Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    1.149
    Мајки колку дневни дремки имате и по колку време ? Бебе е 10 ипол месеци.

2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    1.591
    Mojot sin pie samo ednas navecer kaj 3 satot pa koga ke stani okolu 7 davam doeucek kaj 8 i nesto. Vo 9 i 30 otprilika mleko i spie.

3. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    1.591
    8 meseci sme samiot premina na 2 dremki. Ednas kaj 9 i 30 dokaj 11 zavisi. Pa vtorata ni e od kaj 14 ili 14:30 do 16 i nesto otprilika.

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    13.332
    Треба да има две на таа возраст. Обично саат-саатипол и двете.

На Evangeliaa22 и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.855
    Допаѓања:
    1.644
    И јас викам така да праван оти пн и кога стане и да му дам одма млеко не ми пие многу.. вака барем да го остаам пола сат и директ вкус да понудам и млеко после тоа дур почне да јаде оброк

6. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.562
    Јас тука ја прочитав, не знам која мајка ја препорача и ја земав. Точно после 2рото мачкање немаше веќе ништо, не му беше нафрлано газето од пелени туку самите образи околу отворот му беа џиш црвени и со пликови дури од што имаше мака.. два дена! Од тогаш реков, кремава јас не ја менувам ахаха и сега од време на време го мачкам кога ќе забележам црвено ама мислам дека не спаси ептен.

7. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    33
    Мајки давајте памет. Бебе 8 месеци, двата кеца доле ги имаме, горе уште ништо. Викендов температура до кај 38, плачење, кенкање, послабо јаде и се живо пика во уста. Она што ме загрижува што во спиење ќе се закашла и ќе поврати, скоро секој ден деновиве. Инаку нема никакви симптоми за настинка, се си е ок и каката нормална. Дали е ова може состојба и најава за нови запчиња давајте памет или да идам да ја боцнат крв да земат па да се провериме.

8. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Здраво мајки. Ме интересира како ви јадат 10 месечни бебиња кои се на ад. Моиве некои оброци ептен слабо ги јадам па се прашувам каде грешам:

07ч пијат аптамил 2ка 210мл
    09ч појадок (ептен на сила, неколку залчиња и одбиваат, дали е блиску до млекото?!)
    Дремка
    12-13ч ручек (подобро го јадат отколку појадокот)
    Дремка
    15-15:30ч 140мл аптамил
    17ч вечера
    19ч 210мл аптамил
    Ноќе не пијат млеко

Не знам да не ми се ептен блиски оброците со млекото па затоа да не јадат добро...
    Немам искуство со ад дека првото го доев

9. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.861
    Појадокот е дефинитивно блиску до млекото, дали можеби можеш да му дадеш помалку млеко или да му дадеш директно појадок накај 8часот, а пред дремката да му понудиш околу 150мл пример.

Јас правев појадок, млеко 120мл пред дремка, ручек, млеко 120мл пред дремка, вечера и 210 мл пред вечерно спиење.

На WonderGuurl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    1.591
    Noke ic ne pijat mleko? Mojot pr ne jade koga e mn gladen za mleko mislam. Pa nikako nejke hrana da proba. Isto mislam mlekoto so dorucekot da ne se blisku. Probaj pomalku mleko da dades ili pa porano.

На WonderGuurl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.291
    Ова е добра идеја, може со млеково пред дремка и полесно ќе се успиваат. :) фала ти
    Мене вака ми беше поедноставно дека го нпсам големиот на градинка па знам дека се сити, испиле млеко и кога се враќаме им спремам појадок, ама џабе не се толку гладни по само 2ч од 210мл млеко.

12. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.291
    Не пијат од 5месец некаде, знаат да се будат (посебно кога се настинати цела ноќ не спијат) ама презаспиваат без млеко.
    Ќе пробам прво појадок па млеко пред дремка.
    Твоето колкаво е и колку мл ад пие вкупно во 24ч?

13. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.861
    Да, млекото ги успива полесно

14. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    938
    Нормално ли е да не цица пред спиење? Еве неколку вечери по ред јас го нудам он само ќе повлече и после ја гриза и тегне пупката и се смее,а преку ноќ дали еднаш двапати ќецицне и тек сабајлето.
    А во текот на денот 3 пати дали цица и тоа колку да се рече
    9м е

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    1.591
    Interesno ova, kako uspea ili samite nejkea? Mojot 8 meseci e majka ama pie okolu 600-700 ml mleko. Mn e znam ama nemam sto da pravam koga saka bara place.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dzes88

Dzes88 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    59
    Мајка и кај нас беше исто. Сега тоа млеко го оставам за прва дремка и појадокот го јаде без проблем. Пред тоа 2-3 залчиња и уста не отвараше.

17. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.855
    Допаѓања:
    1.644
    Случајно те прочитав уште оф месец септември кога си почнала со вкусови како бебр плука и плаче.... колу долго траеше тоа ?

18. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    544
    Aj majki pomos,bebe 9+++,ubavo si jadese do pred edna nedela,sega posledna nedela stega usta nikako da otvori,a mleko saka....pomagajte!

19. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    919
    Да ти кажам две недели, па после отидовме на пат надвор од МК каде не бевме во можност да му ги дадам домашно приготвени и по препорака на педијатар тој период направивме пауза, како се вративме почнав да го ставам да не гледа како јадеме, јас јадев пред него и почна да се интересира, после наеднаш почна да јаде ако веруваш и еве го, денес мавна цела купечка од 190, а не е големо бебе, 7500 беше пред три недели, а 7 месеци имаме

20. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.855
    Допаѓања:
    1.644
    Дали додека одбиваше даваше по едно само овошје или правеше и микс од две...ептен стрес ми р пти одма плаче и плука... со страв го седнуваж насабајле и му давам