Vigantol davas maslen ili voden rastvor? Da be nas sekoj pregled ni merat... So takvo metro okolu glavceto meri...
Vigantol,da.Maslen. Jas i ne go nosam sekoj mesec.Osven ako e nearen i samo za vakcinite. Ne mi se odi na vakvo vreme po bolnicite.
Немојте никако да ги 'фрлате' така децата во вис. Едно што може срцето да им прескокнува друго мозокот се притресува. Од играчка плачка на крај
Ne go frliv, od lezenje na gradi samo go krenav nagore, ne e i nekoja golema visina toa ama ete mu se zavrte.. fala bogu dobro e i ne pravam vekje ni taka...
Mamicki za tie sto stavate gezve na radijator ima vakvo sto se zakacuva, jas si go punam so vodicka sekoj den Denes i jonizatorot go pustiv, ne stanuvame vekje so suvi usti
Не му е низок хемоглобинот, за долна граница се рачуна 115. Син ми имаше хемоглобин 107, со храна за еден месец го накачивме на 111 и ми рекоа дека нема потреба од сирупи. Јас мислам дека ќе се среди со јадење.
Не си знаела, битно сега е добро. Јас така две недели со ред плачев кога ми падна малото од кревет. И он не плачеше многу еднаш врисна и одма се смири, ама јас не можев да се смирам ти викам две недели. Што да ти кажувам, мајчински трауми
Bevme na pedijatar, na obravcinja isfrlenoto e akuten dermatit,ni dadoa sa mackam Eucerin,ke vidime dali kese podobri,i ni kazaa moze da pocneme so telesho meso,sega e 7+
Nie koga bevme nafrlani, edinstveno nni pomogna Blue cap krema.i bas si imavme maka so osipot okolu obravcinjata i bradickata, mi se placese duri ama fala bogu kremava ne spasi
Fala,ke ja kupam ,ke probam,taka i taka mi rece pedijatarot da zemam krema sto kesi ja mackam za nadvor od ladnovi se sushi kozata i poveke se nafrla.
Ај да споделам едно искуство да видам дали и кај другите е така. Син ми е 7м и 3 недели и веќе можеби еден месец кога ме нема во соба плаче. Штом ќе види дека излегувам од собата почнува силно да плаче, да паничи, дури и кога има некој друг со него во собата. Некогаш брзо се смирува, но некогаш (особено ако е сам) не се смирува додека не се вратам во собата и веднаш бара да го земам во раце. За две недели почнувам со работа и не знам како ќе биде. Ваши искуства?
Majki dali mozam da prevzemam nesto za cicanjevo na palecot na sin mi? Znaci ova e strasno on e 24/7 so palecot, pocna i da ne saka lazlivka jas mu ja davam on odma se gadi i ja pluka i op palecot, taka strasno go cica.. ako prodolzi uste sega posle otkazuvanje kuznae kako... :/
Mojava e 7 i 1 nedela. I ona place akoja ostavam na spalna a ja izlezam, ama koga e so nekoj drug ne. Nekako primetuvam mm poveke i odi po keif i koga ke go vidi kenka sa ja zeme vo race. Ja obicno ja zalazuvam so igracka za da mozam do toalet da otidam Inaku nie si imame dr maka. Naucena e samo na cice da zaspica. Aj toa nego sega se budi za cicanje cica ja vrakam vo krevetce i ako ne e ubavo zaspana vristi. Pa pak na cice i nema kraj. Nokeska taman cicase za 10 min pak pocna da place mm pocna da vika stavija do nas na spalna i dadov dacica izaspa. Ama pak se budi 100 pati ne za da cica tuku da si osteti cice. Leleee neznam sto ke se pravi. Nauci ako zaplace dobiva cice i op ke ne igra uste od sega a i zapcinjata uste gi nema a nepcata nababreni A sise koga i davan preku den ne pie tuku si cesa nepca A uste malku i na rab treba da se odi
Da se pozalam kaj nas promena,se si jadese,obozavase kashi,zamenivme dva obroka,e sega ovie 2 dena zaludno pracam,samo sto ke proba se trga,so sila se ranime,edvaj polivina od kashata.....
Јас го давав сирупот во млако чајче со Ц-вит капки... така најмалку го осеќаше.. инаку чисто нема шанси, а со храна малку тешко ни одеше
Фала ти. Тераме засега некако, сега кога ќе заврши првото шише ќе направам и нова контрола (иако е рано за некое битно подобрување), после може Ферум лек сируп да земам, тој барем еднаш дневно се дава.
Читам вие несакате кашички,а кај нас пак проблем со млекото,пред месец дена несакше млеко еве сега пак,а кашички си јадиме без проблем особено овошните! Инаку крвната слика пред 3 м ни беше 123 хгб а сега 116 , леукоцитите на горна граница! Последниот месец сме ставиле само 200грама,инаку е многу активна да не речам но веке лазиме ногу е жива темпераментна ! Вода не сакаме а после кашичка си пие сокче претежно водичката од барено овошје и може малку порано но пиеме и сокче од свежо цедена калинка ( касно видов дека требало +12)
Hemoglobinot kako sto primetiv kaj sinko moze epten da menuva, pravevme krvna slika pred edna nedela i bese 118, pravevme vcera pak 122... Za edna nedela koja promena... A leukocitite zasto vi se pokaceni? Vi kazaa nesto? Napravi si uste ednas za edna nedela, kaj nas granulocitite i limfocitite bea na nenormalni granici a sinko bese odlicno, ne izgledase bolen... Deneska bese top krvnata slika, se na mesto ubavo inace kolkavo e bebeto?
Ние сме 7 м ,за леукоцитите педијатарот не кажа ништо дека малку настинатки ваљда од тоа , здравје за 10 дена ке направиме пак крвна слика! Ама на овие доктирите се треба да му кажиш,секогаш се сама си барам , никогаш не ми побарале ниту крвна слика ниту ништо!
Мајки сакам да ве прашам дали кога се јавува алергија мора да биде преку внесување одредена храна во организмот,или може да биде од нешто надворешно на пример кога доаѓа во допир со кожата ?