1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. DaisyDream

DaisyDream Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.857
    Допаѓања:
    4.468
    Da da i denje krs bese. Duru i po edna dremka imase nekoj denovi. Pa do vecer krizirase beter nervozen. Mislam zabite se. Da ne go podrecam, poaren e sega otkako probija. Se budi pak, ama mesto 17 pati, 5 pati samo:D

На warrior, Kikikikiri0405, n0Limits и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    8.276
    Греотки сме :D прееска ме прашуваат како ноќва? Викам супер, само 4 пати се разбуди :rofl:
    Животе скапана банано! Моево горни сега ќе вади изгледа отечени се многу па пак е хаотично. Денски не сака ич млеко а кашите маф...не знам дали да пробам со ад барем и ноќе може ќе се оправиме. Ама па ми е страв да не се дозезнам |(8-|

денес дадов каша и да цица во краток период се изнаплака изгледа мака му дојде...

На warrior, Kikikikiri0405, DaisyDream и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    438
    Горните заби ми наплатија и за долните, ни каша јади, овие неколку дена и млеко одбива едвај ќе пивне нешто, навечер се буди си играме по 2 саати со понашањето како во пмс да е :drunk:

На DaisyDream, Fenix05 и n0Limits им се допаѓа ова.
  4. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.231
    Допаѓања:
    6.665
    @Fenix05 @DaisyDream @Kikikikiri0405
    Ние имаме вкупно 6 заби, и горните кецови ги извади. Има извадено и 2ки и долни кецови.И пак,не спие еве осеќам и ноќва ќе е борба. По 5 пати секако се станува а можеби и повеќе некогаш.:?:
    Јас кажав на работа, прва смена не ме барајте до нова година. Бар малку да поспијам утрото.:)
    Него, до каде сте со дневните дремки? Намаливте на 2? Ние уште сме со 3. Се трудам да намалам ама не сака, не е спремна уште ја осеќам.

На Kikikikiri0405 и DaisyDream им се допаѓа ова.
  5. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    8.276
    Спиеше по 2 пати а еве 2 дена е пак со 3 зошто не издржува, може не е спремен па и тоа влијае за будењето

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.725
    Dali s normalno bebeto sedum meseci da mrda so race ili noga koga pie mleko?

7. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    948
    6 zabi mislam bravos nie uste niedno (facepalm) isto stanuva 3 4 5 pati zavisi ne ni brojam ne ni pamtam , stavam cucla ako prezaspie arno ako ne v race ja nisam i ja guskam, sabajle stana vo 5ipol ispi malku mleko i se igraeme se uspa u 7ipol ko veke trebase da se spremam za na rabota.(facepalm)
    Nie sne so 2 dremki od 8mi mesec posto moravme deka trgna v gradinka ama i realno stanuva kaj 7 7ipol i togas ok e , a ko stanuva vo 5inesto 6 togas so 3.
    Dokolku mislis deka ne izdrzuva ne ja forsiraj neli dokolku ja cuvaat doma.
    Za na rabota isto mi se faka deka ko su vtora stava kaj 7 za tamu plus soprug stanuva za na rabota, a posle koga i da su posakala da dremnam ili nekoj ke dojde ili svekrvata ke me vikne poradi x pricini i pisi propalo. Baska preku edna sabota sum cela den na rabota kako ke bide nezz:wasntme: i sto e najtragicno nikoj ne te sfaka site samo kukaat kako na niv im e najtesko a so mn pomalku obvrski ili i da se so isti sepak preku nokta spijat neprekinato ali toa e

На DaisyDream му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    948
    I jas mislev so ad kao ke spie - pisi propalo pak stanuva po 3 4 5pati ke ispie 20 30 ml i tolku, sega prvo probuvam da ja prezaapijam so cucla primer ili samo taka da ja gusnam obicno za nekoja min se smiruva i prodolzuva deka realno ako e gladna ke go ispie celo a ne malku, obicno nakaj 3 4 znam deka e gladna iako pak ne pie celo sise kako predtoa.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    5.884
    10meseca

ладни екстремитети-пребледи
    чело огин
    ситни брунчиња околу уста и на стомак
    39° темп.во анус мерена

дадов чепче парацетамол и го избањав

причина,кога на доктор?

10. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    948
    Пред недела ми качи малата температура баш овој период 39.5 , бевме во болница не задржаа, и ништо посебно не и правеа или даваа исто што и јас дома парцетамол или блокмакс и така само си лежевме морав да потпишам за да си одам заради некои нивни правила, ние немавмр брунчиња ни се појавија отпосле како осип од темп кај вас незз какви се. Исто и кај нас беше на глава гореше а нозе раци ладно кочан.Матичната поштено ме искара ми рече до 3 4 дена дома се симнува темп, на болница се носи доколку е ококу 40 или евентуално ако недај боже не мрда скоро ич од изнемоштеност, не е весело детето или не прима течности и секако доколку ништо не помага да се симне. Воедно ми рекоа со чепче дека е поефикасно така да некаде 30до 45 мин би требало да падне темп, бар со сируп ми кажаа дека така функционира. Кај мене качуваше на 4 на 6 па после веке на 10 часа, 3 дена траеше

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. YellowLedbetter

YellowLedbetter Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    55
    Па нормално е ваљда зависи како мрда. Мојов кога цица обавезно ме гали по раката, или прета со нозете имаше период кога се чукаше по глава.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    8.276
    Ај тука ќе прашам може некоја мајка исто поминала. Бебе 9месеци, веќе 2 недели наназад денски ич не сака да цица. Има 2 оброци а измеѓу нудам града, се тегнеме тепаме 2 3мин преку сила ќе повлече и се трга се лути ако го вратам назад. Од завчера воведов вечера кашите ги јаде млеко не сака. Само цица убаво пред спиење. Ноќи се хорор на 2ч се буди, некогаш цицнува ама почесто е само колку да презаспие на града значи не е гладен. Нели до година млеково треба да е голем дел од храната, 3 4 оброци да се млечни ама мислам дека премала количина цица. Еве сега направив во шише ајде да не нешто не му одговара веќе кај мене не сака ни така.
    Да менувам нешто или? :|

13. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    948
    Матичната ми кажа откако ке бидат воведи 3 оброци млекото им доага како водичка, дека нели најадени се црста храма

14. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    438
    Немам совет да ти дадам, ние сме бетер. 2 недели цврста храна во никаков облик не сака само пробува и толку. Еве денес појадок изеде едвај 80 гр а ручекот само го проба. 3 дена веќе и едвај по 500 мл млеко пие. Вака весела е не е застаната има енергија 100ка на саат само не знам од каде. Стварно веќе не знам што да правам и каде грешам. Ако има некоја мајка некој совет да ми даде инаку полудев од нејзиното нејадење.

15. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    8.276
    Е моево крка каши...
    Фала богу 150-200гр ги јаде
    Може нудам брзо на 2ч терам од што кенка често од забите па не знам дали е гладен ( очигледно не)

На Nataliii и DaisyDream им се допаѓа ова.
  16. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    590
    Совет што давате/правите кога бебе кашла и има мрсули како шлајм? Други симптоми нема. П.с. 9 месеци сме :)

17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.146
    Допаѓања:
    12.843
    Перење нос со физиолошки, и вадење мрсули со аспираторче.

На Ouranio.toxo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    279
    @Nataliii
    Да се во скок уште им е рано...И ние сме исти борби за јадење. Оброкот си го јаде ама повеќе е со молење, но кога ќе дојде ред за млеко значи буквално 20 30мл едвај и станува да седне, да си игра, па плачки кенкање... единствено како што кажа @Fenix05 навечер пред спиење ќе испие цело шише. Не знам веќе што го мачи се уште ни немаат пробиено забите, веќе 2 недели е со лиги но забите абер немаат... за навечер се буди со плачки едвај го смирувам исто ако понудам млеко пивнува малку и толку, значи млеко многу малку...

На Nataliii и Fenix05 им се допаѓа ова.
  19. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    438
    Јас си викав заби се ама едната единица горе проби другата е само отечена. Уште кога ќе ја види чинијата и почнува кенкањето. (facepalm)

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    5.884
    Од кога ги ставивте вашите дечиња во детска соба и како изгледаше процесот?