Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Vigantol davas maslen ili voden rastvor? Da be nas sekoj pregled ni merat... So takvo metro okolu glavceto meri...

2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Vigantol,da.Maslen.
    Jas i ne go nosam sekoj mesec.Osven ako e nearen i samo za vakcinite.
    Ne mi se odi na vakvo vreme po bolnicite.

На menelele му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.073
    Немојте никако да ги 'фрлате' така децата во вис.
    Едно што може срцето да им прескокнува друго мозокот се притресува.
    Од играчка плачка на крај

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Ne go frliv, od lezenje na gradi samo go krenav nagore, ne e i nekoja golema visina toa ama ete mu se zavrte.. fala bogu dobro e i ne pravam vekje ni taka...

5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Mamicki za tie sto stavate gezve na radijator ima vakvo sto se zakacuva, jas si go punam so vodicka sekoj den :) Denes i jonizatorot go pustiv, ne stanuvame vekje so suvi usti :D
    IMAG0876.jpg

На Kaetana, mami blue и joy1 им се допаѓа ова.
  6. Tanjusce

Tanjusce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    126
    Не му е низок хемоглобинот, за долна граница се рачуна 115. Син ми имаше хемоглобин 107, со храна за еден месец го накачивме на 111 и ми рекоа дека нема потреба од сирупи. Јас мислам дека ќе се среди со јадење.

На galapce, makedonkamak, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Не си знаела, битно сега е добро. Јас така две недели со ред плачев кога ми падна малото од кревет. И он не плачеше многу еднаш врисна и одма се смири, ама јас не можев да се смирам ти викам две недели.
    Што да ти кажувам, мајчински трауми :x

На galapce и mariz им се допаѓа ова.
  8. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Bevme na pedijatar, na obravcinja isfrlenoto e akuten dermatit,ni dadoa sa mackam Eucerin,ke vidime dali kese podobri,i ni kazaa moze da pocneme so telesho meso,sega e 7+

9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Nie koga bevme nafrlani, edinstveno nni pomogna Blue cap krema.i bas si imavme maka so osipot okolu obravcinjata i bradickata, mi se placese duri ama fala bogu kremava ne spasi

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Fala,ke ja kupam ,ke probam,taka i taka mi rece pedijatarot da zemam krema sto kesi ja mackam za nadvor od ladnovi se sushi kozata i poveke se nafrla.

11. Tanjusce

Tanjusce Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    126
    Ај да споделам едно искуство да видам дали и кај другите е така. Син ми е 7м и 3 недели и веќе можеби еден месец кога ме нема во соба плаче. Штом ќе види дека излегувам од собата почнува силно да плаче, да паничи, дури и кога има некој друг со него во собата. Некогаш брзо се смирува, но некогаш (особено ако е сам) не се смирува додека не се вратам во собата и веднаш бара да го земам во раце. За две недели почнувам со работа и не знам како ќе биде. Ваши искуства?

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Majki dali mozam da prevzemam nesto za cicanjevo na palecot na sin mi? Znaci ova e strasno on e 24/7 so palecot, pocna i da ne saka lazlivka jas mu ja davam on odma se gadi i ja pluka i op palecot, taka strasno go cica.. ako prodolzi uste sega posle otkazuvanje kuznae kako... :/

13. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Mojava e 7 i 1 nedela. I ona place akoja ostavam na spalna a ja izlezam, ama koga e so nekoj drug ne. Nekako primetuvam mm poveke i odi po keif i koga ke go vidi kenka sa ja zeme vo race. Ja obicno ja zalazuvam so igracka za da mozam do toalet da otidam:^)
    Inaku nie si imame dr maka. Naucena e samo na cice da zaspica. Aj toa nego sega se budi za cicanje cica ja vrakam vo krevetce i ako ne e ubavo zaspana vristi. Pa pak na cice i nema kraj. Nokeska taman cicase za 10 min pak pocna da place mm pocna da vika stavija do nas na spalna i dadov dacica izaspa. Ama pak se budi 100 pati ne za da cica tuku da si osteti cice. Leleee neznam sto ke se pravi. Nauci ako zaplace dobiva cice i op ke ne igra uste od sega(facepalm) a i zapcinjata uste gi nema a nepcata nababreni
    A sise koga i davan preku den ne pie tuku si cesa nepca
    A uste malku i na rab treba da se odi :(

14. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Da se pozalam kaj nas promena,se si jadese,obozavase kashi,zamenivme dva obroka,e sega ovie 2 dena zaludno pracam,samo sto ke proba se trga,so sila se ranime,edvaj polivina od kashata..... :(

15. ivana877

ivana877 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    21
    Јас го давав сирупот во млако чајче со Ц-вит капки... така најмалку го осеќаше.. инаку чисто нема шанси, а со храна малку тешко ни одеше

16. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Фала ти. Тераме засега некако, сега кога ќе заврши првото шише ќе направам и нова контрола (иако е рано за некое битно подобрување), после може Ферум лек сируп да земам, тој барем еднаш дневно се дава.

17. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Читам вие несакате кашички,а кај нас пак проблем со млекото,пред месец дена несакше млеко еве сега пак,а кашички си јадиме без проблем особено овошните! Инаку крвната слика пред 3 м ни беше 123 хгб а сега 116 , леукоцитите на горна граница! Последниот месец сме ставиле само 200грама,инаку е многу активна да не речам но веке лазиме ногу е жива темпераментна ! Вода не сакаме а после кашичка си пие сокче претежно водичката од барено овошје и може малку порано но пиеме и сокче од свежо цедена калинка ( касно видов дека требало +12)

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.678
    Допаѓања:
    76.958
    Hemoglobinot kako sto primetiv kaj sinko moze epten da menuva, pravevme krvna slika pred edna nedela i bese 118, pravevme vcera pak 122... Za edna nedela koja promena... A leukocitite zasto vi se pokaceni? Vi kazaa nesto? :) Napravi si uste ednas za edna nedela, kaj nas granulocitite i limfocitite bea na nenormalni granici a sinko bese odlicno, ne izgledase bolen... Deneska bese top krvnata slika, se na mesto ubavo :) inace kolkavo e bebeto?

19. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Ние сме 7 м ,за леукоцитите педијатарот не кажа ништо дека малку настинатки ваљда од тоа , здравје за 10 дена ке направиме пак крвна слика! Ама на овие доктирите се треба да му кажиш,секогаш се сама си барам , никогаш не ми побарале ниту крвна слика ниту ништо!:?:

20. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки сакам да ве прашам дали кога се јавува алергија мора да биде преку внесување одредена храна во организмот,или може да биде од нешто надворешно на пример кога доаѓа во допир со кожата ?