreme duri ne mu dadov paracetamol i se primiri za kratko... verojatno se zabi.. kolku vreme traese toa kaj vas?
Една жена носи од Бугарија во труднички групата на фб ја контактирав,доколку сакаш да ти пратам подетално во порака
2 nedeli sigurno. Veke otrpnav, se budese so placenje, pa nekogas duri i go budev i go rasonuvav vo dnevna, posto nikako ne se smiruvase. I toa ne se budese ednas, po nekolku pati. Sega se smiri nekolku dena , i nokeska pak. Dali i drugi zabi sprema, dali nekoja regresija, ne znam, ama teško
Здраво мајки ми треба совет мислење, бебе уште 10тина дена ќе прај 9 месеци. Дома се грееме со инвертер нискомонтажен. Има ли некоја заштита за кога ќе почне да оди? Сега со дубакот само таму сака да фаќа, ама се снајдувам ама кога ќе може сам да оди...
Isto i kaj nas.. noke minimum ednas se budi so vristenje i place po saat vreme duri ne prizaspie pak..nikako ne se smiruva... Od denes pocna i pred dnevnite dremki da place po 20-25 min bez prestan duri ne mu tekne da zaspie... ne znam dali zabi, dali faza...