Ако одбива да јаде, не терам кога се болни. Само цицање, и евентуално ако ти е воведено млечно малце кисело млеко. Цицање, сокче, вода, само течности и евентуално електролити. Над 1 година и супа. А за температурата давам сируп над 38.5. Под таа температура само ако ептен е малаксано детето, ич да не јаде, само да спие. Мора да оставаш малку да качи за да се избори со болестта. Плус и може премногу да симне ако даваш антипиретик на релативно ниска температура. Ќерката првпат ми се разболе на 7мес, сируп дадов еднаш на 38.5, и после тоа и држеше околу 38.2-38.4 и не дадов пак, после 2 дена помина. Синот качи темп првпат на 6мес, дури на 39 му давав сируп дека беше посвеж и цицаше нормално, јадење не ни пробав да му давам тие денови. Исто до 3от ден помина. Така е обично со вируси.
Dadov cepce na 38.4....kenkase I bese voznemiren. Ne mi e jasno dali na taa temp.podobro ni bilo.da davam sirupce? Kakov toplomer koristite? Koja marka Na kolku vreme merite...
Чепче или сируп е сеедно. Ако ти го плука сирупот подобро е чепче да не се мислиш дали испил цела доза. Јас не сум имала мака со давање сируп на децата, и затоа никогаш немам користено чепче, дури и над 40 кога качувала ќерката. Термометар обичен користам. Имам и дигитален за почесто премерување, особено додека спие детето, ама за точно само обичниот.
Nad 38.5 dotogas probaj dr raboti. Otvori malku prozor e sega nie stavame i hmm krpcinja mali na nozete potopeni vo mleko. Pomaga iskreno iako ne veruvav vo vakvi raboti.
Што користите за атопична кожа... ке ви испратам слика во прилпг за подобар увид... зедовме еуцерин нп немаме нешто многу ефект
На секое бебе различна козметика му помага. Пробавме со Stelatopia на Mustela, не помогна. После земавме La Roche Lipikar, му помогна. Има и на Bioderma и Weleda исто така колекција за атопична кожа.
Што ќе даде лекар. Антибиотик или инхалации, многу да цица, евентуално навлажнувач ако имате да пуштите.
Majki do vcera bebe imase tt, posledno staviv cepce sinoka u 7 saat vecer. Cela vecer se potese, go presoblecuvav. Deneska nema vekee tt, odnesen na pedijatar se vo red, vadi zabi... Sega spie ama uutop e..normalno li e tolku potence? So pravite, stavate vo vakvi situacii? Oblecen vo bodi na preramki, odozgora pizamka... prethodno nikogas ne se potese
Verojatno od temp posledica ili da ne e mn toplo vsoba. I mojot sin se poti mn isto osobeno kaj vratot.
Tuku zenski koja imase Moni serengeti sediste za vkola?? @mariz mislam ti imase, objasni mi tie kaisite kako se pustat poveke te molam. Nikako ne uspevam.
Од козметика биодерма атодерм млеко за тело и маслената купка. Пробував и еуцерин и мустела ништо немаше ефект. Ептен кога е нешто влошено и не проаѓа со млеко за тело крема бутавате од Грција , кордико е ама во помали дози. Од нашиве креми афлодерм ја ставав кога ја немав другава, ама тоа ептен во случај кога црвенилото не поминува никако
Мајки, 6м сме и последните неколку дена синко ја врти главата лево десно забрзано. Дали му е некоја игра тоа не знам. Правеле вашите така?
Мајки 5 и пол сме.. синко почна со еднатака рака да удира по играчките ама како во тупаница ја држи и удира .. иначе си фаќа и со дврте се си е океу...само ми р мисла дека така удира со едната рака само... на нет го најдов како slamming ..hiting with hands...дали р некој milestone...
И моето исто прави од 5 почна сега е 7 и уште чука по играчки и маса , некогаш во тупаница некогаш во шака, истражуваат, се развиваат мислам дека е нормален дел од развој